Hoe kun je flink veel geld besparen op je uitvaartverzekering?

23/08/2020

minuten leestijd

Door:

Een uitvaartverzekering. We hebben het allemaal nodig (helaas) Een uitvaart kost ook gigantisch veel geld. Vaak meer dan dat je denkt. In dit artikel weet je straks alles over hoe je flink veel geld kunt besparen op je uitvaartverzekering.

Wat kost een uitvaart tegenwoordig?

Het regelen van een uitvaart is vaak niet gemakkelijk. Er moeten veel keuzes worden gemaakt en het is vaak niet duidelijk hoe hoog de kosten zullen uitvallen. De gemiddelde kosten voor een uitvaart zit tegenwoordig rond de 7500,-

Begrafeniskosten vallen altijd hoger uit dan een crematie. Dit komt omdat er bij een begrafenis nog begrafeniskosten moeten worden betaald.

Alles hangt uiteraard ook van je eigen wensen af. Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Op de website van het NIBUD vond ik een handige uitvaartberekenaar

Hoe moet je een uitvaart financieren?

Er zijn verschillende manieren om een uitvaart te financieren.

Financieren met je eigen spaargeld

Wanneer je voldoende geld gaat sparen kun je daar laten je uitvaart van betalen. Je hebt dan geen verzekering nodig Zorg er dan wel voor dat je op tijd begint met sparen. Wat is dan je streefbedrag? dit is een behoorlijk lastige manier

Uitvaartverzekering

met een uitvaartverzekering kun jij je verzekeren tegen de kosten van de begrafenis of crematie. Heb je al een uitvaartverzekering? Check dan af en toe welke type verzekering je hebt en of je nog voldoende bent verzekerd voor de wensen die je hebt.

Er zijn ook natura-uitvaartverzekeringen. Deze keren geen bedrag uit, maar goederen en diensten.

Overlijdensrisicoverzekering.

Deze verzekering keert een bedrag uit als u overlijdt voor een bepaalde vastgestelde datum. Vaak is deze gekoppeld aan een hypotheek, maar dat hoeft niet persé. Met het bedrag kun  je de kosten van een uitvaart betalen.  Het kan wel langer duren voordat de verzekeraar uitkeert dan bij een uitvaartverzekering. Dit is niet mijn favoriete verzekering.

Wel of niet verzekeren voor een uitvaart?

Er zijn nog steeds heel veel mensen in Nederland die geen uitvaartverzekering hebben. Een uitvaartverzekering is ook niet verplicht, het is je eigen keuze.

70% van de Nederlanders heeft een uitvaartverzekering afgesloten, dit is bijna 4 op de 5 mensen

Wanneer je een uitvaartverzekering afsluit worden de nabestaanden er niet mee belast. Van te voren kun je al je wensen al op papier laten zetten zodat je altijd goed verzekerd bent.

Er zijn dan tenminste geen lastige keuzes voor de nabestaanden.

Worden alle kosten gedekt?

Het is lastig te zeggen of alle kosten gedekt worden met je uitvaartverzekering. Dit hangt helemaal af van je eigen wensen. Zorg er voor dat je geregeld over je uitvaart gaat nadenken en wat je wensen zijn.

Wanneer je een goede verzekering hebt afgesloten neemt de verzekering geregeld contact met je op om alles opnieuw in kaart te zetten.

Geld besparen op je uitvaartverzekering, Let hier op!

De meeste mensen betalen later hun uitvaart met een uitvaartverzekering. Wanneer je een uitvaartverzekering afsluit kies je een bedrag dat je wilt besteden aan je uitvaart. Wanneer dit een laag bedrag is dan is de maandelijkse premie ook lager.

Gelukkig is een uitvaartverzekering niet duur, maar op verdienwijzer ontvang je altijd nog weer die extra tips om het nog goedkoper te maken

Een besparing van 5,-  in de maand is in een mensenleven toch 2000,-! Daar kun je weer mooie dingen van doen toch?

Tip 1: Kies voor een crematie  in plaats van begraven

Een crematie is veel goedkoper dan een begrafenis. Het scheelt al snel 2.000 euro. En heb je er ook over nagedacht dat de nabestaanden het graf levenslang moeten onderhouden?

Tip 2: thuis opbaren in plaats van in een rouwcentrum

Thuis opbaren wordt steeds populairder. Er wordt steeds vaker voor gekozen omdat het ook een persoonlijkere omgeving is. Het is ook nog eens een stuk goedkoper dan je laten opbaren in een rouwcentrum.

Tip 3: KISS (keep it stupid simple)

Ook alle kleine beetjes bij elkaar maken een groot verschil. Kies voor digitale rouwkaarten. Zie af van een rouwkrans. Plaats geen rouwadvertentie, maar maak gebruik van social media. Dit scheelt ook heel veel geld

Tip 4: Schenk je lichaam aan de wetenschap

Wil je nog meer bezuinigen? Schenk dan je lichaam aan de wetenschap. In dit geval is er helemaal geen uitvaart.

Vergelijk je uitvaartverzekering eens

Het is echt lonend om je verzekering eens te gaan vergelijken. Tegenwoordig heb je daar prachtige websites voor. Dit moet je gewoon twee keer per jaar even doen. Heel erg vaak zorgt de desbetreffende website er ook voor dat de overstap netjes wordt geregeld.

een korte uitleg…..

Je kan altijd overstappen van uitvaartverzekering, dit gaat echter wel anders in z’n werk dan bij een normale verzekering.
Als je wilt overstappen van uitvaartverzekeraar, heb je twee opties:

  • De eerste en meest voordelige optie is het premievrij maken van je huidige uitvaartverzekering. Dit houdt in dat je geen premie meer betaalt, maar dat je verzekering nog wel doorloopt. Het opgebouwde bedrag wordt dan uitgekeerd bij je overlijden. Voor de overige kosten kan je je eventueel bij een andere verzekeraar bij laten verzekeren.
  • De tweede optie is het afkopen van je uitvaartverzekering. In dit geval maak je je verzekering premievrij, maar laat je ook je opgebouwde geldbedrag uitkeren. Deze optie is wel minder voordelig, omdat het uitgekeerde bedrag altijd lager is dan het daadwerkelijk opgebouwde kapitaal.

Ik gebruik hier altijd de website www.overstappen.nl voor. Dit puur omdat het allemaal mooi overzichtelijk in elkaar zit en dat ik met praktisch al mijn verzekeringen goedkoper uit ben.

Op overstappen.nl is het altijd lonend om ook eens je andere verzekeringen te gaan vergelijken.

Op overstappen.nl hebben al 1.145.578 in het totaal € 315.033.950 bespaard.

Reken voor jezelf maar eens uit hoeveel dit per persoon is!

Alle vergelijkers op overstappen.nl:

Succes met het eventuele overstappen. Zeker weten dat het je flink gaat besparen!Geert Louters

Hi, Geert Hier!

Geert Louters is de eigenaar van verdienwijzer.nl. Een paar jaar terug was ik nieuwsgierig of het mogelijk is om een passief inkomen op te bouwen via internet.

Ik ben er achter gekomen dat dit absoluut mogelijk is. Ik wil jou graag leren hoe je geld kunt verdienen via internet en hoe je jaarlijks heel veel geld kunt besparen.

Geld verdienen en geld besparen, alles op één plek!

Anderen bekeken ook:

Even een korte blog deze keer maar ik heb wel leuk nieuws

Gratis boek: “in 10 stappen succesvol beleggen” (alleen verzendkosten)

Heel veel mensen willen dolgraag in 2021 wat extra geld bijverdienen. Hier

Hoe kun jij extra geld verdienen in 2021? Dit kan wel eens de oplossing zijn!

Stel je voor dat jij je eigen recreatiewoning wilt verhuren. Je chalet,

Je eigen recreatiewoning verhuren en veel geld verdienen? Zo doe je dat!

pagina [tcb_pagination_current_page] van [tcb_pagination_total_pages]

Ontdek in deze korte video hoe Jacko meer dan 10K per maand verdiend

>