Money Game van Jan Modaal review. Op een leuke manier geld besparen!
19 oktober 2021 
14 min. leestijd

Money Game van Jan Modaal review. Op een leuke manier geld besparen!

De postbode deed zijn rondje en daar was mijn pakketje. Money Game van Jan Modaal lag in de brievenbus. Tijd voor een review over Money Game van Jan Modaal!

money game review jan modaal

 

Tijdens het surfen op internet kwam ik enkele weken geleden uit op de website van Sandra Boon. Het was de website www.ikbenjanmodaal.nl. Dit is een website waar je alles kunt leren over geld besparen.

Geld besparen en geld verdienen interesseert me enorm. Ik kwam via de website van Sandra erachter dat ze een hele leuke manier heeft ontwikkeld om beter om te gaan met je financiën.

Ik heb het boek ( eigenlijk is het een spel) aangeschaft en ben er voor je ingedoken om er een uitgebreide review over te schrijven!

Wat is Money Game?

Het ziet eruit als een boek, maar eigenlijk is het een spel. Met Money Game ga je aan de slag om je eigen financiën in kaart te brengen zodat je uiteindelijk flink wat geld kunt gaan besparen.

Het leuke is dat het geen saai boek is met allerlei spreadsheets en grote lappen tekst. Je gaat dus aan de hand van een spel aan de slag. Dit doe je stapsgewijs, je  bent echt niet in een paar dagen klaar.

Het zijn korte hoofdstukken en als je een hoofstuk hebt afgerond ben je weer een paar stappen verder in het spel en ook weer een grote stap verder om orde te maken in je eigen financiële chaos.

Heb je het boek uit dan zijn er eigenlijk geen verliezers. Dit boek kent alleen maar winnaars!

money Game bestellen

Wie is de bedenker en schrijver van Money Game?

Money Game is afkomstig van de website ikbenjanmodaal.nl. De bedenkster van het spel is Sandra Boon. Sandra heeft deze website vorig jaar opgericht en is er ontzettend hard mee aan de slag gegaan.

money game review ik ben jan modaal Sandra boon

Er staan inmiddels meer dan 130 waardevolle blogs op haar website en het zier er allemaal gelikt uit. Super waardevolle artikelen waar je echt iets aan hebt. Sandra heeft dit boek/spel ontwikkeld omdat ze zelf in het verleden moeite had om orde in haar eigen financiële chaos te brengen.

Inmiddels is het haar gelukt om:

 • Een eigen appartement te kopen
 • Een flinke geldbuffer op te bouwen voor onverwachte kosten
 • Extra in te leggen voor haar pensioen
 • Beginnen met investeren en beleggen.

Dit heeft ze eigenlijk best wel in een korte tijd gedaan. Dit heeft ze gedaan door het roer volledig om te gooien. Uit haar eigen ervaring kan ze dus vertellen dat je er een heleboel voor terugkrijgt. Al haar kennis en ervaringen heeft ze in Money Game verwerkt.

Oftewel, een bulletproof methode om meer geld over te houden zodat je meer leuke dingen kunt doen en minder (geld) zorgen!

–> lees hier meer over Sandra Boon, De bedenker/schrijfster van Money Game

Wat is de inhoud van Jan Modaal’s Money Game?

Aangezien ik al ben begonnen met het boek kan ik je alvast een tipje van de sluier geven over de inhoud van Money Game.

money game review inhoud boek

 • Het boek bestaat uit 136 pagina’s.  In de tekst van het boek zit het spel van de Money Game verwerkt. Weinig afbeeldingen, maar het is zeer gemakkelijk om te lezen. Het bestaat uit 7 hoofdstukken en ieder hoofstuk is een onderdeel van het spel. ( zie foto)
 • Voortgangskaart: Je gaat aan de slag met een routekaart die in het boek visueel staat weergegeven. Aan de hand van de routekaart kun  je zien waar je op dat moment staat. Je krijgt er ook een losse routekaart bij waar je de route kunt afvinken om bij te houden waar jij je in het spel bevind.
 • Downloads: Wanneer je Money Game hebt aangeschaft heb je ook toegang tot een groot aantal digitale bestanden. Deze kun je ( met een toegangscode uit het boek) zelf downloaden. Ook zijn er in dit gedeelte enkele video’s te vinden waar Sandra bepaalde zaken uitlegt.
 • Kortingsbon: Ben je zelf enthousiast geworden? In het boek zit een kaartje met een kortingsbon die je kunt delen met je vrienden, familie, collega’s en kennissen.. Bestel je zelf het spel dan ontvang je een korting van 10,- met de kortingscode 'verdienwijzer'

Mijn eigen ervaring met Money Game van Jan Modaal

Uiteraard ben ik zelf ook met het boek begonnen en mijn vrouw en ik zijn even hard met de neus op de feiten gedrukt. Dit is niet erg, We waren er al op voorbereid 🙂

Met het eerste hoofdstuk: “Spel klaarzetten” gaat Sandra met je aan de slag om orde op zaken te zetten in je administratie. Bij ons in de kast stikt het van de ordners met papieren en documenten. Je bent vaak veel te bang om dingen weg te gooien. Herkenbaar?

We hebben alle mappen leeggehaald en met de informatie uit Money Game wisten we gelijk wat weg kon en wat we moesten bewaren.

money game van jan modaal review

orde in de financiële chaos brengen (voor en na)

Het resultaat: een hoop oud papier en weer wat structuur in onze administratie! Nu hebben we 5 ordners:

 • Wonen  & leven
 • Inkomsten en Financiën
 • Belasting en overheid
 • Toekomst
 • Overig

Alles is nu veel gestructureerder en we weten aan de hand va het eerste hoofdstuk precies wat we allemaal voor verzekeringen en abonnementen hebben lopen . Een flitsende start van het boek dus!

Ook de leuke tip uit het boek om insteekhoezen per jaartal te gaan gebruiken hebben we meteen toegepast.

Je speelkaarten klaarzetten!

Wanneer je de eerste stap hebt gezet gaat Sandra met je aan de slag om de speelkaarten voor een financieel overzicht klaar te zetten. Oftewel, je gaat aan de slag om te kijken hoeveel geld erin gaat en hoeveel geld er nu daadwerkelijk uitgaat.

Dit ga je niet doen aan de hand van een saai kasboek…. Gelukkig niet zelfs. Sandra heeft hiervoor het ‘Mijn Money Leap’ overzicht gemaakt. Een handige Excel sheet waar je alles op een gemakkelijke manier in kunt zetten.

Aan de hand van je bankafschriften ga je aan de slag. Ik heb dit gedaan met een handige app: Dyme. Dyme koppel je aan je eigen bank en haalt alles gecategoriseerd er weer uit.

Ontdek in deze blog alles over Dyme

In het overzicht van Money Game van Jan Modaal vul je in:

 • Je inkomsten – je salaris, toeslagen, eventuele alimentatie
 • Je vaste uitgaven – Energierekeningen, hypotheek, belasting
 • Je variabele uitgaven – Boodschappen, leuke dingen, brandstof

Uiteindelijk komt hier je Money Leap uitrollen. Met Money Leap wordt het verschil tussen je inkomsten en uitgaven bedoeld. Het doel uiteindelijk is om je Money Leap zo groot mogelijk te maken zodat je geen financiële zorgen meer hebt!

in mijn geval is mijn Money Leap € 749.-! Als het boek uit is wordt deze dus vergroot. 

Je speelkaarten verbeteren

Nu je weet wat je Money Leap is gaat Money Game aan de slag om ervoor te zorgen dat je meer geld gaat overhouden. Je inkomsten moeten omhoog en je uitgaven moeten dus omlaag!

Ik had je al eerder verteld at ik daar een handige app voor heb: Dyme. Dyme kan ook voor je onderhandelen op je bestaande contracten/abonnementen. Via Dyme kon ik gelijk al een fikse korting krijgen op mijn Ziggo abonnement. Ook gaat Dyme voor me aan de slag met mijn energieleverancier en auto verzekering.

Ontdek hier hoe ik een fikse korting heb ontvangen bij Ziggo

Ook geeft Sandra tips om je variabele kosten naar beneden te halen zoals je boodschappen. Je hoeft echt niet tientallen winkels bij langs te gaan voor de hoogste kortingen. Je hoeft ook geen uitgebreide spreadsheets in te vullen. …. Enm wat helemaal geweldig is, zelfs je verwarming hoeft niet op 17 graden!

Nee…. Het kan allemaal veel gemakkelijker.

De bulletproof methode van Money Game

Op bladzijde 77 van het boek gaat Sandra het hebben over de bulletproof methode. Het heeft haar meer dan een jaar geduurd om deze methode te testen of dit echt wel zou werken.

Eigenlijk is het best simpel:

Op een vaste dag in de maand ga je drie dingen klaarzetten:

 • Geld klaarzetten voor je vaste uitgaven
 • Geld klaarzetten voor je variabele uitgaven
 • De Money Leap goed besteden.

Dit doe je aan de hand van extra betaalrekeningen zodat je alles keurig netjes gescheiden gaat houden. In het begin vond ik dit een overbodige stap, maar uiteindelijk heb ik hier toch voor gekozen.

Sandra:” Maak niet je eigen spelregels. Wees geen rebel en sla geen opdrachten over “

Hoe kun je het spel Money Game winnen?

Het leuke is: Dit spel kent alleen verliezers als je niet alle stappen gaat volgen. Ga je alle onderdelen bij langs dan ben je een winnaar. Je financiële situatie is dan verandert.

Uiteindelijk ben je schuldenvrij en je gaat een hele mooie buffer opbouwen voor noodgevallen en om leuke dingen mee te doen.

Het spel eindigt eigenlijk ook nooit. Het is niet zo dat je de rest van je leven vastzit aan dit boek, integendeel zelfs. Maar door de successen die je gaat behalen ga je steeds fanatieker worden.

Je gaat ontdekken:

 • Dat je misschien wel eerder kunt stoppen met werken door de Bulletproof methode toe te passen.
 • Je eindelijk een keer je droomauto of droombadkamer kunt aanschaffen
 • Niet nar die kleine camping op de Veluwe hoeft maar een keer naar Bali of een ander zonovergoten vakantiebestemming

Ga je flink aan de slag met Money Game dan zijn bovenstaande punten echt te realiseren. Uiteraard duurt dit bij de ene persoon langer dan bij de ander. Iedereen heeft een andere financiële situatie.

Wat vinden anderen van Money Game?

Ik ben erg enthousiast, dat heb je zeker al gemerkt in deze review over Money Game.

Aangezien dit boek nog maar net uit is zijn er niet heel veel recensies te vinden.

De recensies op Google ( ja, ik heb er zelf ook eentje bij gezet) zijn in ieder geval zeer lovend.

ervaringen money game review

Lees hier alle Google reviews over Jan Modaal’s Money Game

Wat is de prijs van Money Game?

Voor de prijs hoef je het eigenlijk niet te laten. Het boek kost normaal gesproken 74,-. Ter introductie wordt het nu tijdelijk aangeboden voor 47,-.

Gelukkig heb ik nog een leuke kortingsbon voor je van 10,- zodat je het nog goedkoper kunt krijgen.

Het lijkt best veel geld voor een boek waar een spel in is verwerkt. In mijn geval heb ik het boek eigenlijk gratis ontvangen, dit vanwege het feit dat ik binnen een aantal weken al honderden euro’s heb bespaard op mijn uitgaven.

Het komt er dus eigenlijk op neer dat als je gelijk fanatiek aan de slag gaat met Money Game je het boek GRATIS hebt.

Conclusie: Money Game van Jan Modaal kopen of niet?

Ik en de andere gebruikers van Money Game zijn uitermate tevreden. Ik weet dus niet of je op dit moment super tevreden bent over je huidige situatie. Heb je het gevoel om er meer uit te willen halen dan kan ik je Money Game van harte aanbevelen.

Voor de prijs hoef je het echt niet te laten, want let op:

 • Een budgetcoach inschakelen kost je €30 tot €50 euro per uur
 • Boekhouder of accountant raadplegen? -> €40 tot €80 euro per uur
 • Online een cursus volgen over persoonlijke financiën: €60 tot €350 euro
 • Onder bewindvoering? Eenmalig circa €675 euro en circa €120 euro per maand

Speciale tijdelijke korting voor de snelle beslissers

Bijna vergeten! Voor de snelle beslissers heb ik nog een speciale kortingscode van 15%. Wanneer jij je inschrijft via deze link en de kortingscode: verdienwijzer invoert bij het betalen dan wordt deze 10.-  korting gelijk verrekend.

Ga direct naar de geheime kortingspagina van Money Game

Je eerste stap is dan gezet om minder uit te geven!

Hier kun  je de Gastblog lezen die Sandra van Money Game onlangs heeft geschreven voor me

money Game bestellen

Ben je inmiddels al gestart met Money Game of ga je binnenkort starten? Wil je dan een reactie achterlaten onder dit artikel? Het lijkt me supertof om te lezen dat jij ook enthousiast bent over Money Game!

Over de schrijver
Geert Louters is de auteur van verdienwijzer.nl. Een paar jaar terug was ik nieuwsgierig of het mogelijk is om een passief inkomen op te bouwen via internet. Ik ben er achter gekomen dat dit absoluut mogelijk is. Ik wil jou graag leren hoe je geld kunt verdienen via internet en hoe je jaarlijks heel veel geld kunt besparen. Geld verdienen en geld besparen, alles op één plek! See you at the top!
Reactie plaatsen

Binnen 5 minuten toegang tot de volledige affiliate marketing cursus van Jacko Meijaard!