Bitvavo review. Waarom moet je kiezen voor deze exchange?

16/02/2021

minuten leestijd

Door:

Welkom bij deze Bitvavo review. Na het lezen van deze review kun je straks zelf bepalen of dit voor jou de beste en meest betrouwbare broker is.

In deze Bitvavo review kun je mijn eigen ervaringen ontdekken en weet je straks ook waarom ik voor deze exchange heb gekozen.

Wat is Bitvavo

Bitvavo is een Nederlands bedrijf die is opgericht in 2017. Vanaf 2018 houd Bitvavo zich vanuit Amsterdam bezig met broker -en exchange activiteiten.

bitvavo review

Ze zijn ooit begonnen als makelaar, maar na korte tijd hebben ze hun activiteiten omgezet naar een echte beurs voor cryptocurrencies.

Door deze stap te nemen konden ze veelgebruikte betaalmethoden aanbieden, zoals creditcard, IDeal en bankoverschrijving, gecombineerd met extreem lage transactiekosten.

Waar de concurrentie 3% per transactie in rekening brengt, rekent Bitvavo maximaal 0,25% per transactie aan.

Het platform van Bitvavo is geschikt voor de beginnende gebruikers met de basis interface, maar ook geschikt voor ervaren traders vanwege de geavanceerde interface. 

Dit heeft als groot voordeel dat je niet van platform hoeft te wisselen als je wilt handelen in crypto met geavanceerde orders en tools.

Wat zijn de bedrijfsgegevens van Bitvavo?

Ik heb alle bedrijfsgegevens even voor je opgezocht en gekeken of ze een vergunning hebben:

 • Bedrijfsgegevens: Bitvavo B.V. Herengracht 450. 1017CA Amsterdam
 • registratie: Deranova B.V. (66790611) en Fortuna Holding B.V. (68739087)
 • Vergunning: Bitvavo is geregistreerd bij de Nederlandsche bank (DNB)
 • Aanbod: 58+ verschillende crypto’s (Aanbod wordt trouwens steeds groter)
 • Vergoeding: 2%
 • Betaalmethodes: IDeal, SEPA, Bancontact, EPs, Giropay, creditcard
 • Geschikt voor: Beginners en gevorderden
 • Actie: De eerste 1000,- handelen zonder kosten (binnen 7 dagen)
 • App: IOS en Android
 • Contact met support: E-mail en live chat
 • Beveiliging: 2FA via Google authenticator

Is Bitvavo betrouwbaar en veilig?

Wanneer je gaat starten met crypto of op zoek bent naar een andere broker wil je uiteraard wel eerst weten of het een betrouwbaar bedrijf is. Het zou namelijk zonde zijn als je  ergens gaat beginnen en je stopt ergens geld in en het blijkt achteraf onbetrouwbaar te zijn.

Ik he  in het verleden bij verschillende brokers gezeten Ik, heb bij andere brokers nog steeds een account maar keer toch iedere keer weer terug bij Bitvavo. Hun website biedt een enorm gebruiksgemak en is zeer overzichtelijk.

Bij heel veel brokers is er een aparte wallet vereist voor iedere cryptovaluta. Bitvavo beheert deze voor je en slaat deze verzekerd op in offline portemonnees. Al deze offline portemonnees zijn afgesloten van het internet en daardoor 100% niet te hacken.

Alleen de belangrijkste personen binnen het bedrijf hebben toegang tot  deze offline opslaglocatie. Echt superveilig dus! Dit is een veilige en bekende beveiligingsmethode die bij elke handelsbeurs wordt toegepast. Je hebt echter wel zelf de controle over je eigen aangekochte cryptovaluta.

De sleutels zijn in handen van Bitvavo. Je kunt het vergelijken met een cryptobank waar je de beveiliging hebt uitbesteed aan een ander.

Hoe zorgt Bitvavo voor de beveiliging?

Bitvavo heeft dus de beveiliging voor hun klanten prima in orde. Dit doen ze verder op de volgende manieren:

 1. Bitvavo maakt gebruik van een veilige meervoudige handtekeningen architectuur voor het beveiligen van de crypto-fondsen.
 2. Bitvavo maakt gebruik van data centers die voldoen aan verschillende ISO certificaten. Allemaal certificaten die de hoogste klasse in veiligheid en toezicht beschikken.
 3. Alle informatie van Bitvavo wordt apart opgeslagen volgens de hoogste veiligheidsniveau standaard in Nederland: Categorie 4+.
 4. Bitvavo krijgt geregeld onafhankelijke security audits voor het toetsen van alle systemen.
 5. De Bitvavo rekeningen van de gebruikers zijn voorzien van alle belangrijke veiligheidsmaatregelen die de gebruiker zelf kan instellen zoals twee-factor authentificatie, anti-phishing code, lijst met vooraf goedgekeurde adressen etc.
 6. De Bitvavo rekeningen zijn verzekerd tegen diefstal door een unieke samenwerking met Coinbase Custody International.
 7. De tegoeden zijn tot $255 miljoen verzekerd via Aon, een verzekeringsagent van Lloyd’s en mogelijk gemaakt door een groep van A XV/A+ gecertificeerde verzekeraars in de Verenigde Staten en Londen.
 8. Bitvavo voldoet aan de geldende anti-witwasrichtlijnen en werken samen binnen de VBNL Verenigde bitcoinbedrijven Nederland) aan de ontwikkeling van een gezonde Bitcoinsector in Nederland onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB).
 9. Bitvavo beschikt over een officiële registratie bij de DNB.
 10. Bitvavo beschermt haar rekeninghouders ook voor een mogelijk faillissement. Om dit mogelijk te maken hebben ze een stichting opgezet: Stichting Bitvavo Payments. Alle transacties en het totaal beheerde vermogen worden geregeld door deze partij en niet door de Bitvavo zelf.

Kortom:  Bitvavo is betrouwbaar en veilig. Het uiteindelijk opzetten van je account en de verificatie daarvan ligt echter bij jezelf.

Wat zijn de voordelen van Bitvavo?

bitvavo review

Wanneer je Bitvavo gaat vergelijken met  de concurrent zijn er gelijk al behoorlijk wat voordelen te vinden. Allereerst Is Bitvavo een zeer gebruikersvriendelijk platform. Super overzichtelijk, geen moeilijke termen en alles lekker in het Nederlands.

Een ander groot voordeel is dat je met IDeal kunt betalen. Wanneer je geld stort staat het ook gelijk binnen enkele minuten in je account. Ook de mogelijkheid om met Bancontact, creditcard, SEPA en Giropay bestaat to de mogelijkheden.

Wanneer je kiest voor een SEPA overboeking duurt het 1-2 werkdagen voordat het geld in je account staart. Maar dit is normaal gesproken altijd zo.

Bitvavo is vergeleken met andere brokers zeer goedkoop, er is een lage commissie van maximaal 0.25%. En je kunt de eerste 1000,- zonder kosten handelen. Dit kan gelijk voor een flitsende start zorgen als je gaat beginnen.

Ik heb zelf één keer contact moeten leggen met de klantenservice omdat ik iets niet begreep. Binnen een uur had ik al antwoord. Gewoon in het Nederlands en dat is wel zo fijn!

En een ander voordeel is dat het superveilig is. Hier heb ik het al uitgebreid over gehad in deze uitgebreide Bitvavo review.

Een app is tegenwoordig ontzettend handig in dit tijdperk van smartphones. Er is een app beschikbaar voor IOS en Android

Alle nadelen van Bitvavo op een rijtje

Uiteraard zijn er ook nadelen te vinden. Geen enkele broker is perfect. Bij ieder bedrijf is er wel iets te vinden wat minder prettig is. Je kunt binjvoorbeeld support niet aanspreken via de telefoon. Dit is alleen mogelijk via e-mail of de chat. Ik denk dat ze hier bewust voor hebben gekozen.

Vergeleken met andere brokers heeft Bitvavo ondanks zijn verschillende currency’s een relatief klein aanbod. Ze staan echter nog in de kinderschoenen dus wie weet of dit in de toekomst gaat veranderen.

Bitvavo is Internationaal nog vrij onbekend. Ze zijn in Nederland wel behoorlijk groot. Doordat Bitvavo in het buitenland nog niet echt bekend is betekend dit dat ze momenteel nog weinig volume hebben.

Momenteel heeft Bitvavo nog een beperkt aantal handelsfuncties. Wie weet wordt dit de komende tijd verder uitgebreid.

Hoe kun jij je registreren bij Bitvavo?

bitvavo review

Registreren bij Bitvavo is ook een fluitje van een cent. Binnen enkele minuten kun je eigenlijk al je eerste crypto aanschaffen Je kunt eenvoudig en snel een Bitvavo account aanmaken door het doorlopen van de volgende stappen:

 1. Ga naar de website van Bitvavo
 2. Ga naar registreren.
 3. vul hier je gegevens in en ga akkoord met de terms en conditions
 4. Verifieer uw e-mailadres.
 5. Vul de gevraagde persoonsgegevens in.
 6. Verifieer uw identiteit.
 7. Plaats gelden op uw account.

Optioneel:

 1. Verifieer je telefoonnummer.
 2. Schakel twee-factor authenticatie in. ( altijd aan te raden!)

Na het doorlopen van bovenstaande stappen is je account gereed en kun je direct overgaan tot het aankopen van digitale valuta.

Waarom moet je je identiteit verifiëren bij Bitvavo?

Bitvavo moet voldoen aan de Nederlandse wet- en regelgeving en dit betekent dat ze een aantal verificaties moeten doen. Bitvavo heeft is een professionele bedrijf en staat onder toezicht staat van de Nederlandschee Bank. Daarom is Bitvavo wettelijk verplicht om je identiteit te verifiëren.

Iedere nieuwe gebruiker zal één van de volgende documenten moeten aanleveren voordat je mag handelen op Bitvavo:

 • Een scan van het paspoort (de pagina met uw persoonsgegevens) of de  voor – en achterzijde van het identiteitsbewijs

Eén ding scheelt: Het doorlopen van deze verificatieprocedure zeer eenvoudig.

Elk cryptobedrijf wordt in Nederland gezien als een officiële financiële instelling en ze moeten zich registreren bij de centrale bank. Bitvavo is daarom ook officieel geregistreerd bij De Nederlandsche Bank en je verificatie is dus ook gelijk voor je eigen veiligheid.

Hoe kun je crypto kopen op Bitvavo?

Wanneer jij je geld hebt gestort op Bitvavo kun je eigenlijk al meteen crypto valuta kopen. Heb je hier geen ervaring in: Het stelt eigenlijk niks voor. Ik leg het je even uit:

 1. Stort je inleg op je account door op Storten te klikken
 2. Selecteer de gewenste betaalmethode
 3. Klik op de gewenste cryptocurrency
 4. Selecteer het tabblad Kopen
 5. Voer in hoeveel u wilt kopen en klik op Kopen
 6. Klik op het volgende scherm op Bevestigen om de aankoop te voltooien.

Wat vinden anderen van Bitvavo?

Je hebt misschien wel al gemerkt dat ikzelf super enthousiast ben over Bitvavo. Daarom ben je waarschijnlijk ook wel nieuwsgierig naar de ervaringen van anderen.  Alles is te vinden op Google:

op Trustpilot ben ik lovende recensies tegengekomen. Uiteraard zijn er ook slechte ervaringen te vinden maar die wegen niet af tegenover alle lovende recensies

bitvavo review

Conclusie van deze Bitvavo review

Zelf ben ik ontzettend blij dat ik Bitvavo ben tegengekomen. Het is ontzettend gebruiksvriendelijk en alles in het Nederlands. Het werkt gemakkelijk en is één van de goedkoopste brokers.

Verder zijn de transactiesnelheden ook razendsnel en je dashboard is erg overzichtelijk. Bitvavo is snel, goedkoop en bied super veel mogelijkheden. Waar ik erg over te spreken ben is de transactiesnelheid en het dashboard. Je kunt op Bitvavo in één overzicht zien wat je portfolio doet, en kunt eenvoudig munten kopen en verkopen.

Daarnaast ben ik erg te spreken over de klantenservice; antwoord binnen een uur is iets wat je niet vaak ziet bij soortgelijke diensten. Het enige nadeel is dat je support niet telefonisch kunt benaderen. Daar tegenover staat dan wel weer dat ze snel reageren

Hierom raad ik Bitvavo ook van harte aan.

Een gratis account aanmaken doe je via de onderstaande link.

Maak je gratis account aan bij BitVavo

Bitvavo is één van de beste Nederlandse brokers

Nabrander(tje) voor diegene die gelijk wil knallen met Crypto currency

Mark de Vries heeft een hele goede cursus voor je als je gelijk wilt knallen met crypto currency. Ik heb er een blog over geschreven. Bekijk het maar eens om te kijken of de trading Formule iets voor je is.

Bekijk hier de training van Mark de VriesGeert Louters

Hi, Geert Hier!

Geert Louters is de eigenaar van verdienwijzer.nl. Een paar jaar terug was ik nieuwsgierig of het mogelijk is om een passief inkomen op te bouwen via internet.

Ik ben er achter gekomen dat dit absoluut mogelijk is. Ik wil jou graag leren hoe je geld kunt verdienen via internet en hoe je jaarlijks heel veel geld kunt besparen.

Geld verdienen en geld besparen, alles op één plek!

Anderen bekeken ook:

Wil je veel geld besparen voor je vakantie? Gefeliciteerd, want op verdienwijzer hebben we

De verdienwijzer.nl vakantie vergelijker! Ontdek de beste deals voor je vakantie!

Wanneer mensen het woordje Network marketing of MLM horen wordt er vaak

Is networkmarketing een piramidespel? Onthullende blog!

Welkom bij de AI Marketing casestudy. In deze blog laat ik jullie

Ai marketing casestudy: Van $100 inleg naar meer dan $1000 per maand!

pagina [tcb_pagination_current_page] van [tcb_pagination_total_pages]

Ontdek in deze korte video hoe Jacko meer dan 10K per maand verdiend

>