Mijn positieve ervaring met Fiverr. Giga tijdbesparing en geen frustraties meer

27/11/2020

minuten leestijd

Door:

Ken je Fiverr al? Heb je al een keer gebruik gemaakt van dit platform? Ikkuh wel! In deze blog vertel ik je alles over Fiverr en mijn eigen positieve ervaringen.

Ik heb meerdere websites en heb het er vaak best wel druk mee. Soms heb ik geen tijd om bepaalde zaken zelf te doen, of ik heb er niet de kennis voor. Dan kom je op het punt om het uit te besteden zodat je zelf weer meer tijd hebt voor andere zaken.

Gelukkig heb ik sinds enige tijd Fiverr ontdekt. Ik moet je echt zeggen: “Wat een uitkomst!”.

Wat is Fiverr?

Fiverr is een soort marktplaats waar je heel veel diensten kunt vinden  om je werk uit te besteden. Er zijn duizenden freelancers op te vinden die allemaal hun eigen specialisme hebben.

Deze specialisten kun je ‘inhuren’ voor een opdracht waar je zelf geen tijd of zelf geen kennis voor hebt.

Het allerleukste wat ik vind aan Fiverr dat het niet echt duur is. Je krijgt voor weinig geld veel kwaliteit. Er zijn ook duurdere freelancers te vinden, maar in verhouding ben je veel goedkoper uit dan naar een Nederlands bedrijf te gaan met een opdracht.

Wat voor diensten bied Fiverr allemaal aan?

Ik kan het niet allemaal voor je uitwerken, er staan gewoon gigantisch veel diensten op Fiverr. Alles is gerangschikt op onderwerp:

 • Grafisch en design – logo ontwerp, verpakkingen, kunst, kleding en merchandise, print design, en meer.
 • Digitale marketing – SEO, lokale SEO, Social media, content marketing, e-mail marketing, crowdfunding, affiliate marketing, en meer.
 • Schrijven en vertalingen – SEO teksten, blogs, product omschrijvingen, complete website teksten, LinkedIn profielen, en meer.
 • Video en animaties – Whiteboard animaties, productvideo’s, Trailers, intro’s 3D animaties, Gif animaties, en meer.
 • Muziek en audio – voice overs, audioboek productie, jingles, commercials, DJ drops, zangers en zangeressen en nog veel meer.
 • Programmeren en techniek – wordpress, website laten maken, Databases, chatbots, HTML problemen, en meer.
 • Business – virtual assistent, brand building, consulting, hulp bij leads verzamelen en meer.
 • Lifestyle – gaming, fitness lessen, astronomy, kooklessen, knutseltips, hulp bij reizen te boeken, en meer.

Echt, voor iedere dienst is er wel iets te vinden op Fiverr.

Hoe werkt Fiverr?

Wanneer jij je aanmeld bij Fiverr hoef je geen registratie of aanmeldingskosten te betalen. Daarvoor staan zij ook gekend als de goedkoopste Freelancer platform. Ga je zelf diensten aanbeden?  Dan zal je 20% van je opbrengst moeten delen met Fiverr.

Ben jij zelf op zoek naar een dienst?  Dan betaal je ook een kleine fee aan fiver. Dit is maar een bedrag van 1 dollar, dus daar hoef je niet wakker van te liggen. ?Is de opdracht hoger dan 20 dollar? dan betaal je 5%.

Door de commissie die zij rekenen bij de freelancer of opdrachtgever komt Fiverr aan hun inkomsten. Ergens zal toch wel het geld vandaan moeten komen. Logisch toch?

Hoe vindt ik de juiste dienst op Fiverr?

Wanneer jij je hebt aangemeld op Fiverr kun je het beste de filters gaan gebruiken om de juiste zoekopdracht te vinden. Ben je op zoek naar iemand die Nederlands spreekt? Dit kun je allemaal instellen.  Wel zo handig!

Als voorbeeld laat ik je zien hoe je het beste kunt handelen als je op zoket bent naar een tekstschrijver.

 1. typ in de zoekbalk ‘tekst schrijven’
 2. je komt nu in een menu met allemaal Nederlandse tekstschrijvers
 3. Bij categorie typ je in naar wat voor soort tekst je op zoek bent. Je ziet dan gelijk wat er allemaal mogelijk is. Dat is best wel veel.
 4. Bij ‘seller details kun je kiezen tussen een meer ervaren tekst schrijver of een iets mindere. Je begrijpt vast wel dat de top sellers het duurste zijn. Deze hebben de status van top seller bij Fiverr verdient door hun goede werk.
 5. Verder kun je nog je budget invoeren en de levertijd.
 6. Wanneer je nu iemand hebt gevonden kun je met hem of haar chatten om de verdere details te bespreken. Geef zoveel mogelijk informatie om het de verkoper zo gemakkelijk mogelijk te maken.
 7. Is de opdracht voltooid dan kun je het beoordelen en eventueel kunnen er nog aanpassingen worden gemaakt zodat je 100% tevreden ben t met het eindresultaat.
 8. Nu komt de betaling. Ik doe het zelf altijd via Paypal. Maar andere opties zijn ook mogelijk.
fiverr review en ervaringen

Je kunt kiezen uit verschillende mogelijkheden, en achter iedere mogelijkheid hangt natuurlijk een ander prijskaartje.

Maak een account

bij Fiverr en ontzorg jezelf!

Is Fiverr betrouwbaar?

Of Fiverr betrouwbaar is? Tja, zelf heb ik nog geen slechte ervaringen meegemaakt. Ik heb opdrachten uitbesteed aan mensen uit Bangladesh. Spotgoedkoop! In het begin vond ik het best wel eng, maar na een paar opdrachten kwam ik erachter dat er een super goed resultaat was geleverd.

Ga nooit in zee met verkopers die geen reviews hebben. Je kunt ook heel eenvoudig zien hoeveel sterren iemand heeft. Heeft iemand alleen maar slechte reviews? Doe er dan geen zaken mee.

Ga  dus grondig te werk. Maak niet gelijk met de eerste de beste verkoper afspraken maar ga met meerdere connecten. Waar je het beste gevoel bij hebt moet je dan mee in zee gaan

Wat zijn de voor -en nadelen van Fiverr?

Om een goed beeld te kunnen krijgen van Fiverr kunnen we de voor -en nadelen wel even bij langs gaan.

voordelen

 • Fiverr is ontzettend goedkoop. 20,-  voor een opdracht kan voor iemand uit India wel eens gigantisch veel geld zijn.  
 • Snelle levertijd, vaak maximaal drie dagen
 • Je kunt al je feedback kwijt bij de verkoper in de chat. Korte lijntjes dus
 • Je kan met  een paar muisklikken een keuze maken uit duizenden potentiële freelancers.
 • Door het review systeem kun je heel erg gemakkelijk zien of je een kwalitatieve freelancer hebt

Nadelen

 • Helaas zitten er ook rotte appels tussen. Deze verpesten het voor de anderen doordat ze slecht resultaat afleveren
 • Het is lastig om contact te leggen met de afdeling support van Fiverr
 • Niet alle verkopers hebben Engels als moedertaal, wat weleens voor communicatie problemen kan zorgen
 • Het schijnt dat er soms freelancers zijn met eigengemaakte reviews onder hun aangeboden diensten.
fiverr review en ervaringen

Mijn eigen ervaring met Fiverr

Misschien ben je nu wel benieuwd naar mijn ervaringen met Fiverr. Tot dusver heb ik alleen nog maar positieve ervaringen met mijn uitgekozen Freelancers. Ik ga je een paar voorbeelden laten zien.

Probleem 1: Fouten in de broncode van mijn webshop opgelost

Ik had fouten zitten in mijn webshop die in wordpress was gemaakt. Alles al geprobeerd, en aangezien ik ontzettend ban g was om zelf in de code’s te rommelen kwam ik Sagormax tegen op Fiverr.

Ik heb hem het probleem uitgelegd ( het was op een zondagmorgen om 9:00, ik weet het nog precies) Ik heb een inlogcode voor hem aangemaakt en binnen 1,5 was het al klaar!

Hij was ook nog wat andere problemen tegengekomen en heeft dat ook voor me gefikst. En nu komt het: Dit heeft me slecht 6.62 dollar gekost! Ik ben 4 dagen aan het prutsen geweest en hij had het zo klaar!

fiverr review en ervaringen

probleem 2: Fouten in Google search console opgelost

Door eigen stommiteiten had ik meer dan 250 fouten in google search console zitten. Bezoekersaantallen liepen dramatisch terug en ik wist zelf niet hoe ik dit moest oplossen.

Fiverr bood wederom de oplossing: Ik kwam tijdens mijn zoektocht uit bij Jakariarony. Een man uit Bangladesh die de Engelse taal uitstekend beheerst en waar ik een goede conversatie mee had.

Hij had7 dagen nodig om het op te lossen, en binnen twee dagen was hij al klaar. Dit was wel wat duurder dan Sagormax (ook wel logisch) maar wederom ben ik super goed geholpen. De fouten  in Google search console werden iedere week minder, en hij heeft het na een maand nogmaals bekeken en gereviseerd.

Dit heeft me 99 dollar gekost maar het probleem was wederom opgelost. Ik heb hem zelfs nog een fooi gegeven, zo blij was ik!

fiverr review en ervaringen

opdracht: een logo met een geweldige uitstraling.

Ik was op zoek naar een logo voor mijn andere website www.24taste.nl  Ik ben zelf wat aan het klungelen geweest in Canva, maar dit leek nergens naar. Wanneer je op zoek bent naar een logo die eruit moet knallen kun je ook op Fiverr terecht.

Deze keer heb ik gekozen voor een Nederlands tintje. Na een korte zoektocht kwam ik uit bij bij Logoexpert35. Dit vanwege de voorbeelden die hij in Fiverr had staan en vanwege de recensies. Na een uitgebreide chat wist hij precies wat ik wou hebben. Hieronder zie je een screenshot van de eerst oplevering

fiverr review en ervaringen

Ondanks dat het aardig in de buurt kwam wat ik voor ogen had was ik nog niet helemaal tevreden. Er volgden nog een aantal revisies en hieronder zie je het uiteindelijke eindresultaat. Dit heeft me in het toaal 15,33 dollar gekost. Bij een reclamebureau betaal je al snel het tienvoudige!

fiverr review en ervaringen

Meerdere teksten laten schrijven Door Melinda8787

Melinda8787 is toch wel mijn favoriete tekstschrijfster op Fiverr. Ze weet precies de juiste snaar te raken wanneer het om goede teksten gaat. Ze is ook eerlijk genoeg als een opdracht niet voor haar relevant is. Dan is ze gewoon eerlijk om de tekst niet te gaan schrijven. Zo hoort het dus!

fiverr review en ervaringen

Waarom kiezen voor Fiverr?

Bepaalde skills beheers je goed, en bepaalde skills kun  je beter uitbesteden. Je hebt minder frustaties en kan gewoon lekker doorknallen met je business. Momenteel besteed ik ook af en toe teksten uit om te laten schrijven. Deze blog niet hoor, dit zijn puur mijn eigen ervaringen!

Vaak zijn het projecten waar ik zelf te weinig kennis van heb. Uitbesteden dus!

Mijn favoriete freelancers op Fiverr

Ik heb mijn favoriete freelancers even op een rijtje voor je gezet. Dit zijn ze:

 1. Logo ontwerpen –  Logoexpert35
 2. Copy writing – Melinda 8787
 3. Technische problemen – Sagormax
 4. Google search console en SEO problemen – Jakariarony. 
   

Maak een account

bij Fiverr en ontzorg jezelf!Geert Louters

Hi, Geert Hier!

Geert Louters is de eigenaar van verdienwijzer.nl. Een paar jaar terug was ik nieuwsgierig of het mogelijk is om een passief inkomen op te bouwen via internet.

Ik ben er achter gekomen dat dit absoluut mogelijk is. Ik wil jou graag leren hoe je geld kunt verdienen via internet en hoe je jaarlijks heel veel geld kunt besparen.

Geld verdienen en geld besparen, alles op één plek!

Anderen bekeken ook:

Stel je eens voor; dat je nooit meer batterijen en accu’s hoeft

Accu revisie programma review. Nooit geen batterijen en accu’s meer kopen!

In deze blog duiken we even in de wereld van crypto. Ik ga

Wie is Madelon Vos? Uitgebreide review met kortingslink

80% van alle inwoners van Nederland en België zit allemaal in hetzelfde

Je financiën op orde krijgen? Doe het eens op deze toffe manier!

pagina [tcb_pagination_current_page] van [tcb_pagination_total_pages]

Ontdek in deze korte video hoe Jacko meer dan 10K per maand verdiend

>