Hallo! Hoe kunnen we je helpen?
Categorieën
< Terug
Afdrukken

Geld verdienen met video editing

Wat is een video-editor?

Video Editor is een persoon die reeds opgenomen video’s bewerkt en rangschikt in een nieuw werk. Meestal wordt een persoon video-editor genoemd als die werkt voor de productie en postproductie van films. Hun werk omvat speciale effecten, geluidseffecten, afbeeldingen, dialogen, voice-overs of veranderingen waar nodig zijn. Ze werken met productie en regie om het eindproduct af te krijgen. Ze bereiden de output die klaar is voor de uitzending. 

Hoe word je een video-editor? 

De minimumvereiste voor een video-editor is ervaring met filmproductie of uitzending. U kunt cursussen volgen over cinematografie, grafische ontwerpen of videobewerkingssoftware. Natuurlijk is dit niet voldoende om veldwerk te doen. Je hebt daarvoor aangewezen uren ervaring nodig al word je een video-editor. Je kunt werken voor een filmproductie of een gerenommeerd bedrijf dat je praktische training en ervaring geeft. 

U kunt workshops, cursussen en seminars bijwonen die zijn georganiseerd door bekroonde editors. Videobewerkingssoftware zoals Sony Vegas Pro, Final Cut Pro X en iMovie, etc zijn handig en goed. Je zou vaardigheden als videografie moeten hebben, scherpe observatie, aandacht voor detail, creativiteit en lange werktijden. Stop nooit met leren. Digitale kennis is nooit beperkt. Afhankelijk van de markttrends kunt u altijd nog iets nieuws leren. 

Hoe verdien je als video-editor?

Deze bijzaak heeft geen certificering nodig, gewoon vaardigheden! U kunt extra geld verdienen bij de comfort van uw huis met alleen een internetverbinding en een computer. 

U kunt beginnen door contact op te nemen met de middenklasse YouTubers en uw eigen werk up te loaden op sociale media om klanten te werven. Als alternatief kunt u uw diensten verkopen als video-editor bij freelancemarkten zoals: 

• UpWork.com 

• Freelancer.com 

• Fiverr.com 

• Behance.net 

• LinkedIn.com 

• Mandy.com 

• ProductionHUB.com 

Inhoudsopgave
>