Hallo! Hoe kunnen we je helpen?
Categorieën
< Terug
Afdrukken

Hoe zit het met dropshipping en belasting?

Wanneer je gaat starten met dropshipping Wil je gemakkelijk geld verdienen met zo weinig mogelijk risico? Dan kan dropshipping weleens een uitkomst voor je zijn! Met dropshipping heb je zelf namelijk geen voorraad? Ik ga je het even uitleggen Met.. krijg je vroeg of laat te maken met belasting wat je moet betalen. Heel erg logisch toch? Je gaat (veel ) geld verdienen, en daar moet je ook weer wat van afstaan aan de staat.

Ik kan je alvast één tip geven, ga je administratie uitbesteden en hou je focus bij je business.

Wanneer je leverancier in Nederland is gevestigd, is de situatie niet zo lastig. Je hebt voornamelijk met de Nederlandse BTW te maken.
Maar wanneer je ook gaat verkopen naar andere EU-landen heb je te maken met buitenlandse BTW wanneer je boven de drempel uitkomt.

Komt je leverancier uit Duitsland? Dan heb je te maken met de Duitse BTW. Voor verkopen geldt meestal de regeling afstandsverkopen en soms de Duitse BTW. De NL btw speelt in deze situatie geen rol.

Een Chinese leverancier is ook heel populair. vanwege de lachwekkende inkoopsprijzen. Let er dan wel op dat je invoerrechten en invoer BTW verschuldigd over de douanewaarde (tenzij de leverancier zorgt voor invoer).

De douanewaarde is de waarde van het product plus invoerrechten en bijkomende kosten als verpakking en vervoer.  

Zorg er dus voor dat je alles goed voor elkaar hebt als je gaat starten met dropshipping. Als de Nederlandse Belastingdienst bij controle constateert dat je btw moet betalen in een ander EU-land, zullen zij dat doorgeven aan de belastingdienst van dat EU-land.

Een goede training voordat je gaat starten met dropshipping is een absolute must. Wanneer je een cursus of training wilt volgen over dropshipping en je gaat zoeken op google kom je verschillende trainingen tegen. De één ziet er nog gelikter uit dan de ander. Je hebt trainingen die.. kan je hiermee helpen!  In één van zijn modules gaat hij dieper erop in hoe het zit met je boekhouding. 

Bekijk eens een gratis proefles van Joshua Kaats

Starten met dropshipping? Lees hier mijn blog hoe je moet starten!

Inhoudsopgave
>