DEGIRO review, Lange termijn beleggen met lage kosten

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • DEGIRO review, Lange termijn beleggen met lage kosten

Laatste update: 06/12/2023   gemiddelde leestijd:  minuten 

degiro review

Wil je graag beleggen en ben je op zoek naar een broker die lage kosten heeft, een goede service en een overzichtelijke website? Dan kan deze DEGIRO review wel eens van toegevoegde waarde voor je zijn.

Wanneer je kiest voor lange termijn  beleggen moet je een goede keuze maken. Een broker met toekomstvisie. Met lange termijn beleggen maak je weinig transacties en is het handig dat je ook lage maandelijkse kosten hebt. Als je hier niet goed naar kijkt dan kan het maar zo zijn dat je uiteindelijk duizenden euro’s teveel gaat betalen.

Wat is DEGIRO?

DEGIRO is een broker waar je als particulier op de beurs aandelen, obligaties, opties en dergelijke kunt kopen en verkopen. DEGIRO is actief in 18 landen in Europa en onderscheiden zich van de concurrentie door hun bizar lage kosten.

In 2013 lanceerde DEGIRO haar online broker in Nederland. Momenteel is het  platform uitgerold over 18 Europese landen.

DEGIRO behoort tot de absolute top wanneer het op Nederlandse brokers aankomt.

Waarom?

Je kan bij DEGIRO heel eenvoudig een account openen en direct beleggen tegen de laagste tarieven. Wat helemaal ideaal is dat allles in duidelijke Nederlandse taal op de website staat.

Je kunt heel eenvoudig je geld storten via iDEAL en er is een Nederlandstalige klantenservice.

De hoofdactiviteit van DEGIRO is het mogelijk maken van handelen in effecten. DEGIRO biedt een online beleggingsplatform waardoor je inzage en overzicht hebt over de wereldwijde beurzen en beleggingsmogelijkheden.

Aan de hand van verschillende analyse-tools die DEGIRO aanbiedt kun je ook nog extra informatie verzamelen die je helpen bij het maken van de juiste beleggingskeuzes.

degiro review

Wat is de missie van DEGIRO?

Volgens de website van DEGIRO hebben ze als missie om een wereld te creëren waarin beleggen volledig is gedemocratiseerd en toegankelijk is voor iedereen die zelfstandig wil bepalen hoe zijn financiële toekomst eruit ziet.

Hun missie om dit te verantwoorden:

 • Toegang tot de wereldwijde markt: DEGIRO biedt toegang tot markten wereldwijd aan. Naast de gebruikelijke markten: Europa en USA, biedt DEGIRO haar klanten ook toegang tot markten in Australië, Japan, Hong Kong en nog veel meer landen.
 • Een flexibel platform: DEGIRO heeft zelf hun eigen beleggingsplatform ontwikkeld. Dit geeft hun de vrijheid om tot in detail aanpassingen door te voeren. Op basis van de wensen van gebruikers kunnen ze alle nodige aanpassingen doen om hun klanten steeds beter te bedienen.
 • Extreem lage kosten: Door efficiëntie en schaalvoordelen te combineren kan DEGIRO binnen de financiële sector zeer lage tarieven aanbieden. Door wereldwijd actief te zijn en te blijven groeien kunnen ze de kosten voor de gebruikers verder verlagen en blijven investeren in een betere dienstverlening.
 • Een broker met de juiste vergunningen: DEGIRO staat onder toezicht van DNB en de AFM. DEGIRO streeft er naar om altijd een gereguleerde broker te blijven, om op die manier altijd legale activiteiten aan te wenden.

Download hier het tarievenoverzicht van DEGIRO>>>>

DEGIRO is overgenomen door Flatex

Begin 2021 is DEGIRO overgenomen door Flatex. Hierdoor werden ze ineens de grootste online execution-only broker in Europa met eigen bankvergunning.

DEGIRO had in het verleden nog geen eigen bankvergunning. Het is voor de belegger een groot verschil wanneer je belegt bij een broker met of zonder bankvergunning.

degiro review

DEGIRO zonder bankvergunning

In de tijd dat DEGIRO nog geen bankvergunning had stond jouw geld niet als tegoed op hun rekening. Omdat ze geen bankvergunning hadden mochten ze dan ook geen functies uitvoeren die normaal gesproken door een bank werden gedaan.

DEGIRO had een alternatief bedacht door hun banktegoed uit te besteden in de vorm van een geldmarktfonds.

Een geldmarktfonds gaat beleggen met jouw geld.De Autoriteit Financiële Marketen (AFM) is hier ingedoken en ze  waren absoluut niet tevreden met de werkwijze waarop DEGIRO het bankvergunningssysteem omzeilde. Er moest op korte termijn een verandering komen, waardoor het wel binnen een toelaatbare methodiek wordt gehanteerd.

leestip: Hoe werkt beleggen? 7 punten wat je moet weten als je gaat starten

DEGIRO met bankvergunning (overname door Flatex)

Nu is alles anders! DEGIRO  is gefuseerd met Flatex wat betekent dit dat ze nu beschikken over een bankvergunning. Financiële buffers kunnen gewoon worden bewaard op hun eigen rekening. Voor de beleggers is dit een heel mooi voordeel, omdat ze nu het risico van het speculatief verhandelen van geldmarktfondsen niet meer meemaken.

Een ander groot voordeel van een bankvergunning is dat ze nu meedoen met het Duitse depositogarantiestelsel.

Een depositogarantiestelsel houdt in dat gebruikers bij faillissement recht hebben op een vergoeding tot €100.000. Deze garantie zorgt ervoor dat je als gebruiker toch weer wat extra zekerheid hebt.

Aanmelden bij DEGIRO

Start nu met beleggen tegen ongekend lage tarieven. Let op: Met Beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Hoe werkt de software van DEGIRO?

Wanneer je gaat starten met DEGIRO kom je er al snel achter dat het helemaal niet zo moeilijk is. Dit komt doorr de gebruikersvriendelijke software. Bij DEGIRO handel je voornamelijk via de online omgeving.

Wat mij gelijk opviel toen ik ging inloggen was de gebruikersvriendelijke uitstraling van DEGIRO. Binnen de software kan je eenvoudig het effect vinden waarin je wilt beleggen. Door de lichte kleuren vind je eenvoudig alles wat je nodig hebt.

Ook het uitvoeren van een order is erg eenvoudig. Je drukt hiervoor simpelweg op de ‘kopen’ knop. Binnen de software kan je vervolgens kiezen uit verschillende type orders. Denk hierbij aan de limiet, market en stop loss.

De software scoort zeer hoog op het gebied van gebruiksvriendelijkheid.

Is DEGIRO betrouwbaar?

DEGIRO is absoluut een betrouwbare broker. Niet alleen omdat de vergunningen allemaal in orde zijn maar de broker waarschuwt ook duidelijk voor de gevaren van traden. De website is beveiligd met een SSL certificaat.

Alle data en transacties worden hierdoor versleuteld verstuurd en buitenstaanders hebben door SSL geen toegang krijgen tot je persoonlijke gegevens.

Om ervoor te zorgen dat je een flitsende start gaat maken met beleggen heeft DEGIRO hun eigen beleggersacademie online staan. Dit staat boordevol nuttige tips en adviezen.

Je geld is veilig bij DEGIRO

Wat ook belangrijk is om te weten is of je geld wel veilig is bij DEGIRO. Er zijn verschillende maatregelen die ervoor zorgen dat je geld veilig is:

 • Al je beleggingen staan in een apart bewaarbedrijf wat gescheiden is van DEGIRO. Doordat dit apart staat zijn ze beschermd tegen eventuele crediteuren. een bewaarbedrijf mag juridisch gezien ook geen andere activiteiten voeren. Mocht het gebeuren dat DEGIRO failliet gaat dan zijn uw beleggingen veilig.
 • Het geld wat je stort komt op een aparte bankrekening te staan. Deze staan apart van de eigen gelden van DEGIRO.
 • DEGIRO maakt  gebruik van het beleggerscompensatiestelsel. Je balans is verzekerd tot €100.000.

Hoe kun je een account aanmaken bij DEGIRO?

Wanneer je wilt starten bij DEGIRO moet je eerst een account aanmakenAls je eenmaal een account hebt aangemaakt kun je starten met beleggen.

Denk niet dat het aanmaken van een account in enkele minuten klaar is. Ze moeten veel gegevens van je hebben omdat ze werken met een KYC (know your customer) Eén ding scheelt weer, door de gebruikersvriendelijke website is het niet moeilijk om een account te maken.

stappenplan

 1. Ga naar de registratiepagina van DEGIRO en vul uw e-mailadres in en maak een gebruikersnaam en wachtwoord aan.
 2. Open je e-mail en voltooi uw registratie door op de link te klikken
 3. Vul je persoonlijke en adresgegevens in.
 4. Geef aan dat je geen Amerikaans staatsburger bent, vul uw iban nummer in en check of alles klopt
 5. Vul je paspoortgegevens in en upload uw paspoort (of ID)

Je paspoort of ID uploaden hoort bij de KYC. Al je documenten worden veilig opgeslagen in een beveiligde omgeving. Je documenten zullen nooit door vreemden worden ingezien.

Een verificatie van uw account is nodig om te beleggen. U kunt zonder de verificatie uw account niet gebruiken, geen geld storten en zeker geen geldopname doen. Deze verificatie kan ongeveer 10 werkdagen duren.

Uiteindelijk moet je ook nog een toets uitvoeren.

Met deze toets garandeert DEGIRO dat je op de hoogte bent van de risico’s van beleggen. Deze toets is volgende de Nederlandse wetgeving voor elke aanbieder van beleggingen verplicht. De toets is dus niets anders dan een formaliteit.

Aanmelden bij DEGIRO

Start nu met beleggen tegen ongekend lage tarieven. Let op: Met Beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Conclusie DEGIRO review

Wanneer je wilt starten met beleggen dan kan ik je DEGIRO zeker aanbevelen. Je hebt in deze blog verschillende voordelen kunnen vinden zoals de lage kosten en de gebruikersvriendelijkheid.

Je kunt je kosten via DEGIRO heel erg gemakkelijk minimaliseren door bijvoorbeeld enkel gebruik te maken van de kernselectie die DEGIRO aanbiedt. Met de kernselectie betaal je vrijwel geen kosten. Geen één andere broker is dan nog goedkoper dan DEGIRO.

DEGIRO is dus de goedkoopste broker ( die ik kan vinden) als je weinig transacties doet en passief belegd. Ga je lange termijn beleggen dan is dit dus de beste broker die bij je beleggingsprofiel past.

Ben je een daytrader? Dan adviseer ik je om met een andere broker in zee te gaan.

Zorg er wel voor dat wanneer je gaat starten met beleggen je bewust bent van de risico’s. Ga nooit beleggen met geld wat je eigenlijk niet kunt missen. Zorg ervoor dat je van te voren voldoende kennis hebt opgebouwd.

De cursus beleggen van Jorik Vermeulen zorgt ervoor dat je voldoende kennis hebt als je gaat starten met beleggen>>>>

Ben je een lange termijn belegger of ga je hiermee starten? Dan is DEGIRO waarschijnlijk het  meest geschikte beleggingsplatform voor jou! Schrijf je direct in via de volgende link.

OPEN NU EEN GRATIS ACCOUNT OP DEGIRO>>>>

disclaimer: Ik ben geen financieel adviseur. Met beleggen is er een kans dat je uw inleg kunt verliezen. Beleg daarom alleen met geld wat u kunt missen

Hi, Geert Hier!

Geert Louters is de eigenaar van verdienwijzer.nl. Een paar jaar terug was ik nieuwsgierig of het mogelijk is om een passief inkomen op te bouwen via internet.

Ik ben er achter gekomen dat dit absoluut mogelijk is. Ik wil jou graag leren hoe je geld kunt verdienen via internet en hoe je jaarlijks heel veel geld kunt besparen.

Geld verdienen en geld besparen, alles op één plek!

Geert Louters

Anderen vonden dit ook interessant

January 12, 2024

Zo ga je met affiliate marketing op TikTok viral (stappenplan)

January 6, 2024

Geld verdienen met PLR: Ontdek het geheim voor passief inkomen via Etsy

December 28, 2023

Systeme.io review en mijn ervaring: De oplossing voor jouw gepruts?

November 12, 2023

Money Mastermind Review 2023 van Jelline Brands: Is dit de moeite waard?

© Copyright 2024. verdienwijzer.nl

Privacy policy          

>