Energieprijzen vergelijken? Bespaar tot 500,- per jaar!

12/06/2019

minuten leestijd

Door:

Het is heel erg goed om af en toe eens je energieprijzen te vergelijken. Onderzoek wijst uit dat jaarlijks overstappen flink veel geld oplevert! Op deze pagina vind je de beste aanbiedingen die er op dit moment zijn.

Het leuk is ook nog eens dat verdienwijzer.nl onafhankelijk is. We geven het juiste advies, zodat jij het minste betaald.

Waarom blijven mensen trouw aan hun huidige energie leverancier?

Weet je wel dat er veel mensen al jaren trouw blijven aan hun huidige energieleverancier? dit heeft verschillende redenen:

  • Je bent bang voor een boete als je overstapt. dit is in 9 van de 10 gevallen niet het geval. De boete wordt bijna altijd betaald door het energiebedrijf waar je voor gaat kiezen.
  • Als je langer klant blijft krijg je een hogere korting. Dit denk je misschien, maar dat is zeker niet het geval bij energieleveranciers. Energieleverancier profiteren er juist alleen maar van hoe langer je klant blijft. Na het einde van je contract, wordt je contract namelijk omgezet naar ‘slaperstarieven’. Dit betekent dat je dan juist meer gaat betalen voor je energie!
  • Ik ben vast duurder uit als ik overstap. In bijna alle gevallen ben je goedkoper uit. Als je overstapt krijg je vaak ook nog een leuke welkomskorting!

Lees ook : Geld besparen op je alles in 1 pakket

Energieprijzen vergelijken, Waar moet je rekening mee houden?

Wanneer je zo meteen de energieprijzen gaat vergelijken, zorg er dan voor dat je goed voorbereid bent. Ga op zoek naar je jaarnota en hou deze bij de hand.

Kijk ook naar de vaste kosten. Iedereen betaald een x bedrag voor vaste kosten en kosten afhankelijk van de hoeveelheid energie die u verbruikt. Sommige energieleveranciers rekenen een hoog vast bedrag per maand, maar lage prijzen voor het verbruik.

Dat kan voordelig zijn als u veel energie verbruikt. Maar ongunstig als u weinig energie verbruikt. Kijk dus niet alleen naar de kosten per eenheid energie, maar ook naar de vaste kosten.

Wat zijn de kortingen? Vaak krijg je korting over de leveringskosten. Maar deze korting geldt niet voor transportkosten van de stroom of de belastingen. En sommige kortingen zijn niet in euro’s maar in centen. Let goed op de voorwaarden van de korting!

Tip: Stap nooit in de winter over, of aan het einde van de winter. Heel erg vaak moet je dan op de eindafrekening  bijbetalen. Dit komt omdat je de meeste energie in de winter verbruikt.

Bedenk eens hoe lang het contract duurt. Je kunt 2 soorten contracten afsluiten:
Een contract voor onbepaalde tijd. of een contract voor bepaalde tijd. Zeg je het contract op voor de afgesproken datum? Dan moet je waarschijnlijk een opzegvergoeding betalen. Of gelijk weer overstappen en dan regelt je nieuwe energieleverancier de boete in veel gevallen.

Verdienwijzer.nl helpt je met energie vergelijken.

Wij hebben goede contacten met de goedkoopste aanbieders van Nederland. In 2018 zijn er in het totaal 1.3 miljoen huishoudens overgestapt naar een nieuwe energieleverancier. Al deze huishoudens besparen nu maandelijks veel geld. Met dit geld kunnen ze nu leuke dingen doen!

In onderstaande energievergelijker kun je heel eenvoudig bekijken hoe je straks geld kunt besparen op je energierekening. De overstap wordt vaak geregeld door je nieuwe energieleverancier. Hier hoef je dus niks voor te doen.

Veel succes met de energievergelijkerGeert Louters

Hi, Geert Hier!

Geert Louters is de eigenaar van verdienwijzer.nl. Een paar jaar terug was ik nieuwsgierig of het mogelijk is om een passief inkomen op te bouwen via internet.

Ik ben er achter gekomen dat dit absoluut mogelijk is. Ik wil jou graag leren hoe je geld kunt verdienen via internet en hoe je jaarlijks heel veel geld kunt besparen.

Geld verdienen en geld besparen, alles op één plek!

Anderen bekeken ook:

Ben je benieuwd naar mijn ervaring/review over de crypto masterclass?  Dan raad

Crypto masterclass review. De crypto beginnerscursus!

De term artificial intelligence kom je steeds vaker tegen. In onze huidige

4 manieren om Artificial intelligence in te zetten om geld te verdienen.

Wil je geld besparen en je “alles in 1 pakket” vergelijken? In

Alles in 1 pakket vergelijken? zo bespaar je veel geld!

pagina [tcb_pagination_current_page] van [tcb_pagination_total_pages]

Ontdek in deze korte video hoe Jacko meer dan 10K per maand verdiend

>