10 lifehacks om geld te besparen wanneer je student bent

16/01/2022

minuten leestijd

Door:

Wil je weten hoe je geld kunt besparen als student? Je bent dan hier aan het juiste adres. Dit artikel geef ik je 10 geweldige lifehacks hoe je geld kunt besparen en uiteindelijk beter en leuker kunt leven als student.

Hoe kun je geld besparen als student?

Als student ben je vaak blut. Met de stijgende kosten van collegegeld, boeken en andere benodigdheden, kun je niet anders dan het gevoel hebben dat al je geld constant verdwijnt. Je kan dan vaak het gevoel hebben dat je echt niet kunt sparen.

Maak je vooral geen zorgen als je het moeilijk vindt om rond te komen! Er zijn tal van manieren om manieren te vinden om geld te besparen als je student bent.

Met de huidige economie kan het moeilijk zijn om het hoofd boven water te houden terwijl u schulden, leningen en de rest van uw uitgaven aflost. 

Net als je denkt dat je de eindjes niet aan elkaar kunt knopen, komt er nog iets anders om je geld aan uit te geven! 

Niet alleen lijken veel producten op oplichting, ze kosten uiteindelijk meer dan hun waarde (en vernietigen je bankrekening). 

En het is niet altijd gemakkelijk om betrouwbare informatiebronnen te vinden over hoe je dingen voor elkaar krijgt zonder al te veel geld uit te geven

10 tips om geld te besparen voor als je student bent. Is het mogelijk om als student geld te besparen?

De gemiddelde student besteedt alleen al aan studieboeken ongeveer 2000,- per jaar. Dat is een hoop geld! Gelukkig zijn er veel manieren om geld te besparen als student. Eigenlijk kun je met een paar simpele tricks al gelijk beginnen: 

1- Koop gebruikte studieboeken 

Je kunt hetzelfde tekstboek voor de helft van de prijs vinden als je het tweedehands koopt. Je kunt zelfs je oude studieboeken terug verkopen aan de boekwinkel voor wat extra geld.

2- Maak je eigen lunch 

neem je lunch mee in plaats van deze elke dag op school of om het op het werk te kopen. Je bespaart zo veel geld op de lange termijn!

3- Vermijd impulsaankopen

Impulsaankopen worden vaak gedaan op producten die we niet nodig hebben en die we ons kunnen veroorloven. Het is belangrijk om je bewust te zijn van de trigger voor impulsaankopen en te weten hoe je deze kunt vermijden.

geld besparen als student

Als je aan het winkelen bent, maak dan een mentale notitie van wat je nodig hebt en wat je wilt. Als je merkt dat je uren door de winkel loopt, is het tijd om te vertrekken. Het is ook belangrijk om niet te winkelen als je honger hebt of moe bent.

4- Een sportschoollidmaatschap gebruiken als investering in je gezondheid

Een sportschoollidmaatschap is een geweldige investering als je gezond en actief wilt blijven. Ze zijn geen dure aankoop en kunnen worden beschouwd als een langetermijninvestering in uw gezondheid.

Meld u vandaag nog aan voor een sportschoollidmaatschap en profiteer van de voordelen van een gereduceerd tarief waarmee u op de lange termijn geld bespaart.

5- Zoek een side hustle om extra geld te verdienen als student

Wanneer studenten op zoek zijn naar manieren om extra geld te verdienen, komen ze meestal met ideeën zoals babysitten, honden uitlaatservice, etc. Maar er zijn veel andere manieren om geld te verdienen die niet zo voor de hand liggend zijn.

Hieronder volgt een lijst met 10 creatieve manieren waarop studenten wat extra geld kunnen verdienen tijdens het studeren:

1) Verkoop je oude kleding online

2) Verkoop je studieboeken terug aan de boekhandel

3) Verhuur je studentenkamer op Airbnb

4) Bezorg eten

5) Bied aan om een virtuele assistent te zijn voor iemand op Fiverr of Upwork.com

6) Ga enquêtes invullen met sites zoals Survey Junkie of YouGov 

7) Bijles geven aan andere studenten

8) Werken als freelance schrijver voor verschillende bedrijven

9) Werken als bijlesdocent in de bibliotheek of online.

10) Of zoek gewoon een mooie bijbaan in de supermarkt of horeca!

6- Deel alle kosten met je kamergenoten

Als je op kamers woont dan kun je eigenlijk heel erg gemakkelijk alle kosten delen. Hiervoor kun je gebruik maken van de app: Wiebetaaltwat.nl  

Deel de kosten met behulp van de app van alle benodigdheden zoals afwasmiddel en toiletpapier met je  huisgenoten - dit bespaart je geld en stelt je in staat een duurzamere levensstijl te leiden.

Money Game is het spel om inzicht te krijgen in je financiën>>>

7- Ga slimmer eten!

Een van de meest cruciale en essentiële kosten is eten. We kunnen niet zonder, maar we moeten wel slim eten. Zo kunnen we meer sparen en minder betalen voor eten. Eet met meerder mensen, koop alleen iets wat in de aanbieding en vries de kliekjes in. Gooi nooit geen eten weg!

Koop bijvoorbeeld ook niet iedere dag je lunch in de kantine, maar neem zelf eten mee.

8- Koop tweedehands

Wist je dat er tegenwoordig heel veel toffe spullen tweedehands verkrijgbaar zijn? Veel van deze vintage winkels waar ik over heb gehoord, duiken op en verkopen vaak mooie en hoogwaardige tweedehands items. Het is niet alleen goedkoop, maar het verbetert ook ons milieu.

geld besparen als student

9- Leg jezelf spaardoelen op

Heb je ooit gewenst dat je iets kon krijgen dat je altijd al had willen kopen, maar waar je nooit het geld voor had? 

We kunnen niet allemaal miljonair zijn, maar door je te concentreren op wat je nu moet hebben, is het veel gemakkelijker om in de loop van de tijd te besparen en je die luxe uiteindelijk te veroorloven. 

Je moet dan een bedrag bedenken en dat bedrag elke week of maand opzij zetten om in uw toekomst te investeren. Als je eenmaal de motivatie kwijt bent, denk dan na over het product dat je wilt kopen met je spaargeld.. Als je dat heel graag wil, komt de motivatie vast snel weer terug!

10- Pak je verslavingen aan

Je bent een serieuze nagellak- en koffiefanaat. Rook je? Stop ermee en ontdek hoeveel geld je bespaart. Niet alleen dat, maar als je eenmaal van je verslaving af bent, kan al dat extra geld voor iets anders worden gebruikt. 

Geld besparen als student? Download Dyme!

Ken je Dyme al? De Dyme app geeft je een overzicht van je financiën in vogelvlucht, zodat je altijd de controle over je geld hebt.

Dyme maakt automatisch overzichten die laten zien hoeveel je kunt besparen. Het enige dat u hoeft te doen, is het downloaden van de app en binnen een paar minuten kun jij je financiën bekijken. 

Met Dyme bespaar je al snel

800.- per jaar!

Download via onderstaande buttons je GRATIS app

(IOS of Android)Geert Louters

Hi, Geert Hier!

Geert Louters is de eigenaar van verdienwijzer.nl. Een paar jaar terug was ik nieuwsgierig of het mogelijk is om een passief inkomen op te bouwen via internet.

Ik ben er achter gekomen dat dit absoluut mogelijk is. Ik wil jou graag leren hoe je geld kunt verdienen via internet en hoe je jaarlijks heel veel geld kunt besparen.

Geld verdienen en geld besparen, alles op één plek!

Anderen bekeken ook:

Betaal je niet teveel voor je autoverzekering? In dit artikel kun je

Autoverzekering vergelijken? 60% betaalt veel te veel!

Ben je het zat om van loonstrookje tot loonstrookje te leven? Wil

Geld verdienen met bloggen? 30+ Tips en trucs voor winstgevend bloggen in 2022

Ben je op zoek naar een review over Phoenix of echte ervaringen

Phoenix website review en ervaringen. Bouw een winstgevende website!

pagina [tcb_pagination_current_page] van [tcb_pagination_total_pages]

Ontdek in deze korte video hoe Jacko meer dan 10K per maand verdiend

>