Mijn ervaring met de Internet Marketing Universiteit (IMU). De ultieme review

26/08/2020

minuten leestijd

Door:

Op zoek naar ervaringen en een review over IMU (internet marketing universiteit) ? Hier vind je de meest complete review van het hele internet!

Wil jij een online business opstarten maar loop je helemaal vast? Weet je niet precies hoe je dit allemaal moet aanpakken? Wil je eindelijk een keer knallen met je website en online activiteiten?

Dan weet ik zeker dat de Internet Marketing Universiteit van Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren jou kan helpen!

Ik zit er al bij! Wanneer maak jij de stap?

In deze review over de Internet Marketing Universiteit deel ik mijn persoonlijke ervaringen met dit bedrijf. Ik heb enige tijd geleden de keuze gemaakt om me bij hun aan te sluiten. Tot dusver ben ik super tevreden! Ik heb er totaal geen spijt van.

Om gelijk even met de deur in huis te vallen: IMU bestaat 10 jaar. Ter ere van hun verjaardag is er een training ontwikkeld: De Tornado Masterclass. Nu voor 10,-! Belachelijk goedkoop. Bekijk het hier.

Of lees eerst de review over de Tornado Masterclass

Waarom een review over IMU (Internet Marketing Universiteit)?

Ik heb zelf kort geleden de overstap gemaakt naar IMU. Ik heb er lang over nagedacht om me bij hun aan te sluiten. In eerst instantie was dit het prijskaartje wat me tegen hield.

Ik ben nu superblij dat ik de knoop heb doorgehakt en ben er 100% van overtuigt dat dit mijn online business een beste zet voorwaarts gaat geven.

Iedereen mag wel een keer weten wat de diensten en producten zijn van IMU, vandaar deze review met mijn persoonlijke ervaringen.

imu internet marketing universiteit review

Wat is online (internet) marketing?

Online marketing is eigenlijk niets anders dan het promoten van producten of diensten via het internet. Met online marketing wil je eigenlijk maar één ding: online geld verdienen. Maar online marketing is eigenlijk ook bedoeld om:

 • Merkbekendheid te vergroten
 • Merkidentiteit te verstevigen
 • Nieuwe klanten aan te trekken
 • Klantenretentie te optimaliseren
 • Een loyale community op te bouwen

IMU, internet marketing universiteit, wat is dit voor bedrijf?

Het team van IMU heeft als doel om van iedere internet ondernemer een succesvolle internetondernemer van te maken.

Het is dus hun business om jouw business ook succesvol te maken.

Ze volgen alles op de voet wat er allemaal speelt in de marketingwereld. Deze tips worden dan weer met jou gedeeld, zodat jij van dit alles kunt profiteren.

Hoe doen ze dit:

Dat zijn aardig wat activiteiten. Dan heb ik het nog niet eens gehad over hun jaarlijkse seminar waar gigantisch veel mensen op af komen.

De eigenaren zijn Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren. Twee enthousiaste jonge honden die iedereen de fijne kunstjes leren van online marketing.

Eelco de Boer en de IMU

Voordat ik meer ga vertellen over Tonny en Martijn ga ik het eerst met je hebben over Eelco de Boer. Eelco is de allergrootste internet marketeer in Nederland (en ver daarbuiten) die ik maar ken.

imu internet marketing universiteit review

Eelco is ooit begonnen met LP’s te verkopen en verdiende zijn eerste geld door deze aan te bieden op marktplaats Na enkele jaren begon het bij Eelco te jeuken en zocht hij een email marketingsysteem. al vrij snel werd hij mede eigenaar van Enormail.

Enormail is ook een partner van deze website omdat het allemaal prima werkt en voor iedereen te doen is.

Bekijk de website maar eens van Enormail

Later kwam daar nog paypro bij. Hij werd steeds succesvoller en werd uiteindelijk een veelgevraagde spreker en trainer in de internationale marketingwereld.

Eelco heeft op Necker Island, het privé-eiland van Sir Richard Branson een prijs gewonnen t.w.v. $65.000. Onderdeel van de prijs was ook dat hij een week met Richard Branson in zijn resort Ulusaba in Zuid-Afrika verbleef. Hij heeft deze prijs gewonnen omdat zijn presentatie was uitgeroepen tot de beste presentatie van de week. Deze 10 minute talk ging over het concept ‘Internet Fasting’.

Tonny Loorbach liep destijds stage  bij Eelco en zo maakte hij de stap naar de IMU. Eerst was de IMU van Eelco, daarna grotendeels van Tonny.

Wie is Tonny Loorbach?

Tonny startte in 2007 als stagiair bij Winst.nl en is daarna in dienst gebleven. Tonny was lange tijd manager bij Eelco en wilde in 2010 een nieuwe stap maken. Toen is Tonny de IMU gestart, met Eelco als vennoot.

Toen Tony nog bij Eelco werkte was zijn taak om de vindbaarheid van winst.nl te verbeteren.

De specialiteiten van Tonny zijn dus niet alleen SEO en marketing expert, maar hij is ook expert in neuropsychologie, Hij weet dus alles over hoe je een bezoeker op je website moet verleiden tot een sale.

Tonny heeft ook meerdere boeken geschreven. Zijn eerste boek was Doelgerichte SEO. En de laatste was helemaal een knaller. De Online Marketing Tornado.

dit was echt een kassucces, en een marketing huzarenstukje van de bovenste plank!

5000 boeken verkopen in 48 uur! Dat is pas internet marketing!

imu internet marketing universiteit review

Wie is Martijn van Tongeren?

Martijn is niet de rechterhand van Tonny, maar zakenpartner en mede eigenaar van de IMU. Martijn begon ooit als klant bij de IMU en wilde dolgraag bij de Internet marketing universiteit werken. Na enkele afwijzingen is het hem uiteindelijk toch gelukt om aan boord te komen.

Martijn was eerst medewerker, werd daarna manager en uiteindelijk is hij nu mede eigenaar van de IMU. Martijn is super gespecialiseerd in funnels en SEO en heeft ook meegeschreven aan het boek de Online Marketing Tornado.

Martijn heeft eigenlijk een beetje de dagelijkse leiding op het kantoor. Daarnaast geeft hij trainingen en cursussen over….. jawel: online marketing

Martijn: “In totaal hebben meer dan 20.000 ondernemers en marketeers mijn sessies bijgewoond”.

Hoe ben ik zelf beland bij de IMU? (mijn ervaring met de internet marketing universiteit)

Ik draai zelf al enige tijd mee in de wereld van internet marketing. Aangezien ik altijd mezelf wil verbeteren kwam ik uit op het boek van de IMU “De online marketing tornado” Dit boek heb ik al meerdere keren verslonden, en heb er al een hoop tips en tricks uitgehaald.

Ik ben me gaan verdiepen in het phoenix website systeem en vond het eigenlijk wel een super gaaf systeem.

Vlak voor de zomer kreeg ik een telefoontje van het salesteam van IMU. We hebben een heel erg fijn telefoongesprek gehad van bijna anderhalf uur en toen werd het me duidelijk. Heel erg duidelijk zelfs……

Dit bedrijf heb ik nodig om mijn online business naar een hoger niveau te brengen. Ik ben begonnen met Phoenix en heb meerdere websites overgezet. Ik heb daar absoluut geen spijt van gehad.

Mijn beste stap ooit!

Aan het eind van deze monsterblog mijn conclusie en ervaringen over mijn stap naar de Internet Marketing Universiteit!

Het team van de IMU

Tonny en Martijn doen het niet met z’n tweeën, wat vaak wordt gedacht.  Er staat een heel team achter hun. Stuk voor stuk kanjers, allemaal met hun eigen specialiteit.

Kanjers die de titel dragen van chef klantgeluk tot online marketing held.

Ook techneuten van de back-end in Phoenix en Huddle zitten er in het team. Een klein en hecht team die tot grote dingen in staat zijn!

Ik heb zelf veel contact met Boris, Maartje en Naomi. Zij staan altijd voor me klaar als ik vragen heb hoe ik mijn websites moet inrichten.

Het team is dus heel erg hecht. Ze gaan zelfs geregeld met elkaar op vakantie. Iedere maandag gaan ze gezamenlijk sporten. Een mooie kick-off van de week!

Wat zijn de Software producten van IMU?

De IMU heeft drie verschillende software producten:

Phoenix, Het ultieme website systeem

WordPress is een super mooi systeem, maar het grote nadeel is dat de broncode uiteindelijk sterk vervuild. Het stikte van de fouten op mijn oude website. Het werd steeds trager en ik kon geen kwaliteit meer bieden aan de bezoekers.

Toen ik besloot om over te stappen op Phoenix kon ik heel erg gemakkelijk al mijn artikelen overzetten. Ik moest alles nog wel even goed zetten maar dit was eigenlijk best snel gepiept.

Lees hier mijn uitgebreide review en ervaring over Phoenix

En nu? ….. Een supersnelle website waar steeds meer bezoekers op komen. Geen technische fouten meer, razendsnel en alle artikelen komen steeds hoger in google

Alle voordelen van Phoenix:

 • Het werkt super gemakkelijk. Er is altijd ondersteuning door professionals (Boris, Maartje en Naomi)
 • Geen aparte software meer nodig voor je salespage en landingspagina
 • Scoor hoog in Google ( ik merkte dit na drie week online al)
 • Mobiel vriendelijk (dit is de toekomst)
 • je broncode is clean
 • Nooit geen plugins meer installeren die altijd weer zorgen voor vervuiling

En zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan!

-> Ervaar zelf het phoenix systeem in de proefperiode

De helpdesk van Phoenix? Grandioos! Altijd antwoord op je vragen! zie screenshot.

imu internet marketing universiteit review

Huddle

Huddle van IMU is een stukje software waar je een community kunt bouwen en  cursussen kunt maken. Oftewel een forum om jouw product, dienst of onderwerp te promoten. alle leden kunnen heel erg gemakkelijk vragen stellen en communiceren met de andere leden.

Wil je een digitale leeromgeving maken? Daar is Huddle ook zeer geschikt voor. Je kunt video’s, afbeeldingen, Ebooks en andere soorten content plaatsen.

Anderhalf jaar geleden stapte ik met ‘Huddle‘ over op een nieuwe leeromgeving i.c.m. een community. De afgelopen maanden is deze gitaarles community uitgegroeid tot meer dan 11.500 gebruikers en in totaal meer dan 3.500 berichten – Michel Penterman – Gitaarles.nl

Ook de Dropship academy van Joshua Kaats maakt gebruik van Huddle. Hij heeft hier zijn ledenforum en digitale les omgeving opstaan.

Uiteraard heet de IMU ook zelf een digitale Huddle omgeving. Ik ben hier zelf ook lid van en ben iedere dag te vinden in het forum en digitale leeromgeving.

imu internet marketing universiteit review

Er staan zeker nog een dikke 50 lessen op me te wachten. allemaal met waardevolle trainingen die gemaakt zijn door Tonnie en Martijn.

-> Bekijk hier meer informatie over Huddle

Plug & Pay

Plug & Pay is het nieuwste product van IMU. Met Plug & Pay maak je in een handomdraai een effectieve betaalpagina voor je website. Dit kun je maken voor eenmalige transacties zoals abonnementen, maar ook voor producten zoals een Ebook of trainingen of diensten. Het is eenvoudig te koppelen met Mollie.

imu internet marketing universiteit review

Je kunt kiezen uit verschillende  conversie geoptimaliseerde templates die je orderwaarde verhogen met upsells en meer!

->Bekijk hier het Ebook: De ultieme checkout

Plug & pay is ook uitstekend als je jouw product als affiliate product op de markt wilt brengen. Je stelt eenvoudig een affiliate commissie per product in en kiest tussen enkele of wederkerende commissie.

Bekijk hier het Ebook: Affiliate marketing met plug & pay

Wanneer je op zoek gaat naar ervaringen van anderen kom je best wel veel opzienbare recensies tegen

Ga naar de website van plug & pay voor nog meer informatie

Bekijk hier de proefperiode van plug & pay

De online cursussen en Ebooks van IMU

Op de website van IMU is zo gigantisch veel te vinden. Het houd niet op! Toch is het aardig overzichtelijk en gemakkelijk te navigeren. Tonnie en Martijn die weten wel hoe je dat moet doen!

Er zijn ontzettend veel Ebooks en online cursussen (gratis en betaald) te vinden op de website. Ik heb er even een overzichtje van gemaakt. Ik zal vast wel een paar vergeten zijn.

Online marketing Tornado

De online marketing tornado is een fysiek boek waar alle marketingfacetten van A tot Z voor je wordt uitgelegd. Het boek telt 352 pagina’s, 216 afbeeldingen en weegt 1 kilo in gewicht.

Niet dat dit interessant is maar ik wil je hiermee duidelijk maken dat het niet zomaar iets is.

imu internet marketing universiteit review


Eigenlijk was dit boek een soort challenge van de mannen. Gaat het ons lukken om in 6 weken een boek te schrijven? Dit is hun gelukt! Er zijn uiteindelijk al meer dan 10.000 boeken verkocht!

Is de Online marketing Tornado voor jou geschikt?

Zelf hoefde ik niet te twijfelen toen dit boek op de markt kwam. Sterker nog, ik had het binnen twee dagen al in huis toen het uitkwam. Er staan onwijs veel interessante technieken en strategieën in het boek die mijn online business helpen groeien.

Maar wat kun je eigenlijk verwachten als je dit boek aanschaft? Het boek is opgedeeld in 6 hoofdstukken:

 • Search Engine Optimization (SEO)
 • Conversie
 • Sales
 • Affiliate Marketing
 • Membership
 • Community building

Wanneer deze zes stappen in orde zijn in jouw business dan heb je jouw fundering in orde voor jouw eigen Online Marketing Tornado!

Binnen enkele weken waren er bij Bol.com al meer dan honderd reviews binnen. Met een totaalscore van 4.9 van de 5 sterren is dit dus een topper.  Voor de prijs hoef je het ook niet te laten.

De prijs van De Online Marketing Tornado is €11,89 inclusief BTW. Tonny en Martijn zeggen niet voor niets dat ze het boek bijna gratis weggeven, en dat je alleen betaalt voor de druk- en verzendkosten. Op de factuur, die je netjes per mail ontvangt, vind je de volgende bedragen:

 • Drukkosten boek: €3,23
 • Verzendkosten: €6,60
 • BTW: €2,06

IMU+ ervaringen

Wil je gebruik maken van alle trainingen, cursussen, tips en coaching van de IMU? Dan kun je (net als ik) ook lid worden van IMU+ premium. Ook iedere maand een coachings sessie behoord tot de mogelijkheden van dit membership.

De visie van IMU+: “Je kunt als bedrijf alleen groeien wanneer je gaat verbinden”.

Kom je er even niet uit? Loop je vast of twijfel je of je het wel goed doet? Dan kun je aan de bel trekken of je vragen stellen op het forum.

Er zijn bij de IMU verschillende trainingen. Trainingen zoals:

 • Internet marketing
 • Conversie optimalisatie
 • Spoedcursus SEO
 • Meester in SEO
 • Content marketing

Deze trainingen kun je los kopen  voor €197 per stuk. Wanner je lid wordt van IMU Premium betaal je 497,- per jaar. Reken dus maar uit.

Voor dit bedrag heb je dan toegang tot alle cursussen, de IMU CommunityAcademy een maandelijkse coaching sessie en nog veel meer.

Ieder proces die wordt behandeld wordt door de IMU blauwdruk genoemd. Er wordt dan aangegeven WAT je moet doen, HOE je dit doet, WAAROM het zo goed werkt en in welke VOLGORDE je het beste kunt werken.

Bij iedere blauwdruk wordt er ook een concrete opdracht (challenge) gegeven die je kunt gebruiken om (in samenwerking met andere leden) het geleerde direct in de praktijk te brengen.

Zo krijg je heel veel inspiratie doordat je ook kunt  ‘afkijken’ bij ondernemers die op hetzelfde moment, met precies dezelfde dingen bezig zijn.

Dit zijn de blauwdrukken van IMU Premium:

 • SEO en SEA gameplan
 • Facebook ADS
 • 10x je bereik
 • Persuasive copy
 • Conversie flow
 • 10x je leads
 • Funnel blauwdruk
 • Funnel psychologie
 • Hyperindividualisatie
 • emotie marketing
 • Sales booster
 • 10x je sales

Bekende ondernemers die gebruik maken van de diensten

Steeds meer mensen stappen dus over naar IMU. Niet alleen gebruikers zoals jij en ik maar ook de grotere jongens die al jarenlang (internet) ondernemer zijn.

denk aan:

Conclusie van deze grote IMU review

In deze review heb ik je meegenomen door alle facetten en producten van IMU. Een wirwar aan producten, trainingen en software.

Wanneer je een business hebt en je wilt meer halen uit je online business dan ben je hier op de juiste plek.

Ik ben in ieder geval blij dat ik de keuze heb gemaakt om me hierbij aan te sluiten.

Eindelijk een website zonder vuile bron-codes, haperende plugins en een trage laadtijd. Het is ook heel bijzonder dat sinds ik een Phoenix website heb de bezoekers aantallen omhoog schieten.

Wordt ik nu beloond door Google? ziet Google nu dat ik het goed voor elkaar heb?

ook ben ik blij met IMU+. Een overkill aan training materiaal waar ik nog wel een hele tijd zoet mee ben. Waar voor je geld dus!

Zijn er ook dingen waar ik spijt van heb gehad?

In het begin vond ik het een hele grote investering. Wanneer je kiest voor een totaalpakket zoals ik heb gedaan dan weet je niet of dit allemaal het geld waard is. Ik raad dan ook iedereen aan om eerst voor de proefperiode te kiezen. Dit heeft uiteindelijk voor mij de doorslag gegeven om te starten met IMU.

Normaal gesproken kun je vanuit WordPress dit heel erg simpel exporteren en daarna importeren. In mijn geval was dit even anders. Door jarenlang met allerlei plugins te werken waren al mijn blogs en pagina’s zo vervuild dat ik handmatig alles moet aanpassen. Ernstig vervuld dus!

Nu komt het mooie.

De bezoekers gaan niets merken van de verhuizing. op dit moment ben ik in alle rust mijn Phoenix website aan het klaarzetten naar versie "IMU"

De oude website draait nog steeds gewoon door en de vele bezoekers komen nu nog gewoon op de oude.

Als straks de ‘Big Bang’ komt dan kan ik met één simpele handeling de nieuwe website gaan openen met als resultaat:

 • Meer gebruikersgemak voor de bezoekers
 • Veel meer overzicht
 • Super snelle laadtijden (geen trrrrrraaaaaaaaggggggee website meer)
 • Nooit geen foutmeldingen meer
 • Super mobiel vriendelijk (AMP)
 • Hoger in Google
 • Geen fouten meer in de broncode
 • altijd hulp van de helpdesk
 • betere conversies
 • Geen dure software meer aanschaffen voor o.a. mijn landingspagina’s

-> Bekijk hier nog meer informatie over Phoenix

De internet marketing universiteit  krijgt van mij zonder pardon 5 sterren! Ik zit er nu vanaf juni bij. Ik beloof jullie om volgend jaar rond deze tijd een blog te schrijven met mijn resultaten wat ik heb bereikt door mijn overstap naar de IMU.

Veel succes bij de IMU.

 Geert Louters

Hi, Geert Hier!

Geert Louters is de eigenaar van verdienwijzer.nl. Een paar jaar terug was ik nieuwsgierig of het mogelijk is om een passief inkomen op te bouwen via internet.

Ik ben er achter gekomen dat dit absoluut mogelijk is. Ik wil jou graag leren hoe je geld kunt verdienen via internet en hoe je jaarlijks heel veel geld kunt besparen.

Geld verdienen en geld besparen, alles op één plek!

Anderen bekeken ook:

Honderden euro’s per jaar besparen? Wie wil dat niet. Vorig jaar stapten

Makkelijk en snel geld besparen zonder iets daarvoor te hoeven doen!

In deze blog ga ik het met je hebben over high ticket

High ticket dropshipping: Online bizar veel geld verdienen?

Ben je het zat om van loonstrookje tot loonstrookje te leven? Wil

Geld verdienen met bloggen? 30+ Tips en trucs voor winstgevend bloggen in 2022

pagina [tcb_pagination_current_page] van [tcb_pagination_total_pages]

Ontdek in deze korte video hoe Jacko meer dan 10K per maand verdiend

>