Wat is een affiliate link?

Een affiliate link is een link die aan de adverteerder doorgeeft via welke affiliate een verkoop heeft plaatsgevonden.

Op deze manier ontvangt een affiliate marketeer de commissie waar hij of zij recht op heeft.

Een affiliate link is altijd uniek en kun je ‘ophalen’ bij de verschillende affiliate marketing netwerken.

Wanneer de bezoeker op een affiliatelink klikt blijft er een cookie achter op de website van de aanbieder. Vaak heeft de affiliate link ook een cookieduur van 30 dagen.

Besluit de bezoeker om na een paar dagen iets te gaan kopen dan kun je als affiliate marketeer toch nog iets verdienen.

Wanneer je op een website komt en je wilt erachter komen of er gebruik wordt gemaakt van een affiliate link kun je dit heel erg gemakkelijk controleren.

Kopieer de link, en plak het in een nieuw tabblad van je browser. Ziet de link er bijvoorbeeld zo uit:
https://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=55928&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2F&name=de%20winkel%20van%20ons%20allemaal

Dan heb je te maken met een affiliate link. Als klant merk je er niets van, je betaald in ieder geval niets meer.

Let maar eens op hoeveel affiliatelinks grote kranten zoals de Telegraaf en het Algemeen dagblad gebruiken.
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down