Je 5 grootste geld problemen oplossen op een leuke manier: Money Game
12 februari 2021 
6 min. leestijd

Je 5 grootste geld problemen oplossen op een leuke manier: Money Game

Wil je graag weten hoe jij je geldproblemen snel kunt oplossen? In deze blog heb ik 5 geldproblemen die in no time kunnen worden opgelost op een rijtje gezet.

Je herkent het vast wel: aan het einde van je geld houd je nog een stukje maand over. Dat komt in Nederland vaker voor dan je zou verwachten. Volgens het Nibud heeft meer dan 30% van de huishoudens in Nederland moeite om de eindjes aan elkaar te knopen.

En nee, dit heeft niet alleen te maken met het hebben van een laag inkomen, want ook mensen met een (boven)modaal inkomen ervaren dit. Het hebben van een goed salaris is absoluut geen garantie voor een financieel stabiel leven.

Dit heeft verschillende oorzaken en één van die oorzaken is toch echt ons eigen gedrag en het gebrek aan financiële educatie. Voor een rijk land als Nederland leren we bijzonder weinig over geld.

Hieronder kun je vijf aan geld gerelateerde problemen vinden die zich vaak voordoen én ik zal verklappen hoe deze problemen opgelost kunnen worden middels Money Game.

Wat je moet weten over Money Game

Money Game is een spel waarmee je jouw financiën op orde krijgt én waarmee je een financiële basis kunt opbouwen voor jezelf. Het is gebundeld in boekvorm, maar het is zeker geen leesboek. In het boek vind je namelijk een bordspel met verschillende vakjes.

Volg de vakjes, voltooi de opdrachten en wie weet win jij de hoofdprijs: nooit meer wakker liggen van geldzorgen. Money Game heeft 3 belangrijke componenten:

  • De 8 belangrijke lessen over geld: alles wat je op school had willen leren over financiën.
  • Het bordspel met de route naar een financieel stabiel leven.
  • En de bulletproof methode, waarmee je in slechts 5 minuten per maand jouw geldzaken beheert.

01. Niet weten waar je geld elke maand aan op gaat

Oké, wellicht weet je wel ongeveer waar het naartoe gaat. Je hebt natuurlijk je vaste lasten en een aantal abonnementen. De boodschappen ben je uiteraard ook geld aan kwijt en ja, zo nu en dan een terrasje pakken. Af en toe wat spulletjes kopen bij bepaalde winkeltjes.

Oh, en had je niet ook een abonnement op dat ene tijdschrift? En eten thuis laten bezorgen, dat doe je natuurlijk ook weleens. Ja, allemaal leuk en aardig, maar “ongeveer weten waar het aan op gaat” is niet hetzelfde als inzicht hebben in je financiën.

geldproblemen oplossen

Wist je dat mensen, zodra ze aan de slag gaan met Money Game, verbaasd zijn over waar het geld nou écht aan op gaat? We hebben allemaal ‘geldlekken’, waardoor we meer geld spenderen dan we eigenlijk doorhebben.

In het spel leer je hoe je op een makkelijke en snelle manier inzicht krijgt in je financiën. En ja, zónder uitgebreide budgetplanners en ingewikkelde Excel-bestanden. En nee, je hoeft niet elke uitgave in een Excel-bestand te noteren. Met Money Game leer je hoe het veel makkelijker kan.

Lees ook: Je financiën op orde krijgen? Doe het eens op deze toffe manier!

02. Het besparen nooit lang kunnen volhouden

We hebben allemaal weleens geprobeerd om minder geld uit te geven, maar helaas houden de meeste mensen dat niet lang vol. Ik had daar zelf ook altijd moeite mee. De eerste weken ging het nog redelijk goed, maar daarna ebde het enthousiasme langzaam weg.

En voor ik het wist leefde ik weer zoals daarvoor: lekker spenderen en mij daarna schuldig voelen. Money Game is veel makkelijker om ‘vol te houden’, omdat je er niet lange tijd enthousiast voor hoeft te zijn.

Je bouwt namelijk eenmalig een systeem op en daarna hoef je er niet meer naar om te kijken. Het sparen zal dan vrijwel automatisch gaan, terwijl jij precies weet hoeveel geld je wél uit kunt geven aan leuke dingen.

03. Niks met cijfertjes hebben

Ik heb zelf ook niks met cijfertjes en dat had je vast niet verwacht. 😉 In Money Game gaat het ook niet echt om cijfers, maar om het realiseren van je dromen en om het behalen van financiële doelen.

Hier komen helemaal geen ingewikkelde rekensommen aan te pas. Sterker nog: het systeem is juist gemaakt voor mensen die helemaal niks met cijfertjes hebben. Je hoeft ook bijna niks zelf uit te rekenen. Handig, toch?

04. Niet genoeg geld verdienen om te sparen

‘Ja, maar er zijn mensen die écht niet genoeg verdienen om te kunnen sparen,’ hoor ik je denken. En dat klopt. Maar wist je dat ook mensen met een (boven)modaal inkomen van mening zijn dat ze niet genoeg verdienen om te kunnen sparen? In vrijwel alle gevallen is dat niet waar.

Het gaat nooit om hoeveel je verdient, maar hoeveel je overhoudt. Dát is de sleutel naar vermogensopbouw. Met de tips van Money Game zal je snel genoeg zien dat er heus wel ruimte is om geld te sparen. En nee, daar hoef je niet alle leuke dingen voor te schrappen. geldproblemen oplossen

05. Niet weten waar je moet beginnen

Eerlijk gezegd was dit het probleem waar ik zelf het meest last van had toen ik mijn financiën op orde wilde krijgen. Ik had geen idee waar ik moest beginnen en waar ik moest eindigen. En al die tussenstappen? Ik had geen flauw idee welke tussenstap belangrijker was dan de andere.

Voor mij zorgde dit ervoor dat ik – achteraf gezien – bepaalde stappen oversloeg die erg belangrijk bleken te zijn. Hierdoor liep ik regelmatig tegen problemen aan die anders voorkomen hadden kunnen worden.

Voor jou hoeft dit echter geen probleem te zijn: volg simpelweg de vakken op het bordspel en dan hoef jij je geen moment druk te maken om eventuele vervolgstappen.

Waar kun je Money Game aanschaffen?

Money Game kun je aanschaffen via ikbenjanmodaal.nl/money-game Op deze website vind je tevens allerlei informatie over persoonlijke financiën, geldzaken en vermogensopbouw. En natuurlijk vind je daar ook meer informatie over Money Game zelf, inclusief reviews.

Wist je dat je de eerste hoofdstukken ook gratis kunt downloaden?

banner ik ben jan modaal

Deze gastblog is geschreven door Sandra van ikbenjanmodaal.nl, de ontwikkelaar van Money Game.

Over de schrijver
Geert Louters is de auteur van verdienwijzer.nl. Een paar jaar terug was ik nieuwsgierig of het mogelijk is om een passief inkomen op te bouwen via internet. Ik ben er achter gekomen dat dit absoluut mogelijk is. Ik wil jou graag leren hoe je geld kunt verdienen via internet en hoe je jaarlijks heel veel geld kunt besparen. Geld verdienen en geld besparen, alles op één plek! See you at the top!
Reactie plaatsen

Binnen 5 minuten toegang tot de volledige affiliate marketing cursus van Jacko Meijaard!