Goedkope zonnepanelen aanschaffen in 2021. Bespaar maandelijks nog meer!

02/01/2021

minuten leestijd

Door:

De daken van de huizen in Nederland zien er anders uit dan 15 jaar geleden. Een groot gedeelte van alle daken zijn tegenwoordig bedekt met zonnepanelen. De overheid wil dat we met z’n allen meer duurzame energie gaan gebruiken.
Daarom kun je momenteel zonnepanelen aanschaffen zonder dat je hiervoor BTW hoeft te betalen. Dit scheelt je toch wel even weer 21% op de aanschaf!

Goedkope zonnepanelen aanschaffen in 2021

Als je nog geen zonnepanelen hebt dan is dit je kans om goedkope zonnepanelen aan te schaffen. Je kunt verschillende installateurs om offertes te laten maken. Hier is op zich niets mis mee maar vaak zie dan uiteindelijk door de bomen het bos niet meer.

Wanneer je goedkope zonnepanelen wilt aanschaffen dan is er ook nog de optie om je zoektocht uit te gaan besteden. Het bedrijf zonnepanelencentra.nl kan je hiermee ondersteunen.

Hoe gaat Zonnepanelen Centra voor je aan het werk?

Zonnepanelen centra gaat dus voor jou op zoek naar de goedkoopste en beste offerte. Hoe gaat dit in zijn werk:

 1. Op de website vul jij je gegevens en wensen in.
 2. Zonnepanelen centra gaat kijken of je dak geschikt is voor zonnepanelen. Aan de hand van satellietfoto’s gaan ze een legplan maken om de zonnepanelen zo optimaal mogelijk te plaatsen.
 3. Aan de hand van dit legplan gaan ze een berekening maken van de stroomopbrengst en terugverdientijd. Dit gebeurd aan  de stand van de ligging en het aantal zonuren.
 4. Alle informatie wat je verder nodig hebt krijg je in je offerte: (subsidie’s, BTW-aanvraag en netbeheer aanmelding)
 5. Binnen 24 uur ontvang jij je offerte

Wanneer je van andere aanbieders al een offerte hebt kun je deze ook laten checken door zonnepanelen centra. Dan weet je straks zeker of je de beste deal hebt.

goedkope zonnepanelen aanschaffen in 2021

Komen de goedkoopste zonnepanelen uit Duitsland?

De zonnepanelen in Duitsland zijn goedkoper in vergelijking met Nederland. De leverancier uit Duitsland bieden zonnepanelen aan die qua prijs nauwelijks verschillen met Chinese zonnepanelen.  Duitse zonnepanelen staan wel garant voor degelijkheid, een lange levensduur en een hoog rendement.

Wat zijn de nadelen van goedkope zonnepanelen uit Duitsland?

De gemiddelde levensduur van zonnepanelen is 25 jaar. Er is in bijna alle gevallen garantie. Dit verschilt wel per aanbieder:

 • Wanneer er onverhoopt iets gebeurt met uw zonnepanelen installatie moet u het zoeken in Duitsland. Wanneer de leverancier dan moet langskomen worden er torenhoge kosten gemaakt.
 • Als je een Nederlandse leverancier hebt kunnen dit soort problemen vaak ’s avonds of in het weekend opgelost worden. Dit geldt voor zowel klachten, garanties, reparaties en alles wat bij een zonnepanelen installatie komt kijken.

Zijn goedkope zonnepanelen uit Duitsland dan nog wel goedkope zonnepanelen? 

–> Download ons gratis E-book met 5 bespaartips

Onderhoud tips voor je zonnepanelen.

Wanneer je zonnepanelen goed onderhoud dan komt dit het rendement te goede. Ik heb een aantal tips voor je:

 •  Zonnepanelen kunnen behoorlijk vuil worden door vogelpoep, roet van uitlaatgassen of zand. Zijn ze vuil dan produceren ze een stuk minder energie dan jij van te voren hebt ingecalculeerd. Daarom is het goed om regelmatig te controleren of ze schoon zijn en ze in ieder geval jaarlijks te reinigen. Ik laat mijn eigen zonnepanelen ieder jaar reinigen door een glazenwasser.
 • Check geregeld de prestaties van je zonnepanelen. Op basis van een aantal factoren, zoals het weer en de ligging van je zonnepanelen, kun je de verwachte opbrengst berekenen. Zo kun je vroegtijdig erachter komen of er ook een technisch probleem is met je zonnepanelen of omvormer.
 • Ga nooit met een schuurspons of agressief middel je zonnepanelen schoonmaken. Gebruik alleen osmose water. Daarom kun je het schoonmaken beter uitbesteden.

Waarom moet je nu juist in 2021 goedkope zonnepanelen aanschaffen?

In 2021 kun je nog steeds de BTW terugkrijgen als je zonnepanelen aanschaft. Of dit in de toekomst ook nog mogelijk is weet niemand. Wat wel gaat veranderen in de toekomst is de saldering.

Heel erg vaak produceren zonnepanelen meer stroom dan je op dat moment nodig hebt. Die stroom lever je dan aan het elektriciteitsnet. Dit wordt saldering genoemd.

De overheid wil de salderingsregeling afbouwen vanaf 2023.  Dat betekent dat je elk jaar wat minder stroom mag teruggeven aan het net. Vanaf 2031 kun je helemaal niet meer salderen.

Gratis en geheel vrijblijvend een offerte bij zonnepanelen centra.

goedkope zonnepanelen in 2021

Twijfel je nog om  goedkope zonnepanelen aan te schaffen? Vraag dan een gratis en vrijblijvende offerte aan bij zonnepanelen centra. Niet voor niets zijn er heel veel lovende recensies over dit bedrijf.

 • Professioneel advies;
 • Showroom, assortiment met Duitse A-merken
 • ISO- en TÜV-gecertificeerd
 • Gecertificeerde installateurs
 • Snelle installatie. Binnen 48 uur worden de zonnepanelen geplaatst
 • Tot 30 jaar garantie en service na aanschaf
 • 25 jaar opbrengstgarantie
 • Minimaal 20 jaar en maximaal 30 jaar productgarantie

Goedkope zonnepanelen aanschaffen in 2021

Ik heb sinds 5 jaar zonnepanelen. Dit is de beste aanschaf ooit geweest voor me. Mijn energierekening is gehalveerd en ik sta te  stralen op een zonnige dag omdat mijn elektriciteitsmeter de andere kant opgaat.

Ik heb ze inmiddels al ruimschoots terugverdiend!

goedkope zonnepanelen in 2021Geert Louters

Hi, Geert Hier!

Geert Louters is de eigenaar van verdienwijzer.nl. Een paar jaar terug was ik nieuwsgierig of het mogelijk is om een passief inkomen op te bouwen via internet.

Ik ben er achter gekomen dat dit absoluut mogelijk is. Ik wil jou graag leren hoe je geld kunt verdienen via internet en hoe je jaarlijks heel veel geld kunt besparen.

Geld verdienen en geld besparen, alles op één plek!

Anderen bekeken ook:

Ken je Fiverr al? Heb je al een keer gebruik gemaakt van dit

Mijn positieve ervaring met Fiverr. Giga tijdbesparing en geen frustraties meer

Aangezien je bij dit artikel bent aangekomen ga ik ervan uit dat

Aan de slag met NFT’s: een handleiding voor beginners

Wil je starten met Crypto en ben je op zoek naar de beste

de 3 beste crypto trainingen van 2022. Voor dummy’s en ervaren traders.

pagina [tcb_pagination_current_page] van [tcb_pagination_total_pages]

Ontdek in deze korte video hoe Jacko meer dan 10K per maand verdiend

>