De waarheid over affiliate marketing. Is het echt de moeite waard?

27/07/2021

minuten leestijd

Door:

OK…. Affiliate marketing is een simpel verdienmodel waar iedereen uiteindelijk geld mee kan verdienen. Dit lees je her en der op het internet. Maar wat is nu de waarheid over affiliate marketing? Is het echt de moeite waard om affiliate marketeer te gaan worden?

Een leuk onderwerp om je hier van alles over te vertellen zodat je na het lezen van dit artikel straks alles weet of Affiliate marketing de moeite waard is.

De waarheid over affiliate marketing

Als je overweegt om geld te gaan verdienen met affiliate marketing, dan ga je waarschijnlijk heel Google bij langs om informatie in te gaan winnen. 

Je kunt ontzettend veel vinden op internet:

 • Trainingen
 • Adviezen
 • Hacks
 • Succesverhalen
 • Beloftes
 • Case study’s

Maar je leest nergens verhalen van mensen die er geen succes mee hebben gehad. Vreemd toch? 

Ik ben zelf nu vanaf 2018 bezig met affiliate marketing en heb de eerste jaren bijna niks verdiend met dit verdienmodel. 

Ik heb vaak de handdoek in de ring gegooid en toch weer opgepakt. Weer opnieuw begonnen en continu doorzetten en bijleren. 

Uiteindelijk is het harde werken beloond en verdien ik nu mijn geld op het internet. Nog niet genoeg om ruimschoots van te leven, maar ik weet zeker dat dit niet lang meer duurt. 

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een verdienmodel waarmee je commissies ontvangt  wanneer je succesvol een product of dienst van een ander bedrijf promoot.

Samengevat: Jij ontvangt van je partner een affiliate link. klikken de mensen daarop en ze schaffen de dienst of product aan dan ontvang jij een vergoeding. Heel simpel dus ( als je het op de juiste manier doet)

de waarheid achter affiliate marketing

Hoe werkt affiliate marketing?

Over het algemeen hosten aangesloten marketeers websites waar ze op verschillende manieren reclame maken voor aanbiedingen namens bedrijven en merken, zoals blogs, video’s, recensies, advertenties, productlinks en meer.

Affiliates ontvangen dan een betaling op een vooraf gedefinieerde basis, meestal wanneer een bezoeker op de link klikt,  maar vaak alleen wanneer de klant het product daadwerkelijk koopt.

Dit is in een notendop hoe affiliate marketing werkt:

 • Kies een niche
 • Doe mee met een partnerprogramma
 • Promoot producten en aanbiedingen
 • Conversies bijhouden en optimaliseren
 • Ontvang commissies

Hoe kun je aan de slag met affiliate marketing?

Luister, kijk, leer

Je kunt niet zonder een goede cursus gaan starten met affiliate marketing. Dit is een vak wat je echt moet gaan leren. Je kunt uiteraard wel heel veel vinden op internet, ik raad je aan om wel zoveel mogelijk research te gaan doen.

Maar ik weet ook zeker dat je gaat verzuipen in alle informatie. Het is goed om research te gaan doen, maar wil je echt geld verdienen op internet, start dan zo snel mogelijk met de cursus die bij je past.

TIP: beluister de internetsuccesgids podcast van Jacko Meijaard!

Leer van medegebruikers

Gelukkig hebben de meeste affiliate marketing cursussen een community. Hier kun je van elkaar leren en al je vragen stellen zodat je de alle kennis en ondersteuning kunt krijgen die je nodig hebt.

De belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen aan het begin van je reis om een affiliate marketeer te worden, is deze: welk product wil je verkopen? Met welk product heb je het juiste gevoel?

Leestip: Beginnen met affiliate marketing? Bekijk hier de affiliate marketing checklist.

Hoe kies je jouw affiliate niche?

Er zijn zoveel niches – of categorieën  van producten waarop je uiteindelijk affiliate marketing kunt toepassen.

Affiliate marketeers kiezen meestal de niche op basis van een paar verschillende factoren:

 • Hoe competitief is het? Hoe drukker de niche, hoe moeilijker het zal zijn om te concurreren en verkeer en conversies te genereren.
 • Hoe goed ken jij jouw niche? Het is het beste om je te concentreren op niches die je kent. Als je bijvoorbeeld een fitnessfreak bent, kun je ervoor kiezen om fitnessproducten te promoten.
 • Heb je persoonlijke ervaring of autoriteit op de niche? Het zal gemakkelijker en natuurlijker zijn om producten te promoten die je zelf ook daadwerkelijk gebruikt. Geen must, maar wel leuk om te hebben.
 • Ben je bereid tijd te besteden aan het leren over een niche als je er nog niet bekend mee bent? Je hoeft geen expert te zijn in de niche. Als je een niche vindt die er veelbelovend uitziet, kun je die opfrissen en de kennis opdoen die je nodig hebt om te slagen.

Geld, geld, geld!  – De waarheid over affiliate marketing

Geld, geld, geld! Voor affiliate marketeers is het verdienen van een riant inkomen het belangrijkste doel. Of jij ook  geld kunt verdienen met affiliate marketing en hoeveel je kunt gaan verdienen hangt af van een aantal verschillende factoren.

Als je basis uiteindelijk goed gaat en je weet van te voren dat het geen ‘get quick rich’ methode is kun je uiteindelijk een leuk passief inkomen opbouwen.

Kun je geld verdienen met affiliate marketing?

Ik heb een onderzoek gevonden over affiliate marketing in de V.S. In de VS wordt verwacht dat de uitgaven voor affiliate marketing in 2022 $ 8,2 miljard zullen bedragen, vergeleken met $ 5,4 miljard in 2017. Bovendien maakt 84% van de uitgevers gebruik van affiliate marketing .

Eerlijk gezengd heb ik nog geen statistieken ( alleen uit 2016) gevonden over affiliate marketing in Nederland.

Hoe je het ook bekijkt, deze markt is sterk stijgende, er zijn dus mogelijkheden genoeg om je geld te gaan verdienen met affiliate marketing.

Wie is de meest succesvolle affiliate marketeer van de wereld?

de waarheid achter affiliate marketing

Tja, er zijn ontzettend veel mensen die giga veel verdienen met affiliate marketing. Ik kwam uiteindelijk uit bij Jason Stone.

Jason is ook wel bekend als de “Millionaire Mentor”. Hij beweert dat hij  $ 7 miljoen aan inkomsten heeft verdient in 18 maanden tijd met affiliate marketing. (bron)

Wie is de meest succesvolle affiliate marketeer van Nederland?

Jacko Meijaard kun je eigenlijk wel de godfather van affiliate marketing noemen in Nederland. Jacko had ooit als doel om 7500,- per maand te verdienen. met affiliate marketing.

Heel wat jaren terug heeft hij zijn doel al ruimschoots en heeft er nu maanden bij dat hij meer dan 100K verdiend.

de waarheid achter affiliate marketing

Lees straks ook even:

Andere succesvolle Nederlanders die ontzettend succesvol zijn  met affiliate marketing:

Ooit hoop ik dat ik ook bij dit clubje sta! Een lange weg te gaan want deze heren zijn echt ontzettend succesvol.

Ze hebben allemaal een eigen manier om te werken. Allemaal een andere unieke aanpak.

Hoe kun je geld verdienen met affiliate marketing?

Om ook veel geld te verdienen met affiliate marketing, moet je een product identificeren dat een potentiële markt heeft in een niche of categorie die je kent of leuk vindt – of waarover je meer wilt weten. Vervolgens ga je het promoten. Dit kan via een een website, blog, video’s, e-mails.

Je kunt ook advertenties gaan plaatsen om meer verkeer naar de product pagina of winkel te leiden.

Maak van je website je geldautomaat

De meeste affiliate marketeers hebben een website om verkeer, clicks, conversies en inkomsten te genereren. Er is geen fancy, dure website nodig om aan de slag te gaan met affiliate marketing. Zolang het er aantrekkelijk en professioneel uitziet, gemakkelijk te navigeren is en interessante inhoud en boeiende verkoopteksten heeft, is dat meer dan genoeg om conversies te stimuleren.

de waarheid achter affiliate marketing

Uiteraard moet je ook een domein aanschaffen en een mooi en goed converterende thema.

–>  Bij Neostrada kun je snelle en goedkope hosting regelen

–> Bekijk de thema’s van Thrive themes

–> Deze website is van Hollandse bodem. Lees snel de review over Phoenix

Content is king met affiliate marketing!

Als affiliate marketeer is boeiende en goede content je belangrijkste wapen om geld te verdienen. Je inhoud is eigenlijk  het ‘aas’ dat de aandacht van de doelgroep trekt en hen ertoe aanzet om op  de affiliate links te klikken. Dit zorgt ervoor dat het geld uiteindelijk gaat binnenstromen.

…Daarom hoop ik ook dat je in dit artikel ook op de affiliate links gaat klikken 🙂

Er zijn veel verschillende soorten content  die je kunt gebruiken in affiliate marketing. Een van de meest populaire zijn blogs.

de waarheid achter affiliate marketing

Het opzetten van een blog is vrij eenvoudig, en als je bekend bent met het product of de niche, kun je natuurlijk je inzichten en enthousiasme delen (net als deze blog)

Je kunt ook video’s, recensies, e-boeken, landingspagina’s en meer  gaan maken.  Dit is een voorbeeld van een landingspagina. 

Als je zelf geen goede schrijver bent, of niet de tijd hebt om zelf te investeren in het maken van content, kun je de teksten ook nog altijd uitbesteden.

Er zijn verschillende bedrijven die je affiliate teksten voor je kunnen schrijven tegen redelijke prijzen

Hoe kun je starten met affiliate marketing zonder een website?

De meeste affiliate marketeers hebben een eigen website of gebruiken landingspagina’s ( in de meeste gevallen meer dan één)

Maar kun je ook zonder website aan affiliate marketing beginnen?

Je hoeft geen eigen website te hebben om online aanwezig te zijn en leads te genereren. Ik  heb 3 alternatieve manieren voor je om aan affiliate marketing te doen zonder een website:

 • Sociale media en communityforums. Als je veel volgers hebt op sociale media of een influencer bent in online community ‘s  en forums, kun je gelieerde recensies en links plaatsen naar producten die je vertrouwt en aanbeveelt.
 • E-mailmarketing. Als je een e-maildistributielijst bezit, kunt u aanbiedingen van partners via e-mail  gaan versturen.  E-mail kan een krachtige marketingtool zijn voor je. Doe je het goed dan kun je op deze manier veel geld verdienen met affiliate marketing.
 • YouTube: Video is een van de meest effectieve marketingtools en veel marketeers gebruiken videomarketing om producten te promoten en conversies te stimuleren. Als je een expert bent in het maken van video’s , wil je misschien een actief YouTube-kanaal bouwen in plaats van een gewone website te maken.

Het mooiste en beste is als je deze drie manieren kunt combineren

Affiliate marketing niches: welke past het beste bij je?

Als aangesloten marketeer moet u een type product of dienst identificeren om te promoten. Dit betekent het kiezen van een “niche”, zoals gezondheid en fitness, geld en financiën, hobby’s, huisdieren – eigenlijk is de lijst eindeloos.

Welke affiliate marketing niches werken het beste?

Er zijn verschillende niches die het populairst zijn onder affiliate marketeers:

 • geld (dwz online geld verdienen, beleggenEen voorbeeld is deze website.
 • dating (online dating, datingadvies)
 • gezondheid (dieet, fitness, sport). Bekijk mijn andere website www.24taste.nl maar eens
 • Crypto ( een booming niche waar veel in valt te verdienen)

Deze niches zijn allemaal gericht op producten en diensten waar altijd veel vraag naar is. Aan de andere kant zijn deze niches zeer competitief, omdat ze zoveel aangesloten marketeers aantrekken.

Er zijn tal van andere niches die ook kunnen werken. Het is gewoon een kwestie van de juiste niche die het beste bij je past te kiezen.

Hoe kies je een niche voor affiliate marketing?

Let goed op bij het kiezen van een niche voor affiliate marketing rekening dat je er veel tijd aan moet besteden. Het is verstandig om iets te kiezen wat je echt  interesseert of waar je gepassioneerd over bent.

Daar komt ook nog bij dat je veel persoonlijke ervaring moet hebben in deze niche (dit wil zeggen het is je hobby, of een product dat je gebruikt en leuk vindt)

Zodoende gaat het voor jou veel gemakkelijker worden  om effectief te gaan promoten. Dat betekent niet perse dat je iets moet kiezen waar je veel over weet – het maakt het alleen maar gemakkelijker.

Het is ook handig om een niche te kiezen die meer gespecialiseerd is en niet erg competitief. Hoewel het publiek kleiner zal zijn, zal het voor u gemakkelijker zijn om hoger te scoren.

Of concentreer je dieper op de niche, zodat je nieuwe en andere dingen kunt vinden om over te praten. Dit gaat je onderscheiden van de concurrenten die zich richten op de ‘hoofdniche’ en gaat je helpen om betere rankings en meer verkeer te krijgen.

Voorbeeld:

 • Afvallen –> Keto dieet
 • Geld verdienen –> Crypto
 • Dating –> Dating voor mensen met een handicap

Wat is de beste niche voor affiliate marketing?

De beste niche voor affiliate marketing is er eentje  die een evenwicht vindt tussen drie dingen:

 • het concurrentievermogen
 • De grootte van de potentiële doelgroep
 • Je vermogen om effectieve inhoud en promoties erover te creëren.

Een brede niche als ‘schoonheid’ is bijvoorbeeld veel te competitief – je moet het verfijnen om producten en onderwerpen in de beauty-niche te vinden die op dit moment hot zijn.

Daarna kan jij je pas richten op het kleinere publiek met een meer gespecialiseerd aanbod.

Het vinden van de beste niche voor affiliate marketing vereist veel onderzoek naar waar mensen het over hebben en online kopen, zoekwoorden en het potentieel om inkomsten te genereren.

Affiliate marketing versus dropshipping

Affiliate marketing en dropshipping zijn vergelijkbaar, in die zin dat ze beide betrekking hebben op marketing en verkoop van een product. Bij affiliate marketing ben je echter niet verantwoordelijk voor het verzenden van het product naar de koper, en je inkomsten zijn uitsluitend gebaseerd op de commissie die door je partner aan je is betaald.

Je bepaald ook niet de prijs van het product, dus je inkomsten zijn afhankelijk van de prijs van de verkoper. Jouw taak is alleen de marketing, oftewel het promoten van het product of dienst.

Bij dropshipping ben je verantwoordelijk voor het op de markt brengen van een product en de verzending naar de mensen die het kopen. Jij bepaalt de prijs van het product en je ontvangt de volledige betaling (min het bedrag wat het je hebt gekost).

Stel dat je een product online aan een klant verkoopt voor 100,-. Je koopt het bij de tussenpersoon voor 70,- .

Je verzendt het product rechtstreeks van de handelaar naar de klant en ontvangt 30,-.

Het grote voordeel van dropshipping?

Je hebt geen voorraad omdat je rechtstreeks verkoopt van de fabrikant of tussenpersoon.

Je kunt zelf  de verkoopprijs bepalen en alle winst behouden nadat de prijs van de tussenpersoon is betaald. En je bent zelf verantwoordelijk voor de marketing en verzending.

Affiliate marketing of dropshipping? De keuze is aan jou!

De bottom line: Wat is nu de waarheid over affiliate marketing?

Affiliate marketing is  een volledig legitieme en gemakkelijke manier om een (extra) inkomen te verdienen. Er wordt steeds meer online aangeschaft dus dit is een grote kans om uiteindelijk een passief inkomen op te gaan bouwen.

Wanneer jij de juiste vaardigheden, mindset en doorzettingsvermogen bezit dan zijn de mogelijkheden eindeloos.

Aan de andere kant zijn er ook enkele niches die als minder “gezond” worden beschouwd en ik raad je alleen maar aan om producten en bedrijven te kiezen die betrouwbaar en ethisch zijn.

Zo0rg ervoor dat je het vak leert van ervaren marketeers die zelf ook succesvol zijn met affiliate marketing. Zij kunnen je behoeden voor alle valkuilen die zij al hebben meegemaakt.

Zelf heb de cursus gevolgd van Jacko Meijaard en daarna de Affiliate marketing meesterschap van Robert Jansen. Van Jacko heb ik de basis van affiliate marketing geleerd. En van de training van Robert Jansen ben ik veel dieper op de stof ingegaan. Dit maakte de puzzel uiteindelijk compleet wat ervoor heeft gezorgd dat ik nu dagelijks commissies binnenkrijg

Wat is de beste affiliate marketing cursus van Nederland?

Ik raad je aan om eerst de Affiliate marketing revolutie van Jacko Meijaard te gaan volgen. Binnen drie week moet het dan lukken om je eerste website online te hebben.

Wil je gelijk de diepte in, dan is de training van Robert Jansen een aanrader. Beide trainingen zijn ontzettend goed en hebben vergelijkbare plus -en minpunten. Ik vindt het lastig om de keuze te maken voor je, die moet je dus zelf gaan overwegen.Geert Louters

Hi, Geert Hier!

Geert Louters is de eigenaar van verdienwijzer.nl. Een paar jaar terug was ik nieuwsgierig of het mogelijk is om een passief inkomen op te bouwen via internet.

Ik ben er achter gekomen dat dit absoluut mogelijk is. Ik wil jou graag leren hoe je geld kunt verdienen via internet en hoe je jaarlijks heel veel geld kunt besparen.

Geld verdienen en geld besparen, alles op één plek!

Anderen bekeken ook:

Wil je starten met dropshipping? dan kan dit wel eens een heel

Starten met dropshipping? Zorg dat je deze 10 punten goed voor elkaar hebt!

Vandaag kwam DHL langs: Ik heb een Refurbished Iphone x gekocht! Mijn huidige

Refurbished IPhone X kopen? ik heb 48% bespaard op de aanschaf!

Wil je graag iets met crypto doen maar door het gebrek aan kennis

BitbrokerTrade review. Op autopilot traden zonder verlies!

pagina [tcb_pagination_current_page] van [tcb_pagination_total_pages]

Ontdek in deze korte video hoe Jacko meer dan 10K per maand verdiend

>