Autoverzekering vergelijken? 60% betaalt veel te veel!

09/09/2020

minuten leestijd

Door:

Betaal je niet teveel voor je autoverzekering? In dit artikel kun je heel eenvoudig vergelijken of je de juiste autoverzekering hebt. Wij kunnen je dus helpen om de goedkoopste en beste autoverzekering op te zoeken.

Ga je autoverzekering vergelijken met andere verzekeringen

Het is zeer lonend voor je om af en toe je autoverzekering eens te gaan vergelijken met andere verzekeringen. Je kunt dan in negen van de 10 gevallen veel geld besparen. En dat is toch de bedoeling? De insteek van verdienwijzer.nl is dan ook om jou van alle informatie te voorzien hoe je geld kunt verdienen en geld kunt besparen.

Is een autoverzekering verplicht in Nederland?

In Nederland moet je auto minimaal WA verzekerd zijn. Dit is bepaald in onze wet. Wanneer je toch in een onverzekerde auto rond gaat rijden dan riskeer je een fikse boete. Momenteel is deze boete rond de 500,-

De officiële tekst uit de wet is:

‘’De bezitter van een motorrijtuig en degene op wiens naam dit in het kentekenregister is ingeschreven, zijn verplicht voor het motorrijtuig een verzekering te sluiten.’’

autoverzekering vergelijken

Waarom verschilt een autoverzekering per postcode?

Het kan maar zo zijn dat je broer die 40km. verderop woont meer of minder betaald voor dezelfde autoverzekering als jij hebt. Ik zal het even voor je uitleggen hoe dat komt.

Het klinkt eigenlijk best wel oneerlijk maar dat is het eigenlijk niet. Dat de premie verschilt per regio heeft een aantal oorzaken:

 • Meer risico op schade in dat gebied
 • In een stad betaal je meer premie dan in een dorp vanwege het drukkere verkeer
 • Wanneer je in een gebied woont waar veel schade wordt gemeld betaal je meer
 • Woon je vlakbij een druk kruispunt? dan betaal je vast en zeker ook meer premie

Hoe de verzekeraar zijn premie precies bepaald is niet bekend. De verzekeraar heeft een rekenmodel met risico’s die worden meegenomen in het bepalen van de premie. In de meeste modellen is de postcode een factor. In andere modellen gaat het rekenwerk zo ver dat een inschatting wordt gemaakt per huisnummer.

Autoverzekering: WA of allrisk?

Wanneer moet je nu eigenlijk kiezen voor een WA verzekering en wanneer voor een Allrisk verzekering? Dit hangt af van een aantal factoren.

Een WA verzekering sluit je af wanneer:

 • Je een oudere auto hebt
 • Je ervoor kiest dat je alleen de schade aan een andere auto wilt vergoeden.

Je sluit een Allrisk verzekering af als:

 • Je een behoorlijke nieuwe auto hebt
 • Je volledig gedekt wilt zijn voor alle schade

En dan is er ook nog een middenweg. Er bestaat ook nog een WA casco verzekering. Een WA beperkt casco autoverzekering, ook wel WA plus genoemd, vergoedt  niet alleen schade die je aan anderen toebrengt maar sommige schades aan je eigen auto zijn ook gedekt.

Denk hierbij aan schade door brand, diefstal, ruitbreuk, aanrijdingen met dieren, hagel e.d.

Waar moet je op letten als je een auto verzekering wilt afsluiten?

Wanneer je een autoverzekering wilt afsluiten ga dan goed voorbereid bezig. Ga autoverzekeringen vergelijken. Dat kan heel erg gemakkelijk onderaan dit artikel. Je komt er dan binnen een paar minuutjes achter wat voor jou de beste autoverzekering is.

Het aantal schadevrije jaren is belangrijk en weet je hoe je je huidige verzekering moet opzeggen? Heel erg vaak is dit ook een service van je nieuwe verzekeraar.

Reviews lezen

Ga reviews lezen over de verzekeraars. Wat zijn de ervaringen van anderen? Laat je niet gelijk ontmoedigen door iemand die ontzettend negatief is. Probeer een algemeen beeld te krijgen over de verzekeraar.

Wat voor verzekering ga je afsluiten? Wat is voor jouw situatie de beste dekking? Denk hier dus goed over na.

Premie

Het allerbelangrijkste is uiteraard de premie. De duurste hoeft niet de beste verzekering te zijn en de goedkoopste ook niet de slechtste.

De premie van je autoverzekering is afhankelijk van verschillende factoren, zoals dekking, leeftijd, postcode en woonplaats, schadevrije jaren, autotype en het aantal kilometers dat je jaarlijks aflegt.

Jongeren betalen vaak meer en zijn met als senioren meer risicovol. Er zijn verschillende organisaties die her op tegen zijn. Ik vindt het eigenlijk ook niet kunnen. dus wie weet wordt er nog een keer wat aan gedaan.

Algemene voorwaarden

Kijk niet alleen naar de prijs en dekking, maar ook naar de algemene voorwaarden van de autoverzekeringen. Ik weet het, dat zijn die irritante kleine lettertjes altijd, maar als je dit och een keer goed doorleest kun je verrassende feiten ontdekken

 • Ben je allrisk verzekerd en rijd je je auto Total loss, dan ligt het aan de voorwaarden hoeveel je terugkrijgt. Sommige autoverzekeringen vergoeden de dagwaarde, andere de nieuwwaarde of occasion- of aanschafwaarde.
 • Bij autodiefstal is de uitkering soms afhankelijk van de beveiligingsklasse.
 • Let ook op het standaard eigen risico bij de autoverzekering dat je zelf betaalt bij schade.


Geert Louters

Hi, Geert Hier!

Geert Louters is de eigenaar van verdienwijzer.nl. Een paar jaar terug was ik nieuwsgierig of het mogelijk is om een passief inkomen op te bouwen via internet.

Ik ben er achter gekomen dat dit absoluut mogelijk is. Ik wil jou graag leren hoe je geld kunt verdienen via internet en hoe je jaarlijks heel veel geld kunt besparen.

Geld verdienen en geld besparen, alles op één plek!

Anderen bekeken ook:

Een uitvaartverzekering. We hebben het allemaal nodig (helaas) Een uitvaart kost ook

Hoe kun je flink veel geld besparen op je uitvaartverzekering?

De daken van de huizen in Nederland zien er anders uit dan

Goedkope zonnepanelen aanschaffen in 2021. Bespaar maandelijks nog meer!

Vandaag kwam DHL langs: Ik heb een Refurbished Iphone x gekocht! Mijn huidige

Refurbished IPhone X kopen? ik heb 48% bespaard op de aanschaf!

pagina [tcb_pagination_current_page] van [tcb_pagination_total_pages]

Ontdek in deze korte video hoe Jacko meer dan 10K per maand verdiend

>