Producten verkopen op Amazon en een passief inkomen opbouwen!

29/01/2022

minuten leestijd

Door:

Amazon is de #1 online winkel met meer dan 300 miljoen producten. Met Amazon FBA (Fulfillment by Amazon) kun je zelfs je producten op Amazon verkopen en geld verdienen zonder ooit je voorraad te hoeven beheren. 

Nu Amazon voet aan wal heeft gezet in Europa, is het jouw beurt om hiervan te profiteren en je ondernemerschap tot een succes te maken.

Ben je op zoek naar een side Hustle of wil je een passief inkomen genereren? Als dat zo is, ga dan spullen verkopen op Amazon en bouw een passief inkomen voor jezelf op.

Ga niet zelf het wiel uitvinden en leer de klappen van de zweep van deze persoon die miljoenen heeft verdiend met spullen verkopen op Amazon.


Leer verkopen op Amazon

Bas Urlings kan jou het kunstje leren. Niet voor niets heeft hij inmiddels miljopenen verdiend met verkopen op Amazon!

Wat is Amazon?

Amazon.com is een wereldwijd e-commercebedrijf dat werd opgericht in 1994. Het begon als een online boekwinkel en is sindsdien uitgegroeid tot het verkoopkanaal van zo ongeveer alles: van boeken tot elektronica tot voedselproducten tot auto-onderdelen.

Amazon biedt ook diensten zoals Prime Now, dat boodschappen in minder dan een uur bezorgt voor klanten in grote stedelijke gebieden.

Amazon is opgericht door Jeff Bezos. Hij werd geïnspireerd door een citaat van romanschrijver JD Salinger, die zei: 


"Ik heb drie boeken geschreven en de laatste blijft ongepubliceerd."


In de begindagen van Amazon stuurde Bezos ansichtkaarten naar klanten die producten kochten op Amazon, met de vraag wat ze van het product vonden en wat ze er tot nu toe van vonden.

De eerste Prime Day in 2015 had meer dan 20 miljoen bezoekers wereldwijd, waarbij meer dan 70% van deze bezoekers voor het eerst Amazon-shoppers waren.

Wie is Jeff Bezos?

Jeff Bezos is dus de oprichter en CEO van Amazon.com. Hij is de rijkste persoon ter wereld, met een vermogen van $ 150 miljard.

Jeff Bezos heeft in zijn leven met veel uitdagingen te maken gehad. Hij werd geboren uit een tienermoeder, scheidde op jonge leeftijd en verloor daarna op jonge leeftijd zijn vader.

 jeff-bezos-producten-verkopen-op-amazon-en-een-passief-inkomen-opbouwen

Ondanks deze ontberingen studeerde hij af aan de Princeton University, werd hij medewerker bij de investeringsfirma DE Shaw en lanceerde hij Amazon in 1994 met een lening van $ 1000 van zijn grootmoeder.

In 1995 verkocht Jeff Bezos het bedrijf aan Amazon voor $ 300 miljoen en gebruikte het geld om Blue Origin te starten. Hij voorzag de toekomst van transport en ruimtevaart. 

Sindsdien heeft hij geïnvesteerd in honderden andere bedrijven.

Wat zijn de voordelen van spullen verkopen op Amazon?

De voordelen van verkopen op Amazon zijn talrijk. Het is gemakkelijk te verkopen, de markt is enorm en er zijn veel verschillende manieren om er geld mee te verdienen.

Amazon is een marktplaats waar verkopers hun producten te koop kunnen aanbieden en kopers om die producten te vinden.

Een van de grootste voordelen van verkopen op Amazon is dat je een groot publiek kunt bereiken zonder te investeren in advertenties of traditionele marketinginspanningen.

Wat is het verschil tussen Amazon, E-Bay en Ali express?

Amazon is een bedrijf dat sinds 1994 actief is en eBay sinds 1995. Amazon is een online winkel die producten en diensten aanbiedt, terwijl eBay een online marktplaats is waar gebruikers goederen kunnen kopen, verkopen en verhandelen.

Amazon was de eerste die een platform oprichtte om producten online te verkopen. Ze hebben het meest uitgebreide klantenservicesysteem op internet gecreëerd dat hen heeft geholpen om uit te groeien tot een van de grootste retailers ter wereld. 

Ze bieden ook gratis verzending voor bestellingen van meer dan $ 35, waardoor ze kunnen concurreren met andere e-commerceplatforms zoals Aliexpress en Ebay.

Ebay bestaat al langer dan Amazon, maar ze hebben hun succes tot nu toe niet kunnen evenaren omdat ze geen gratis verzending of klantenservice bieden zoals Amazon dat doet. 

Belangrijke wijzigingen bij Amazon

Amazon heeft sinds kort  belangrijke wijzigingen aangebracht. Deze veranderingen hebben invloed gehad op de manier waarop verkopers op Amazon werken en verkopen.

De meest opvallende verandering is dat als een verkoper niet al zijn producten op Amazon vermeldt, ze deze helemaal niet worden geplaatst. 

Dit betekent dat verkopers een aparte lijst moeten maken voor elk product dat ze op Amazon willen verkopen, wat tijd en middelen kost en hun kansen vergroot om verbannen te worden van verkopen op Amazon.

Aan de slag op de Amazon Marketplace

Wanneer je wilt starten met Amazon is de eerste stap niet eenvoudig. Het vereist veel onderzoek en planning om je product te laten vermelden en verkopen op Amazon.

Met deze training is het een appel en een eitje gelukkig>>>>>

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat je geen expert hoeft te zijn om op Amazon te verkopen. Het proces kan ingewikkeld zijn, maar het is niet onmogelijk. Hier zijn enkele tips om aan de slag te gaan met verkopen op Amazon:

 • Kies de juiste productcategorie: er zijn meer dan 100 miljoen artikelen beschikbaar op Amazon, dus het is belangrijk om de juiste categorie voor je producten te kiezen. Dit vergroot je kansen op het vinden van een koper en het genereren van winst.
 • Onderzoek zoekwoorden: Je hebt één of twee zoekwoorden nodig om je vermelding snel naar voren te krijgen in de zoekresultaten. Overdrijf het niet - gebruik maximaal 3-5 zoekwoorden
producten-verkopen-op-amazon-en-een-passief-inkomen-opbouwen-karretje

De 6 stappen van succesvol verkopen op Amazon Marketplace

Als jij je  producten op Amazon Marketplace wilt verkopen, zijn er een paar stappen die je moet volgen.

 • Bepaal de meest winstgevende productcategorie voor je bedrijf en kies er een die zeer concurrerend is.
 • Maak een aanbieding van hoge kwaliteit met een professionele foto van het product, beschrijving en prijs.
 • Zorg ervoor dat je alle benodigde informatie over het product in je aanbieding opneemt, inclusief specificaties voor afmetingen, gewicht, kleur en maat.
 • Bied gratis verzending aan voor alle bestellingen van meer dan 35,- en zorg ervoor dat dit is inbegrepen in de totale kosten van uw aanbieding.
 • Optimaliseer je vermelding met zoekwoorden die ervoor zorgen dat deze hoog in de zoekresultaten komt
 • Controleer je producten om te zien of ze goed verkopen of bezocht worden. 

Leer verkopen op Amazon

Bas Urlings kan jou het kunstje leren. Niet voor niets heeft hij inmiddels miljopenen verdiend met verkopen op Amazon!

Hoe werkt fulfilment bij Amazon?

Amazon-fulfilment is een service van Amazon waarmee verkopers hun producten naar Amazon-magazijnen kunnen verzenden, waar ze worden opgeslagen totdat een klant ze bestelt.

Het uitvoeringsproces is afhankelijk van het type product dat wordt verzonden en de locatie van de verkoper. 

Als je bijvoorbeeld een artikel verzendt dat minder dan één kilogram weegt, kun je Amazon Fulfillment by Amazon (FBA) gebruiken en je artikelen laten opslaan in een van hun fulfilmentcentra. Als je grotere artikelen verzendt, zoals meubels of apparaten, moet je de artikelen verzenden met een service van derden, zoals FedEx of UPS.

Hoe je vandaag nog kunt beginnen met het verkopen van uw producten op Amazon!

Onderzoek toont aan dat de meeste consumenten artikelen eerder bij Amazon kopen dan bij andere retailers. Dat gezegd hebbende, er zijn veel kansen voor verkopers op het platform. 

Als je op Amazon wilt verkopen, is het belangrijk om te begrijpen wat het platform anders maakt dan andere retailers.

Als u vandaag je producten op Amazon wilt verkopen, is het belangrijk om te weten wat het platform anders maakt dan andere retailers. Met een enkele klik op de knop kun je jouw producten binnen enkele minuten op de lijst zetten en live te koop aanbieden.

Hoe moet je spullen verkopen op Amazon?

Amazon is een van de grootste online winkelplatforms ter wereld. Het heeft een enorme aanhang en het is gemakkelijk om uw producten op Amazon te verkopen.

Ten eerste moet u een product hebben dat in aanmerking komt voor verkoop op Amazon. Ten tweede moet u ervoor zorgen dat uw product aan alle vereisten van Amazon voldoet. Ten derde moet u beslissen wat voor soort vermelding of promotiestrategie het beste werkt voor uw product.

De meest gebruikelijke manier om producten op Amazon te verkopen, is via een aanbiedings- of promotiestrategie. 

U kunt een bestaande vermelding gebruiken of een nieuwe maken en deze vervolgens promoten met behulp van betaalde advertentiecampagnes of marketingtactieken op sociale media, zoals influencer-outreach.

Ga goed voorbereid aan de slag met deze ultieme cursus>>>

Wat ben je kwijt aan kosten op Amazon?

Amazon is een geweldige manier om je product onder de aandacht te brengen van nieuwe kopers. Het is echter ook belangrijk om u bewust te zijn van de kosten en risico's die hiermee gepaard gaan

Wanneer je via Amazon verkoopt voor hun account in plaats van voor jezelf, distribueert Amazon de producten die je verkoopt aan klanten. 

producten-verkopen-op-amazon-en-een-passief-inkomen-opbouwen

Dit wordt ook wel een Amazon Marketplace-verkopersaccount genoemd. Ze krijgen verschillende soorten verkopersaccounts op de markt, waaronder verkopersaccounts en externe verkopersaccounts.

De kosten zijn $ 39 per maand. Amazon brengt dit in rekening van je creditcard, ongeacht of je iets verkoopt of niet, terwijl de rest allemaal variabel is.

Platform fees

De platformvergoeding kan tussen de 10-15% van de bruto verkoopwaarde van uw product bedragen. Dit kan in sommige gevallen inclusief btw zijn.

Goedkopere artikelen zoals telefoonhoesjes, speelgoed en kleding gaan snel richting de 15 procent. Het kan de moeite waard zijn om te investeren in een duurder artikel van hogere kwaliteit.

Deze tarieven zijn flexibel en worden door Amazon continu aangepast op basis van omzet, vraag en concurrentie.

Wil je weten hoeveel het kost om je product op Amazon te verkopen? Gebruik de FBA-calculator - http://fba.fyi/

In deze calculator kun je het ASIN (Amazon productnummer) invoeren van het product dat je wilt verkopen. 

Je kunt dit eenvoudig van Amazon krijgen als het product daar al wordt aangeboden, omdat elk product op Amazon een unieke ASIN heeft, ongeacht wie het verkoopt.

Het is het beste om een vergelijkbaar product in te voeren op de Amazon-site en vervolgens de informatie over maat en gewicht te kiezen om erachter te komen welke verzendoptie u wilt.

Vul dan de consumentenprijs in. Interessant is dat je de prijs kunt invullen in de kolom waar je het zelf verstuurt en in de kolom waar Amazon het verstuurt.

Het betekent dat je de bestelling van de consument zelf moet afhandelen, maar je kunt ook een magazijn hebben en goede afspraken maken met een vervoerder als DPD om de producten bij de eindconsument af te leveren.

Als je ervoor kiest om alle logistiek & verantwoordelijkheden uit handen te geven aan Amazon, heb je meer tijd voor je kernactiviteiten. Dit is wanneer zij het overnemen en uw bestellingen leveren zodra ze zijn ontvangen.

FBA, wat staat voor 'Fulfilled by Amazon', is in wezen als een magazijn. Het bedrijf slaat je producten op en verzendt ze naar je klanten zodra ze iets hebben gekocht. Jij betaalt alleen de kosten van verzending en ontvangst.

Daarnaast krijg je de PRIME sticker bij je product, dit geeft consumenten vertrouwen en zal je verkoop positief beïnvloeden. 

Leer verkopen op Amazon

Bas Urlings kan jou het kunstje leren. Niet voor niets heeft hij inmiddels miljopenen verdiend met verkopen op Amazon!

Tijd kost geld

Het correct instellen van uw Amazon-verkopersaccount kan een grote investering in tijd zijn. Een van de belangrijkste taken is het opzetten van uw producten, fulfilment en gesponsorde producten.

Investeren in je bedrijf is op de lange termijn een goede zet. is.

Verschil tussen verkopen op bol.com en Amazon

De website die bol.com aan verkopers aanbiedt is anders dan die van Amazon. Er zijn veel beperkingen bij Amazon voor verkopers.

Bij bol.com kun je mensen bellen die je helpen met je account en bol.com is neutraal in de concurrentie en wil hun verkopers (plaza-partners) graag helpen.

Wil je liever verkopen op bol.com? Lees dan straks dit artikel

Bij Amazon is alles gericht op de consument en is de verkoper onbelangrijk. 

Bij het minste of geringste zullen ze je account suspenden en als je daarna geen adequaat verbeterplan inlevert dan gaat je account dicht en kun je met je bedrijfsnaam nooit meer op het platform terecht.

Stappenplan om te gaan verkopen op Amazon

Leer het van een expert die succesvol is geworden op Amazon. Bas Urlings weet als geen ander hoe je dit het beste moet aanpakken. 

producten-verkopen-op-amazon-en-een-passief-inkomen-opbouwen-bas-urlings-

Wil je een mentor die Amazon al heeft veroverd? Bas kan je helpen!

 • Winnaar van de Crossborder Award 2018 voor het snelstgroeiende E-Commerce bedrijf van Nederland!
 • 14 Miljoen+ in Sales gedaan via Marketplaces
 • Reisde 2 jaar lang de wereld rond als Digital Nomad
 • FD Gazellen Award gewonnen
 • Auteur van de bestseller: Nu of Nooit op Amazon
Ontdek via deze link wat Bas voor je kan betekenen>>>


 • Hoe kies je een product om te verkopen op Amazon?

Het is belangrijk om je  publiek en al hun behoeften te kennen voordat je een product kiest om te lanceren. 

Gebruik deze kennis om het product te ontwikkelen dat zich onderscheidt van de rest en echte waarde en tevredenheid biedt. Als u weet in welke categorie uw producten vallen, kunt u aan de slag gaan met de verkoop ervan.

Gebruik Amazon Jungle Scout om erachter te komen welke producten al op de markt zijn en hoe de concurrentie zich ontwikkelt.

Je kunt verschillende statistieken van platforms zoals Zapier gebruiken om te zien waar je geld kunt besparen, wat je kosten zijn en marges maken..

Wanneer je op Amazon verkoopt, moet je er altijd voor zorgen dat je zoekt naar producten die kunnen worden geschaald. Hoe zwaarder en groter het product, hoe hoger de verkoopkosten.

Bereken de kosten en bepaal je winst

Wanneer je het juiste product heeft en weet wat uw kosten moeten zijn, kunt u berekenen hoeveel u moet vragen om een door uw kopers gewenste marge te hebben. Om te zien of je concurreert met Amazon 

Zodra u de marges en verkopen van het product kent, kunt u bepalen hoeveel mensen bereid zijn ervoor te betalen op Amazon. Dit is een geweldige manier om te zien of uw product te hoog geprijsd is of niet wenselijk is voor hun doelmarkt.

Met de zogenaamde Amazon revenue calculator kun je een idee krijgen van de kosten voor jou om te bepalen wat het beste bij je past: 

Deze kosten kun je eenvoudig berekenen aan de hand van informatie die Amazon geeft.

Creëer een sterke product listing

Het creëren van een product listing is leuk, maar vooral ook een belangrijke stap in het proces. Dit wordt de pagina waar de potentiële klanten jouw product zullen zien. Deze pagina moet er professioneel uitzien en relevante informatie bevatten om een goede indruk te maken

Zorg voor duidelijke en professionele foto's van uw product. Zorg voor een witte achtergrond want het product moet minimaal 85% van de foto in beslag nemen

 Vervolgens schrijf je een sterke product beschrijving en vul je de andere velden in. De velden voor de product features zijn belangrijk. Hier kun je alle benodigde informatie die een klant moet en wil weten netjes op een rij zetten.

Verstuur je product naar Amazon en stimuleer verkopen

Zodra uw product omschrijvingen zijn gemaakt, neemt Amazon het over en kun jij je concentreren op andere delen van het bedrijf.

Nu is het tijd om je producten bij Amazon in te dienen. hierover later meer. 

e kunt op het Amazon-platform eenvoudig een shipment aanmaken en jouw producten voorbereiden voor de verzending. Eenmaal aangekomen bij het warehouse zullen je producten al snel online beschikbaar worden, gaat de verkoop beginnen en wil jij zo snel mogelijk hoog in de zoekresultaten terechtkomen.

Maar, hoe werkt het bepalen van de ranking op Amazon dan precies?

Vraag jezelf eens af wanneer jij voor het laatst iets hebt opgezocht in een zoekmachine. Heb je toen verder gekeken dan de eerste pagina? De kans is redelijk klein. Onderzoek heeft uitgewezen dat meer dan 88 procent niet verder zoekt dan de eerste pagina. Dit is precies de reden waarom een goede ranking belangrijk is voor jou en je verkoop.

Om te bepalen wie er op de eerste pagina terechtkomt, werkt Amazon met andere maatstaven dan Google. 

Hoewel Google hier heel geheimzinnig over doet, zijn de factoren van Amazon over het algemeen best duidelijk. Het is vooral belangrijk dat je verkoopt en reviews ontvangt. 

Dit kun je op verschillende manieren bereiken. Zo kun je jouw product voor korte tijd tegen een hoge korting aanbieden om sales te genereren. Daarnaast kun je ook gebruikmaken van Amazon’s review programma of direct contact leggen met de consument 

(let op: vraag niet expliciet om positieve reviews).

Zodra de bal eenmaal begint te rollen, kan het heel snel gaan. Voordat je het weet zit je in een opwaartse spiraal qua ranking met veel kopers als gevolg. Niet alleen jij hebt hier profijt van, ook Amazon. Want als jij veel verkoopt, verdienen zij ook veel.

Zorg dat je genoeg voorraad hebt. Heb je geen voorraad meer? Dan zak je snel weer weg in de ranking en kom je in een tegenovergestelde (negatieve) spiraal.

Start een campagne

Het starten van een campagne is belangrijk en werkt in vele opzichten net zoals bijvoorbeeld bij Google. 

Je kunt kiezen tussen handmatige en automatische campagnes. Bij deze laatste optie selecteert Amazon relevante keywords aan de hand van jouw product en hoef jij alleen maar aan te geven hoeveel jij maximaal per click wil uitgeven.

Bij handmatige campagnes heb je het wat meer voor het zeggen. Jij selecteert de keywords waarop je gevonden wil worden en bepaalt hoeveel jij hier maximaal aan wil besteden. 

Amazon’s algoritme zal vervolgens de rest overnemen en jouw producten tonen zodra er op de gekozen keywords gezocht wordt en jij de hoogste bieding of het meeste relevante product hebt.

Amazon heeft onlangs deze functie aangepast. Je kun nu bepalen hoeveel je bereid bent om extra te betalen voor een keyword als de de kans groter is dat er een verkoop uit voort komt. Ideaal!

Campagnes zijn essentieel om jouw producten te laten opvallen. Maar na verloop van tijd kun je besluiten om de campagnes te stoppen omdat je (mede door verkoop en goede reviews) organisch goed rankt. 

Weet wel dat de campagnes jouw bereik aanzienlijk vergroten, met meer verkoop als gevolg.

Analyseer de resultaten en pas waar nodig aan

Na de lancering en het opzetten van campagnes is het soms belangrijk om geduld te hebben. Maar dit betekent niet dat je niks hoeft te doen. Het is belangrijk om de keyword-reports uit te draaien en te analyseren met als doel de conversie te verhogen.

Om te bepalen welke keywords wel en niet relevant zijn, kijk je naar de conversieratio van ieder keyword. Afhankelijk van welke keywords er tot veel en weinig verkopen leiden, pas je de biedingen per keyword aan en ga je ook negatieve keywords toevoegen. 

Deze negatieve keywords zullen ervoor zorgen dat jouw product niet meer naar voren komt als mensen het door jou gekozen keyword intypen. Dit kan je veel geld besparen.

Tip: zodra je product steeds beter gaat ranken en richting de eerste of tweede pagina gaat, raad ik je aan om te streven naar een minimale conversieratio van 10 tot 15 procent (wat inhoudt dat er bij iedere tien clicks minstens één verkoop uit voort komt). 

Deze procentuele verhogingen zijn mogelijk met gerichte campagnes Mocht jij aanzienlijk lagere conversiepercentages halen (< 5%) dan is het belangrijk om jouw listing(s) en campagnes opnieuw onder de loep de nemen en te kijken hoe je dit kunt verbeteren.

Vertrouw op je eigen strategie

Pas je strategie niet te vaak aan. Als u dat wel doet, veroorzaakt dit verwarring en verliest u de focus op de andere belangrijke aspecten van uw bedrijf. Experimenteren is altijd belangrijk. "We kunnen zien wat werkt en wat niet" Wees vooral geduldig als het op de strategie aankomt. Dan komt het succes vanzelf.

Conclusie: Producten op Amazon verkopen voor een passief inkomen

Ik heb je mee genomen in een uitgebreide tutorial over verkopen op Amazon en de belangrijkste punten uitgelegd. Het is niet even iets wat je op een zaterdagmiddag even in elkaar kunt zetten.

bas urlings

Het vergt behoorlijk wat voorbereiding en ik begrijp heel erg goed dat je hier wel wat hulp bij kunt gebruiken. De uitgebreide training van Bas Urlings kan je hier prima mee ondersteunen. 

Bas heeft inmiddels meer dan 25000 mensen in zijn community en dit is nog steeds groeiende. Allemaal mensen die super happy zijn en een heel groot gedeelte heeft de cursus van Bas gevolgd en zijn nu succesvol op Amazon. 

Leer verkopen op Amazon

Bas Urlings kan jou het kunstje leren. Niet voor niets heeft hij inmiddels miljopenen verdiend met verkopen op Amazon!Geert Louters

Hi, Geert Hier!

Geert Louters is de eigenaar van verdienwijzer.nl. Een paar jaar terug was ik nieuwsgierig of het mogelijk is om een passief inkomen op te bouwen via internet.

Ik ben er achter gekomen dat dit absoluut mogelijk is. Ik wil jou graag leren hoe je geld kunt verdienen via internet en hoe je jaarlijks heel veel geld kunt besparen.

Geld verdienen en geld besparen, alles op één plek!

Anderen bekeken ook:

Slimmer omgaan met je geld kan de sleutel naar financiële vrijheid voor

Slimmer omgaan met je geld? 5 geweldige tips hoe je dit kunt bereiken!

Sinds december 2020 zit ik bij AI Marketing en ik kan je zeggen

AI marketing een scam? Onthullende blog met alle schokkende feiten!

Valentus: De scam van de eeuw! Shocking! Ga snel naar dit artikel

Valentus verdienmodel? Trap er niet in. Scam waarschuwing

pagina [tcb_pagination_current_page] van [tcb_pagination_total_pages]

Ontdek in deze korte video hoe Jacko meer dan 10K per maand verdiend

>