50 Belachelijke simpele manieren om geld te besparen.

14/08/2020

minuten leestijd

Door:

Hoe kun je op een belachelijk simpele manier geld besparen? Als jij het ook ontzettend lastig vind om geld te besparen dan ben je niet de enige. Sommige mensen vinden geld besparen niet echt moeilijk, maar wist je wel dat één op de vijf het enorm lastig vind?

In Deze blog heb ik 50 manieren voor je hoe je op een simpele manier geld kunt besparen. Zit je krap bij kas dan is geld uitgeven altijd moeilijk. Je moet dan geld besparen als een prioriteit gaan beschouwen.

Gelukkig zijn er heel veel manieren om geld te besparen zonder dat je daarvoor een opoffering hoeft te doen.

Soms is de beste manier om geld te besparen, simpelweg door je meer bewust te worden van je financiën en bestedingspatroon. Als jij je budget en je werkelijke behoeften beter begrijpt, kun je meer geld overhouden dan je ooit had verwacht.

Effectief geld besparen

Om effectief geld te besparen, moet je zowel langetermijnstrategieën overwegen, zoals het aflossen van schulden, als korte termijn tactieken zoals het overslaan van die lekkere cocktail in het restaurant.

Hoewel je misschien niet al je bestedingspatroon van de ene op de andere dag kunt herzien, kan iedereen met de tijd en consistentie leren hoe je wat geld opzij kunt zetten.

Of u nu wilt gaan sparen voor de toekomst of op dit moment gewoon financieel onderlegd wilt zijn, er zijn veel redenen waarom u moeite heeft met sparen.

Blijf lezen tot het eind. Ik hoop dat jij de juiste tips kunt vinden voor jouw eigen situatie.

Waarom is geld besparen belangrijk?

Wanneer je heel erg veel geld bezit dan is dit niet relevant Wanneer je af en toe grote uitgaven hebt moet je dat simpelweg gaan inplannen

Sparen dus! 

Stel dan ook altijd een spaardoel in om jezelf op het goede spoor te houden om het vermijden van onnodige aankopen. Wanneer je weet dat je doel is om de komende 10 jaar 250000,- te sparen voor de opleiding van je kinderen dan zal het een stuk makkelijk zijn.

Bedenk wel dat je ook moet sparen voor dure benodigdheden zoals een auto en een huis. De gemiddelde Nederlander zal tijdens zijn leven in totaal zes auto’s bezitten, dus het kan een goed idee zijn om nu te gaan sparen voor uw volgende auto, zelfs als u er momenteel geen nodig heeft.

Ten slotte is het essentieel om van uw eerste baan tot uw laatste baan goed gaan sparen voor je pensioen. Volgens een recente studie hebben de meeste Nederlanders die bijna met pensioen gaan, slechts twaalf procent van het aanbevolen bedrag voor pensionering gespaard.

Om jou  te helpen leren hoe je geld kunt besparen en je financiële doelen kunt bereiken, hebben we een lijst samengesteld met effectieve manieren om geld te besparen.

1. Maak een budget

De eerste manier om geld te besparen is te beoordelen hoeveel geld je daadwerkelijk hebt en waar je geld naar toe gaat. hiervoor kun je de 50/20/30-regel  gebruiken om een budget te maken. De 50/20/30-regel  telt dat vijftig procent van je inkomen moet gaan naar essentiële zaken zoals huur en eten, twintig procent moet gaan naar sparen en dertig procent naar persoonlijke uitgaven, zoals entertainment.

2. Automatisch sparen

Als je handmatig geld naar uw rekeningen moet overboeken, is de kans groter dat je helemaal niet gaat sparen. Probeer een deel van je salaris automatisch op een spaarrekening te laten storten om ervoor te zorgen dat dit consistent gaat gebeuren.

3. Maak een noodfonds voor jezelf

Je weet nooit wat er in de toekomst met je gaat gebeuren. Zorg ervoor dat je minimaal voor 6 maanden geld hebt voor levensonderhoud. Dit helpt je om schulden te voorkomen als je ooit werkloos gaat worden of onvoorziene medische kosten moet betalen.

4. Hou je uitgaven bij

U zult er misschien versteld van staan waar uw geld naartoe gaat. Houd bij wat u uitgeeft om te zien hoe klein de kosten zijn. U denkt misschien niet dat koffie af en toe een deuk in uw spaargeld doet, maar als u de som van uw aankopen ziet, kan dit van gedachten veranderen.

simpel geld besparen

5. Vermijd schulden

Koop nooit iets op afbetaling en beperk het gebruik van creditcards. Ook iets betalen in termijnen kan je gaan opbreken. Pas daar echt voor op

6. Maak een plan

Verdeel je  lange termijn doelen in kleinere, beter beheersbare mijlpalen. Met een plan van wat je op korte termijn moet doen, kun je een planning maken hoeveel je moet sparen en besparen.

7. Gebruik de 30 dagen-regel

Als je een grote aankoop wilt doen, denk er dan eerst over na. Schrijf op wat het is en hoeveel het kost, en als u na 30 dagen nog steeds denkt dat het nodig is, koop het dan.

8. Overweeg om je hypotheek te herfinancieren

Het kan zijn dat je in de loop van de tijd geld kunt besparen door de rente van uw hypotheek te wijzigen. Vergeet niet om met een financieel adviseur te praten voordat je belangrijke financiële contracten gaat ondertekenen.

9. Maak een spaardoel voor je pensioen

Sommige deskundigen raden aan om elk jaar vijftien procent van uw inkomen extra te gaan sparen voor je pensioen. Reken uit hoeveel je nodig hebt en verdeel dat over alle jaren om er zeker van te zijn dat jij je doel in  de loop van de tijd bereikt.

simpel geld besparen

10. Onderhoud je huis, auto en andere waardevolle bezittingen

Zorg ervoor dat je huis in goede staat is. Pleeg regelmatig onderhoud uit aan je auto om de waarde van je  bezit te beschermen. Geld besparen door goedkope reparaties over te slaan of uit te voeren, is op de lange termijn waarschijnlijk niet de moeite waard.

11. Investeer in kwaliteit

Denk erover na om wat meer geld uit te geven aan dingen die langer meegaan. Het kan bijvoorbeeld de moeite waard zijn om kleding van een betere kwaliteit te kopen (zolang ze niet voor opgroeiende kinderen zijn), zodat je langere tijd geen nieuwe hoeft te kopen.

12. Begin vroeg met sparen voor de opleidingen van je kinderen

Stel je voor, je hebt jonge kinderen die later naar de universiteit willen. als ze 5 jaar zijn dan weet je dat nog niet. Begin hier alvast wel voor te sparen, zodat je later niet voor verrassingen komt te staan.

Gaat het niet door? Dan heb je altijd nog een leuk spaarpotje voor andere doeleinden.

Bespaar geld op noodzakelijke uitgaven

De minst leuke dingen om geld aan uit te geven, zijn de dingen waar je echt voor moet betalen. Maar het zal je misschien verbazen hoe eenvoudig en leuk het is om wat extra geld op je rekeningen te vinden.

Hier zijn enkele eenvoudige manieren om uw uitgaven elke maand te verlagen:

13. Schakel over naar een goedkoper gsm-abonnement

Op je GSM abonnement kun je heel veel geld besparen. Vaak meer dan je denkt.

Sim only abonnementen vergelijken? Alle aanbieders op een rij!

14. Stap over op een andere energieleverancier

Ga eens kijken of een andere energieleverancier goedkoper is. Vaak bespaar je honderden euro’s op jaarbasis

Energieprijzen vergelijken? Bespaar tot 500,- per jaar!

15. Tijd van grote aankopen rond verkoopperiodes

Doordat de vraag naar bepaalde artikelen per seizoen fluctueert, kunt je grote aankopen beter gaan timen om veel geld te gaan besparen. Eind december kan bijvoorbeeld een heel goed moment zijn om een auto te kopen, omdat autobedrijven dan graag van de auto’s af willen.

16. Annuleer je sportschool lidmaatschap

Veel van de oefeningen die je in de sportschool doet, kun je met een beetje creativiteit ook heel erg gemakkelijk thuis doen. Je kunt YouTube-tutorials bekijken voor ideeën over thuistrainingen, hardlopen of baantjes trekken in uw gemeenschappelijk zwembad.

17. Gebruik kortingscode’s

Niet alleen in kranten en advertenties vind je kortingsbonnen. Ze zijn ook beschikbaar op bedrijfswebsites. Ga voordat je gaat winkelen dus altijd op zoek naar kortingsbonnen.

18. Deel streamingdiensten met anderen

Heb je een Netflix abonnement? Deel dit met je vrienden of buren. Zodoende kun je ook de kosten delen.

simpel geld besparen

19. Plan je boodschappen

Maak een lijst van welke boodschappen je nodig hebt voor de hele  week. Maak een weekmenu en hou rekening mee welke ingrediënten je allemaal nodig hebt. Koop niets dat niet op je lijst staat.

Ga nooit met honger naar de winkel. Je maaltijden plannen is een hele goede manier waarmee je tijd en geld kunt besparen en het voor jezelf gemakkelijker kunt maken om gezond te eten.

20. Voorkom voedselverspilling

We verspillen iedere dag per persoon ongeveer een halve kilo voedsel. Dit komt neer op voldoende eten om jaarlijks 2 miljard mensen te voeden.

Dit komt heel vaak doordat veel mensen niet weten dat de houdbaarheidsdatums de laatste dag van topkwaliteit aangeven, niet de veiligheid. Veel etenswaren zijn  na de datum op de verpakking nog steeds veilig om te eten. Beoordeel het altijd nog een keer goed voordat het in de kliko beland.

21. Blaas je banden op

Niet goed opgepompte banden van je auto kunnen het brandstofverbruik met meer dan drie procent verhogen. Bovendien gaan banden die tot de juiste spanning zijn opgepompt, langer mee en vallen ze minder vaak uit.

Als je auto geen bandensensoren heeft, overweeg dan om een manometer te kopen en de spanning zelf te controleren. Banden oppompen dus!

22. Carpoolen naar werk of school

Vraag rond of organiseer een carpool-spreadsheet op het werk om te zien of er iemand in uw buurt woont met wie je kunt carpoolen. Heel erg vaak gebeurd het dat je gewoon achter elkaar aan rijd. Moeten de kinderen met de auto naar school worden gebracht? Ook dat kun je combineren met anderen.

23. Verlaag de temperatuur van je warmwaterboiler

Heb je een boiler? Je kunt heel veel geld besparen als je de temperatuur wat lager gaat instellen.

24. Heb je nog gloeilampen? Gelijk gaan vervangen!

Ten opzichte van gloeilampen kun je 85% besparen als je overstapt op ledlampen. Een Ledlamp gaat ook 7x langer mee dan een gloeilamp.

Een rekenvoorbeeld waar je hopelijk wat aan hebt: stel dat je in huis 4 halogeenlampen hebt van 35 watt, die alle 4 zo’n 6 uur per dag branden.

Dan branden ze samen jaarlijks 8760 uur. Als de stroom 0,21 per Kw/h kost, kosten de vier halogeenlampen je  64,40 per jaar aan energie. Een gelijkwaardige LED lamp verbruikt slechts 1,90 per jaar. Voor vier stuks dus  7,60 per jaar. Een besparing van ruim 56 per jaar op je lichtverbruik!

25. Stap over op een programmeerbare thermostaat

Met producten zoals Nest kun je je airconditioning of verwarming lager zetten terwijl je weg bent of op tijd slaapt met de heetste of koelste delen van de dag.

Zelfs als je thermostaat niet programmeerbaar is, kun je proberen je systeem lager of lager te zetten wanneer je weggaat, zodat je airco de natuurlijke temperatuurveranderingen niet tegengaat. Dit is zowel economisch als milieuvriendelijk.

26. De envelop methode

Ga minder met je bankpas betalen. Met contant geld wordt je meer bewust van wat er wordt uitgegeven Een tip is om je geld te gaan verdelen in enveloppen voor de verschillende aankopen zodat je niet te veel in één keer uitgeeft.

27. Bereken je uitgaven om in tijd

Wanneer je twijfelt of iets het waard is om te kopen denk dan eens aan de kosten in termen van hoe lang het duurt om dat geld te verdienen. Dit kan je helpen een idee te krijgen van de werkelijke waarde.

Als je iets aanschaft wat in de aanbieding is, vraag jezelf dan af of je het artikel ook zou hebben gekocht als het de volledige prijs was geweest. Is het antwoord nee? Koop het dan niet.

28. Koop tweedehands

Kringloopwinkels en online veilingsites zoals marktplaats en eBay bieden alles aan, van kleding tot elektronica, tegen soms geweldige lage prijzen. Je kunt heel erg vaak gebruikte producten van hoge kwaliteit vinden tegen een fractie van de kosten van de nieuwprijs.

simpel geld besparen

29. Wordt lid van de bibliotheek

Lees je graag? Koop je vaak boeken? Overweeg dan om lid te worden van de bibliotheek. De meeste bibliotheken bieden naast boeken ook films en games aan.

30. Koop ‘huismerken’

Vergelijk de huismerken eens met de echte merken. Ze zijn vaak exact hetzelfde, ze komen uit dezelfde fabriek, maar verschillen enorm in prijs. Als je geen verschil in kwaliteit kunt ontdekken, hoef je het product met de merknaam ook niet persé te kopen.

31. Minder vaak uit eten

Het kan ontzettend verleidelijk zijn om elke avond uit eten te gaan of te laten bezorgen. Ga eens vaker gewoon zelf koken. Probeer nieuwe recepten te koken, een picknick te organiseren of gewoon maaltijden te bereiden.

32. Gebruik de 24-uursregel

Dit is vergelijkbaar met de 30 dagen-regel, maar dan voor minder dure aankopen. Wacht een dag voordat u een klein artikel koopt, en misschien merk je dan  dat je het toch niet wou hebben.

33. Plan dagen waarop er geen uitgaven worden gedaan

Daag jezelf en je gezin uit om één dag in de week in te gaan plannen zonder geld uit te geven. Je verlaagt je uitgaven en wordt meer bewust van hoe onzinnig je de  kleine aankopen doet.

34. Ga kleding ruilen

Voordat je een nieuwe outfit koopt, moet je wat vrienden bij elkaar zoeken om kleding te gaan ruilen die je niet meer aan trekt. Je kunt ook kinderkleding en speelgoed ruilen met buren of familieleden.

35. Drink water uit de kraan in plaats van flessen

Diegene die ooit is begonnen met water te verkopen uit flessen is schat hemelrijk geworden. Flessenwater is bijna 300x de kosten van dezelfde hoeveelheid kraanwater.

Een gemiddelde Nederlander geeft ongeveer 100,- uit aan flessen met water!

We hebben een prima kwaliteit drinkwater, net zo goed als het water wat verkocht wordt in flessen. Vul een waterflesje met kraanwater in plaats van een flesje kopen in de winkel.

Bespaar geld door extra inkomsten te genereren

Een gebrek aan inkomen is voor veel mensen een belangrijke reden dat ze geen geld kunnen sparen. Dus als je al een zuinig leven leidt, maar moeite hebt  om te sparen, heb ik enkele eenvoudige manieren om inkomen toe te voegen zonder heel veel werk.

36. Verkoop overbodige spullen

Bespaar geld op je nieuwe kleding, huishoudelijke artikelen en elektronica door de oude spullen te verkopen. Controleer je kast op kleding die je al maanden niet meer hebt gedragen en op oude elektronica. Er zijn veel plaatsen om ongewenste items online te verkopen, zoals marktplaats of de welbekende facebookgroepen.

Of ga er een keer mee op de rommelmarkt staan.

37. Verhuur je apparatuur

Heb je ooit een keer voor een klus duur gereedschap gekocht waar je nu eigenlijk niets meer mee doet? Misschien is het dan een idee om dit te gaan verhuren .

38.. Verhuur leegstaande kamers

Leegstaande kamers? Je kunt je woonlasten  verminderen door een kortdurende bewoner toe te voegen. Meld je aan bij Airbnb en verhuur je leegstaand kamers.

39. Verdien geld met je passie

Zorg ervoor dat je in je vrije tijd ook geld verdient. Als er een hobby of vaardigheid is die je voor de lol doet, onderzoek dan eens of je hier geld mee kunt verdienen.

Hou je van fotograferen? Probeer dan foto’s te verkopen op stockwebsites. Schrijf je graag? Begin dan een blog en plaats er affiliate links bij.

Met affiliate marketing promoot je iemand anders zijn producten. Hier krijg jij een commissie voor.

Bekijk hier mijn blog over de affiliate marketing revolutie van Jack Meijaard

40. Werk op je favoriete plek

Als je al veel tijd doorbrengt bij voetbalwedstrijden of aan de bar in de straat, word dan in het weekend scheidsrechter of barman bij de plaatselijke sportclub. Zo bespaar je geld op eventuele wedstrijdtickets en drankjes. Bovendien voelt het niet als werk.

41. Ga honden uitlaten

Wandel je graag? overweeg dan eens om honden uit te laten van andere mensen. Vraag hier dan een kleine vergoeding voor en je kunt je hobby combineren met geld verdienen.

simpel geld besparen

42. Rond je betalingen af

Ken je peaks al? Wanneer je ergens met je pinpas betaald voor bijvoorbeeld 10,51, dan wordt er 0.49 automatisch op je beleggingsrekening gestort. Zonder dat je het zelf in de gaten hebt kun je op deze manier heel veel geld (zonder dat je zelf door hebt) sparen.

Meld je hier aan. Gebruik actiecode GEERTGPPB  om gelijk 5.- te ontvangen in je account

43. Gebruik een besparingscalculator

Altijd geld wegleggen is al moeilijk genoeg, dus gebruik een eenvoudige online tool die de rente over jaren kan berekenen en u helpt te bepalen hoeveel uw spaargeld de komende jaren kan groeien.

44. Koop cadeaubonnen met korting

Wist je wel dat er een website is waar je cadeaubonnen met korting kunt kopen? ook kun je je eigen cadeaubon inwisselen voor geld. Vaak liggen cadeaubonnen jarenlang in de kast en vergeet je om er iets mee te doen.
Schaf een cadeaubon in van een winkel waar je vaak heen gaat en profiteer gelijk.

45. Leer jezelf vaardigheden aan waarvoor u anders zou betalen

Maak gebruik van online tutorials en artikelen die je kunnen leren om kleine dingen te doen waarvoor je  anders moet betalen. Je kunt van alles leren, van het verversen van uw eigen olie tot het maken van een boeket, tot grote of kleine klussen in en om het huis.

46. Herinneringen van je wachtwoorden uitschakelen

Wanneer je computer of telefoon de wachtwoorden van je webwinkel accounts automatisch onthoud is het beter om dit uit te schakelen.

Wanneer jij jezelf gaat dwingen om een een zin in je account voor online winkelen te typen die je aan een datum herinnerd met het doel wat je wilt besparen, is de kans kleiner dat je teveel geld uitgeeft. Je kunt met je wachtwoord ook dingen maken waarvoor je opslaat, zoals ‘strandvakantie2021’ of ‘2022nieuwekeuken’.

47. Verwijder je creditcard nummer van online accounts

Maak het moeilijker om impulsief van websites te kopen door je creditcardgegevens in hun systeem te verwijderen. Hierdoor ben je minder snel verleid om een aankoop te doen.

48. Vraag Toeslagen aan

Je inkomen is op het moment waarschijnlijk erg krap als je dit vergelijkt met wat er elke maand uit wordt gegeven. Het laatste wat je dan moet doen is geld op tafel laten liggen door niet goed duidelijk te hebben waar je recht op hebt. Wat je heel vaak niet weet is dat je op heel veel manieren toeslagen kunt ontvangen

49 Maak gebruik van de voedselbank

Wanneer heb je recht op gebruik maken van de voedselbank? Je kunt hier berekenen of je er ook recht op hebt. Op deze manier kun je ontzettend veel besparen op je boodschappen. Daardoor kun je weer makkelijker rondkomen en dat geeft weer ruimte in je financiën.

50. Bespaar op je verzekeringen

Wil je geld besparen op je verzekeringen? Ga jij huidige polissen eens vergelijken met die van anderen. Heel erg vaan ben je ook oververzekerd. Je kunt door deze hack ontzettend veel besparen per maand. En dan op jaarbasis helemaal!

Je wordt misschien niet van de ene op de andere dag rijk, maar de sleutel tot het vergaren van enorme bedragen is geduld. Op een simpele manier geld besparen komt er eigenlijk op neer neer dat je bewust gaat worden van je onbewuste gewoonten en een constante inspanning levert om deze te veranderen.

Iedereen kan in een paar eenvoudige stappen meer financieel verantwoordelijk zijn, met behulp van de vele beschikbare middelen.

50 manieren om geld te besparen

 Geert Louters

Hi, Geert Hier!

Geert Louters is de eigenaar van verdienwijzer.nl. Een paar jaar terug was ik nieuwsgierig of het mogelijk is om een passief inkomen op te bouwen via internet.

Ik ben er achter gekomen dat dit absoluut mogelijk is. Ik wil jou graag leren hoe je geld kunt verdienen via internet en hoe je jaarlijks heel veel geld kunt besparen.

Geld verdienen en geld besparen, alles op één plek!

Anderen bekeken ook:

Honderden euro’s per jaar besparen? Wie wil dat niet. Vorig jaar stapten

Makkelijk en snel geld besparen zonder iets daarvoor te hoeven doen!

In deze blog ga ik het met je hebben over high ticket

High ticket dropshipping: Online bizar veel geld verdienen?

Wat doe jij liever? Je spaargeld op de bank zetten tegen 0.1%

Traden voor beginners met crypto en aandelen. Review Trading Formule

pagina [tcb_pagination_current_page] van [tcb_pagination_total_pages]

Ontdek in deze korte video hoe Jacko meer dan 10K per maand verdiend

>