7 leerzame tips voor een succesvolle start met MLM (network marketing)

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • 7 leerzame tips voor een succesvolle start met MLM (network marketing)

Laatste update: 20/08/2023   gemiddelde leestijd:  minuten 

starten met mlm

Wanneer je wilt gaan starten met MLM (network marketing) dan kunnen er twee dingen gebeuren:

 1. Je gaat falen omdat je het niet goed aanpakt
 2. Het wordt een groot succes en het geld gaat bij je binnenstromen

Niet voor niets is MLM een ontzettend goed verdienmodel. Alleen wanneer je succesvol wilt zijn moet je wel goed op een aantal punten letten

Zelf draai ik al heel wat jaren mee in deze wereld en ben dan ook vaak genoeg keihard op mijn bek gegaan. Nu ken ik de klappen van de zweep gelukkig!

In deze blog heb ik 7 leerzame tips voor je als je gaat beginnen met MLM

Succesvolle start met MLM (network marketing)?

Heel veel mensen weten iet waar ze aan beginnen  als ze gaan starten met MLM. Ze doen maar wat en vaak loopt het dan uit op een teleurstelling. 

Dit komt omdat ze niet goed voorbereid zijn. (ik heb het zelf ook ervaren)   

#1 Verdiep je in het bedrijf 

Waarschijnlijk ben je door een andere netwerker uitgenodigd om in een bedrijf te starten. Alles is fantastisch en je gaat heel veel geld verdienen. Dit wordt je vaak verteld door diegene die je ui heeft genodigd.

Ga eerst op onderzoek uit om te kijken of het wel echt een goed bedrijf is:

 1. Stabiliteit. Hoe oud is het bedrijf?
 2. Uitstekende producten of diensten die klanten zullen gebruiken en meer nodig hebben.
 3. Het compensatieplan - het moet soepel en redelijk en genereus zijn. Dit is echt van vitaal belang omdat het compensatieplan precies weergeeft hoe u wordt betaald - of niet wordt betaald.
 4. De eerlijkheid van het bedrijf en het management. Onderzoek zoveel mogelijk de ervaring van de CEO en de reputatie in de netwerkmarketingindustrie.
 5. Momentum en timing. Ga op zoek naar de locatie van het bedrijf, de actualiteit van het bedrijf en zijn er ook jaarcijfers te vinden?
 6. Ondersteuning, training en bedrijfssystemen. Een bedrijf met een briljant management, producten en diensten, met een compensatieplan dat uitsluitend eerlijk en zeer liberaal is, zal geen nut hebben zonder goede ondersteuning en training.

Leestip: 7 redenen waarom mensen falen in network marketing

#2 Oefen wat ze je gaan leren. 

 Als je succes wilt hebben met MLM moet je enthousiast gaan starten. Je moet bereid zijn om te leren van ervaren netwerkers. 

Maar wat je upline in het verleden heeft gedaan en daardoor succesvol is geworden hoeft bij jou niet te werken. 

Je moet erop gebrand zijn om beter te worden dan de rest. Dan pas ben je succesvol

De hogergeplaatsten, oftewel je upline moet net zo toegewijd zijn aan jouw succes als aan hun eigen succes. 

Nieuwkomers moeten in staat zijn om zich te verhouden tot upline en hen op elk moment kunnen bellen om te zeggen: "Hey, Ik heb wat hulp nodig." 

#3 Neem de leiding met je downline. 

 Er is een term in de netwerkmarketingindustrie die 'weeskinderen' wordt genoemd. Dit zijn nieuwkomers die lid worden van de MLM-industrie en niets te doen hebben omdat hun upline druk bezig zijn om zich bij meer downlines aan te sluiten. 

Een upline moet minimaal 30 dagen klaar staan om de nieuwkomers te trainen - hen te helpen en zogenaamd hun hand vast houden totdat ze zich positief genoeg voelen om zelfstandig verder te kunnen gaan.

#4 internet als marketing tool

 Als ik zelf internet niet zou gebruiken om mijn MLM business te laten groeien dan moest ik er keihard aantrekken om succesvol te worden. 

Gebruik dus  internet als een belangrijkste web marketingtool. Je kunt een website bouwen met automatische responders. (net als deze)

Een van de grootste manieren om succesvol te zijn in deze branche is follow-up. Bouw leads op door middel van een gratis E-book en zet deze leads in je autoresponder.

>>>>>>     Dit voorbeeld heeft ervoor gezorgd dat er honderden mensen zijn gestart in mijn MLM business   

De enige tekortkoming van het internet zijn mensen die het gebruiken om te spammen. Je hebt het vast wel een keer gezien in de thuis werk facebookgroepen. 

Spammen moet je echt vermijden, omdat het je een zeer slechte naam gaat geven, niet alleen aan jou, maar ook aan het bedrijf waarmee je samenwerkt.

starten met mlm

klik op het E-book om je download te starten

#5 Eenvoud

 Vraag aan succesvolle MLM-marketeers wat hun tactiek is en ze zullen je vertellen dat de belangrijkste factor bij het netwerken van MLM ‘eenvoud’ is.

Netwerken met  MLM is een zeer eenvoudige zaak. Maar het simpel houden betekent niet dat er niet hard gewerkt wordt. 

Een van de veelgemaakte fouten is dat mensen het ingewikkeld proberen te maken.

Zelfs als een complex systeem geweldige resultaten voor u heeft bereikt, zullen anderen het moeilijk vinden om te kopiëren. In netwerken met MLM is persoonlijk succes niet je grootste troef.

Je grootste troef is het hebben van een systeem dat het succes garandeert van iedereen die het gebruikt. 

Het succes van anderen, en jouw succes, is afhankelijk van het vermogen om dezelfde dingen te doen als jij. 

Houd rekening met de minst ervaren mensen in uw netwerk wanneer je een systeem opzet om dingen te doen waar je zelf succes mee hebt. 

 Alles wat je doet moet eenvoudig genoeg zijn, zodat iedereen je inspanningen snel kan dupliceren en dezelfde fenomenale resultaten kan bereiken als jij.

In MLM en network marketing moet je geen dingen doen die speciale vaardigheden nodig hebben of methodes die alleen voor jou of voor een beperkt aantal mensen beschikbaar is. 

   Leestip: Ontdek hier bij welk MLM je nooit moet gaan starten>>>  De grootste fout die ik ooit heb gemaakt!

#6 Snelheid - duplicatie

 Je moet je netwerk zo snel mogelijk opbouwen. Je kunt maar met een paar mensen per dag afspreken en kunt persoonlijk nog minder verkopen sluiten.

Maar met behulp van een MLM-netwerkstrategie kun je anderen helpen snel te leren dezelfde eenvoudige dingen te doen als jou. Wanneer ze dat doen, vermenigvuldigen ze je inspanningen.

Ga voor dezelfde fenomenale resultaten. Dit is kwaliteitsduplicatie. 

starten met mlm

Elke persoon in uw MLM-netwerk, van boven naar beneden, moet in staat zijn om precies te dupliceren wat jij doet en in staat zijn om anderen te leren precies hetzelfde te doen. 

Hoe groot een verkoopteam is dat je kunt opbouwen, hangt af van hoe goed het wordt gedupliceerd.

Om dubbel werk te garanderen, heb je een systeem of proces nodig die iedereen kan volgen en leren. U kunt een persoon niet dupliceren, maar je kunt wel een systeem dupliceren.

#7 Maak het niet te complex

Hoe complexer een systeem, hoe minder kans je hebt dat kwaliteits duplicatie wordt bereikt. 

Om ervoor te zorgen dat je goed dupliceert, volg je het systeem dat je krijgt van het bedrijf. 

Er is geen perfect systeem en je tijd kan beter worden besteed aan het perfectioneren van je vermogen om het te dupliceren in plaats van het systeem te perfectioneren. 

Voorbeeld:

Ray Krocs, de oprichter van MacDonald's kan niet worden gedupliceerd, maar het MacDonald's franchisesysteem kan en is tot bijna 100% perfectie in 18.000 verkooppunten wereldwijd.

Keep it stupid simple

Hi, Geert Hier!

Geert Louters is de eigenaar van verdienwijzer.nl. Een paar jaar terug was ik nieuwsgierig of het mogelijk is om een passief inkomen op te bouwen via internet.

Ik ben er achter gekomen dat dit absoluut mogelijk is. Ik wil jou graag leren hoe je geld kunt verdienen via internet en hoe je jaarlijks heel veel geld kunt besparen.

Geld verdienen en geld besparen, alles op één plek!

Geert Louters

Anderen vonden dit ook interessant

January 12, 2024

Zo ga je met affiliate marketing op TikTok viral (stappenplan)

January 6, 2024

Geld verdienen met PLR: Ontdek het geheim voor passief inkomen via Etsy

December 28, 2023

Systeme.io review en mijn ervaring: De oplossing voor jouw gepruts?

November 12, 2023

Money Mastermind Review 2023 van Jelline Brands: Is dit de moeite waard?

© Copyright 2024. verdienwijzer.nl

Privacy policy          

>