Wat zijn de kosten van affiliate marketing? (+ kortingslink)

06/12/2020

minuten leestijd

Door:

Affiliate marketing is een heel leuk verdienmodel. Steeds meer mensen doen dit naast hun 9 to 5 baan met als doel een passief inkomen te gaan opbouwen. Maar wat zijn nu eigenlijk de kosten van affiliate marketing? Hoeveel moet je eigenlijk uitgeven om een affiliate business op te starten?

In dit artikel kom je te weten wat de kosten zijn om een business in affiliate marketing op te starten. Lees daarom snel verder!

Wat is affiliate marketing ook alweer? Even in het kort…

Affiliate marketing is een verdienmodel waarbij je producten promoot van anderen. Dit kun je doen door een website, maar via social media of andere kanalen is het ook mogelijk. Je promoot dus producten. Schaft de koper het product aan dan ontvang je een commissie.

Klikt een bezoeker op jouw (verkoop) link, dan zit er vaak een cookieduur op van 30 dagen. (dit verschilt wel per adverteerder) Dit wil zeggen dat als de bezoeker binnen 30 dagen overgaat op een aankoop je nog steeds je commissie ontvangt.

Hoe hoog zijn de commissies van affiliate marketing?

De commissies kunnen enorm variëren. Promoot je een digitaal product dan zijn de commissies vaak hoger dan een fysiek product. Digitale producten vind je voornamelijk op Paypro.

Bij Paypro hebben adverteerders dus voornamelijk digitale producten zoals E-books, trainingen (video en in boekvorm)

een aantal voorbeelden van de hoogte van de commissies:

Het enige wat je dus hoeft te doen is dus om te zorgen dat je de bezoekers moet verleiden om op jouw link te klikken en overgaat tot een aankoop.

Wanneer je besluit om te starten met affiliate marketing heb ik straks aan het einde van dit artikel nog een onweerstaanbaar aanbod voor je!

Wat zijn de kosten van Affiliate marketing?

Wanneer je super gemotiveerd bent om ook iedere mand duizenden euro’s commissie te ontvangen kun je met een relatief klein startkapitaal beginnen met affiliiate marketing. Verwacht niet dat je gelijk na een week al geld verdiend. Affiliate marketing is niet een snel rijk methode.

Er zijn echter wel starters die gelijk al verdienen. Maar ga er niet vanuit dat je gelijk al gaat verdienen. Consistentie en doorzettingsvermogen is belangrijk. En geef nooit de moed op. Gooi niet na een paar week de handdoek in de ring.

Mijn eerste commissie met affiliate marketing had ik binnen 6 weken te pakken. Een commissie van 22,50! Toen had ik het besef: HET WERKT!

Laten we het even over de kosten gaan hebben om te starten met affiliate marketing. Stel je voor dat je een winkel gaat beginnen. Je moet een pand hebben. Met een kaal pand ben je er nog steeds niet. Er moet ook interieur in. Je zit met de verzekeringen en je eigen voorraad.

Voordat je begint ben je waarschijnlijk al meer dan 10k kwijt. En je hebt nog steeds niets verdiend!

Ik ontvang commissies van enkele euro’s maar ook van enkele honderden euro’s. Zelf een aantal die maandelijks terugkomen. Dit zijn de wederkerende commissies.

wat zijn de kosten van affiliate marketing

Dit is een voorbeeld van een kleine commissie. Niet veel maar ze komen wel dagelijks bij me binnen. Vele kleintjes maken één grote! Zo werkt het dus. Puur passief inkomen.

Alle kosten van affiliate marketing op een rijtje.

ik heb alles even voor je op een rijtje gezet. Dit zijn gewoon belangrijke dingen die je moet weten. Aangezien ik al twee jaar bezig ben met affiliate marketing kan ik je een eerlijk beeld geven wat je globaal aan kosten kwijt bent.

Ik ben zelf ook artikelen tegen gekomen van snelle internet jochies die je geen reëel beeld geven. Ik ben transparant omdat ik het zelf allemaal mee heb gemaakt.

1- Zorg voor een goede affiliate marketing training

Wanneer je totaal geen kennis hebt van affiliate marketing kan ik je maar één advies geven. Begin met een goede training. Hier heb je verschillende aanbieders voor. Zelf heb ik destijds de affiliate marketing revolutie gevolgd van Jacko Meijaard.

Dit is een ontzettende goede training en kan ik je van harte aanbevelen. Lees mijn review over de affiliate marketing revolutie straks maar eens op deze website.

Sinds kort is er ook de Affiliate marketing meesterschap. Dit is een training die wordt gegeven door Robert Jansen.

Robert is een ervaren affiliate marketeer die inmiddels een inkomen tussen de 5k en 10k per maand binnen haalt met affiliate marketing. Een oud student van Jacko Meijaard die een hele verfrissende en vernieuwende training heeft ontwikkeld.

Ik sta zelf ook op het punt om binnenkort te starten met deze training.

Het verschil tussen de affiliate marketing revolutie en de affiliate marketing meesterschap is dat Robert veel meer de diepte ingaat met zijn training. Vernieuwend, effectief en superslimme tips en tricks

Kosten affiliate marketing trainingen:

Zorg voor een domeinnaam en hosting

Zonder een domeinnaam en hosting kun je geen website beginnen. Zorg voor een goede hostingpartner waar je ook terecht kunt met al je vragen. Als starter snap je er waarschijnlijk niet erg veel van en dan is het wel prettig als je met al je vragen ergens terecht kunt.

wat zijn de kosten van affiliate marketing

Zelf heb ik goede ervaringen met Neostrada. Neostrada heeft een livechat waar je binnen 5 minuten antwoord kunt krijgen op al je vragen. Er werkt ‘aan de andere kant van de lijn’ super vriendelijk en behulpzaam personeel die je deskundig helpt met al je vragen.

Een domeinnaam kost bijna niets bij Neostrada.  Voor een .nl domein betaal je slechts 1,95! Voor hosting betaal je iets meer, maar dat zal je ook reuze meevallen.

Kosten hosting en domeinnaam:

wat zijn de kosten van affiliate marketing

E-mail marketing

E-mail marketing zijn ook kosten die je gaat maken als je gaat starten met affiliate marketing. Met e-mail marketing kun je nog sneller sales gaan maken. Ik raad je echter wel aan om eerst bezoekers te gaan scoren op je website.

Heb je uiteindelijk bezoekers? Start dan met e-mail marketing. Ga e-mailadressen verzamelen aan de hand van een gratis E-book die je weg gaat geven. Je stopt alle verzamelde e-mail adressen in een zogenaamde funnel en je kunt ze dan af en toe triggeren op een geweldig aanbod.

Enormail, volledig in het Nederlands en niet moeilijk

De verzamelde e-mail adressen gaan uiteindelijk in een geautomatiseerd systeem. Zelf ben ik een groot fan van het programma Enormail, dit ook omdat het in het Nederlands is.

Vanaf 12,50 per maand heb je het al in huis. Wil je het echter eerst gratis proberen? Klik dan op deze link om je aan te melden. Zodoende kun je altijd later nog beslissen of je er iets aan hebt.

Voordelen van enormail:

  • In het Nederlands. En van Nederlandse makelij.
  • Optimale beveiliging. Jouw data zijn veilig bij onze Nederlandse servers.
  • Uitstekende support. Altijd een snelle reactie van één van onze helpdeskmedewerkers.
  • Inboxgarantie. Door moderne aflever-technieken komen je mails direct in de inbox.
  • Kosten  e-mail marketing: vanaf 12,50 per maand
wat zijn de kosten van affiliate marketing

WordPress thema

Je wilt uiteindelijk een website die er super strak uitziet. Er zijn heel veel wordpress thema’s die gratis zijn. Pas hier echter wel voor op. op heel veel onderdelen zit een slotje op en kun je pas gebruiken als je de betaalde versie aanschaft.

Voor een beetje een goed thema ben je ongeveer 50,- kwijt. Dit is dan ook vaak een eenmalig bedrag. Neem eens een kijkje bij Thrive themes om te zien of er wat voor je tussen zit.

Zelf ben ik een groot fan van het Phoenix systeem. Van Nederlandse bodem en dus ook Nederlandse support. 

Lees hier mijn ervaring met Phoenix van de IMU

Kosten wordpress thema:

Tip: Probeer Phoenix 14 dagen GRATIS uit. Geen addertjes onder het gras! Klik hier

Alle kosten van affiliate marketing op een rijtje

Nu ik alle stappen met je hebt behandeld kun je dus zelf een keuze maken hoe duur je het voor jezelf gaat maken. Of heb je misschien voor jezelf al een rekensommetje gemaakt?

Ik snap best dat er keuzestress kan ontstaan als je niet weet welke training je nu moet gaan volgen.

Plan A (budget)

  1. affiliate marketing revolutie
  2. Hosting en domeinnaam Neostrada
  3. Een thema van Thrive themes

ongeveer 130,- per jaar

Met dit pakket ben je ongeveer 130,- kwijt per jaar. Je hebt een goed thema, en met de training van Jacko ben ik er van overtuigd dat je de eerste commissies binnen een jaar gaat halen (afhankelijk van je eigen inzet) De training van Jacko is een eenmalige uitgave. in het 2e jaar ben je dus 47,- goedkoper uit.

Plan B (premium)

ongeveer 1100,- per jaar

Dit is aardig duurder en dat komt puur door de meer uitgebreidere training van de affiliate marketing revolutie. De affiliate marketing meesterschap training betaal je per jaar. of per kwartaal.

Na een jaar heb je waarschijnlijk wel genoeg kennis om de training weer op te zeggen en gaan je kosten ook drastisch naar beneden. Dan wordt het dus geld verdienen omdat je waarschijnlijk meer skills hebt geleerd dan in de affiliate marketing revolutie.

Plan C ( voor de echte gamechangers)

ongeveer 1600,- per jaar

Dit pakket is voor de echte gamechangers. Het is wel een stuk duurder maar je krijgt er ook heel veel voor terug. De extra kosten zitten in het website systeem Phoenix. Bij Phoenix hoef je geen plugins meer te kopen, omdat al het noodzakelijke er al in zit.

Verder scoor je automatisch hoger in google met Phoenix. Ik wou dit eerst zelf niet geloven maar mijn eigen bezoekersaantallen groeien schrikbarend sinds ik Phoenix gebruik. Mijn geld is er inmiddels ruimschoots weer uit.

Wat ook fijn is aan Phoenix is dat er heel veel werk je uit handen wordt genomen. Heerlijk werken dus, zonder ergernissen!

Ook hier geld weer: De affiliate marketing meesterschap kun je na een jaar weer mee stoppen en dit bespaart je 1000,- per jaar.

E-mail marketing en bepaalde tools heb ik expres niet meegenomen ion deze voorbeelden. Di is voor iedereen anders.

Geheime kortingslinks op affiliate marketing

Dit heb ik je nog beloofd in het begin van dit artikel. Hier komen ze:


 

Starten met affiliate marketing is dus niet duur!

Zoals je ziet, heb je niet veel budget nodig en kun je al voor nog geen relatief weinig geld per jaar starten.  Wil je gelijk next level, dan moet je wel wat meer investeren. Ik hoop dat je dat begrijpt.

Je hebt nu een reëel beeld van de kosten van affiliate marketing. Je weet dus waar je nu aan toe bent.

Denk verder ook eens aan al die andere voordelen van affiliate marketing ten opzichte van een fysieke winkel. Je hoeft verder geen producten in te kopen en je hebt geen opslagruimte nodig.

Je kunt dus super goedkoop met affiliate marketing starten, en loopt dus ook eigenlijk geen risico.Geert Louters

Hi, Geert Hier!

Geert Louters is de eigenaar van verdienwijzer.nl. Een paar jaar terug was ik nieuwsgierig of het mogelijk is om een passief inkomen op te bouwen via internet.

Ik ben er achter gekomen dat dit absoluut mogelijk is. Ik wil jou graag leren hoe je geld kunt verdienen via internet en hoe je jaarlijks heel veel geld kunt besparen.

Geld verdienen en geld besparen, alles op één plek!

Anderen bekeken ook:

Wat is eigenlijk de snelste methode om je inkomen ( vandaag nog)

5 eenvoudige manieren om je inkomen vanaf vandaag nog te verhogen

Ben je een blogger of ondernemer en wil je Pinterest inzetten om

Geld verdienen met Pinterest? 5 winstgevende tips voor Pinterest!

.....Het klinkt best wel gek eigenlijk.  Maar wist je wel dat het

25 ideeën om iedere maand (VEEL) geld te besparen

pagina [tcb_pagination_current_page] van [tcb_pagination_total_pages]

Ontdek in deze korte video hoe Jacko meer dan 10K per maand verdiend

>