Geld besparen op je boodschappen? 17 super tips hoe je dit moet doen!

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Geld besparen op je boodschappen? 17 super tips hoe je dit moet doen!

Laatste update: 26/11/2023   gemiddelde leestijd:  minuten 

geld besparen op je boodschappen

Geld besparen op boodschappen is niet altijd gemakkelijk. Maar als je een paar simpele tips volgt, is het helemaal niet moeilijk!

Een van de beste manieren om geld te besparen op boodschappen is door je maaltijden van tevoren te plannen. U kunt ingrediënten ook in bulk kopen, wat voordeliger is. 

Een andere manier om geld te besparen op boodschappen is door B producten te kopen in plaats van de duurdere merken. 

En last but not least, je moet proberen om kortingsbonnen voor je favoriete supermarkt online te vinden voordat je de boodschappen gaat halen 

Waarom is geld besparen op boodschappen belangrijk?

In tijden van economische onzekerheid is het belangrijk om manieren te vinden om geld te besparen. Boodschappen doen is een van de meest voorkomende uitgaven in het gezinsbudget. 

Met een zorgvuldige planning en slim winkelen, kun jij je boodschappenrekening aanzienlijk verlagen.  

Boodschappen kunnen ongeveer 150.- per week kosten.

Volgens het Nibud ben je als gezin van 4 personen zo'n 660 euro per maand aan boodschappen kwijt. Dat komt neer op zo'n 150 euro per week. In de Nibud-tabel kunt u zien wat de kosten zijn van je persoonlijk inkomen. Je kunt het gebruiken om te zien onder welke schijven je valt en met hoeveel boodschappen dat ook overeenkomt.

geld besparen op je boodschappen

Hoe je ervoor kunt zorgen dat je de beste deals krijgt in de supermarkt

Het is geen geheim dat de prijzen van voedsel zijn gestegen. Daarom is het belangrijk om kortingsbonnen en aanbiedingen te vinden voordat je in de supermarkt bent. 

Of eigenlijk nog beter: Zorg ervoor dat je ze van te voren al in huis hebt!

Je kunt deze deals online of op je telefoon vinden, dus het is niet moeilijk om ervan te profiteren.

 • Ga op zoek naar kortingsbonnen voordat je gaat winkelen
 • Koop in bulk (hiermee bespaar je veel)
 • Koop B merken (ze zijn goedkoper)
 • Gebruik een boodschappenlijstje bij het winkelen, zo vergeet je niets en koop je alleen de producten die je echt nodig hebt.

1 - Vermijd het kopen van dure artikelen die je amper gebruikt

We weten allemaal hoe het voelt om terug te komen van de supermarkt met een volle kar vol producten en te beseffen dat we maar net genoeg ruimte in onze koelkast hebben. Daarom moeten we vooruit denken als we gaan winkelen.

De beste manier is om een lijst te maken voordat we gaan winkelen. Je kunt een lijst maken van dingen die je nodig hebt en deze vervolgens in categorieën verdelen, zoals producten, zuivelproducten of diepvriesproducten. 

Door dit te doen, kun je alleen de dingen kopen die op je lijst staan en geen geld verspillen aan dure artikelen die u zelden eet/kookt.

2 - Koop B merken die qua kwaliteit vergelijkbaar zijn met bekende merken, maar goedkoper in prijs

Door B merken te kopen, kun je enorm veel geld besparen. 

B merken zijn producten die zijn gemaakt door andere bedrijven dan het bedrijf dat eigenaar is van het merk. 

Het bedrijf dat eigenaar is van het merk wordt een "handelsmerkeigenaar" genoemd. B merken kunnen tegen verschillende prijzen worden verkocht, maar ze moeten in kwaliteit vergelijkbaar zijn met hun tegenhangers met een handelsmerk.

Als je op zoek bent naar een manier om geld te besparen, is het kopen van B merken je antwoord!

Ontdek de goedkoopste boodschappen van Nederland


3 - De beste manieren om geld te besparen bij het uit eten gaan in restaurants

Uit eten gaan is eigenlijk best wel duur. Maar met een beetje onderzoek kun je veel geld besparen. 

De beste manier om geld te besparen als je uit eten gaat, zijn kortingscoupons voor restaurants. Met een beetje research kun je deze online op internet vinden. Vaak zijn het de grotere ketens of bekende restaurants die kortingen bieden op artikelen zoals hapjes en drankjes.


4 - Plan je maaltijden voor de hele week.  

Door je maaltijden voor de hele week te plannen, kun je veel geld besparen op boodschappen. Je kunt één grote reis naar de supermarkt maken en alle ingrediënten kopen voor alle recepten die je wilt koken. Met een beetje planning hoef je pas volgende week weer terug naar de winkel!

Dit is een makkelijke manier om geld te besparen op boodschappen. 

Het beste is dat het niet te veel tijd of moeite kost en het duurt hooguit een paar minuten!

geld besparen op je boodschappen

5 - Bekijk de aanbiedingen! Ze zijn misschien verleidelijk, maar trap er niet in.

Misschien krijg je het tweede product gratisbij Albert Heijn! Maar het werkt alleen als je iets koopt dat je veel nodig hebt of altijd gebruikt. Een extra product kopen alleen omdat het in de aanbieding is, verhoogt je boodschappenrekening en verspilt middelen. . 

“Voorraad is de moeder van alle problemen.” -Donald Trump


6 - Je kunt veel geld besparen door contant te betalen.

Deze tip is voor diegene die moeite heeft om het overzicht over de kosten te houden. pak een lege pot en stop het geld erin voor de boodschappen van de week. Probeer het budget niet te overschrijden.

7- Koop wanneer het goedkoop is.

Wauw, geweldige wc-papieraanbieding toch? 

Je zou gelijk 10 pakken moeten kopen! Het is een grote investering vooraf, maar je bespaart echt op de lange termijn.  

"Nou, ja... denk ik." Zie het verschil? 

Het eerste voorbeeld laat het klinken alsof de persoon de kans krijgt om toiletpapier tegen een gereduceerde prijs te kopen. Het tweede voorbeeld laat het klinken alsof iemand gedwongen wordt te investeren in toiletpapier.

8 - Combineer je ingrediënten.

Zijn tomaten ineens spotgoedkoop? maak er meerdere gerechten van: 

 • Door de sla
 • Verse tomatensoep
 • Door je pastasaus

9 - Ga alleen boodschappen doen

Probeer om niet samen met je  kinderen boodschappen te doen, anders wordt al je weekbudget besteed aan Dora koekjes, Smarties en andere lekkere dingen die je eigenlijk niet nodig hebt.

geld besparen op je boodschappen

10 - Check eerst thuis wat je nog hebt.  

Zorg ervoor dat je weet wat er thuis nog in je kast staat. Zo voorkom je ook dat je ongeopende spullen weg moet gooien. Zonde toch? En je hoeft heus geen 5 pakken pasta op voorraad te hebben. 


Ontdek de goedkoopste boodschappen van Nederland

11 - De houdbaarheidsdatum: neem die met een korreltje zout!

Als de THT van je hagelslag is verstreken dan is dit zeker nog houdbaar. Met vlees en zuivel is het iets anders: vertrouw op je neus en ogen om te beoordelen of ze nog in orde zijn.

12 - Verander de manier waarop je winkelt

Een grote geld besparende tip is de manier waarop je winkelt veranderen. 

Je kunt bijvoorbeeld je wekelijkse boodschappen doen later op de avond of op zondag. Tijdens deze tijden is de kans groter dat artikelen worden afgeprijsd, omdat winkels hopen op een last-minute uitverkoop. 

Dit is een goede manier om precies te kopen wat je gewoonlijk koopt, maar met een grotere kans op een aanbieding. 

13 - Verander waar je winkelt

Bij deze goedkopere supermarkten kun je dezelfde kwaliteit krijgen als bij duurdere merken. Aldi is bijvoorbeeld een van de goedkoopste supermarkten, maar de producten zijn net zo goed, zo niet beter dan andere.

Houd je ogen open voor aanbiedingen bij je favoriete supermarkt Train je zelf als aanbiedingen spotter!

14 - Maak gebruik van apps

Er zijn tal van apps die u kunnen helpen een koopje te vinden. Verander gewoon wat gewoonten over de manier waarop u winkelt.


15 - Ga online winkelen

Soms voelen we ons op ons gemak en gaan we ervan uit dat er een betere manier is om te winkelen. In plaats van naar de supermarkt te gaan, kun je overwegen om online boodschappen en toiletartikelen te kopen.

Tel de tijd die je in het verkeer doorbrengt, de benzineprijs en de slijtage van je auto bij elkaar op. Bezorgen kost misschien wat meer, maar het bespaart je andere kosten die snel kunnen oplopen!

Je hebt ook de gemoedsrust dat je niet impulsief koopt door veel producten uit de winkel te halen en meer geld uit te geven dan je oorspronkelijk van plan was. 

Je kunt geld en tijd besparen door naar specifieke items te zoeken in plaats van rond te neuzen om ze te vinden.

16 - Maak je eigen schoonmaakproducten

Sommige mensen genieten er echt van om het meeste uit wat ze kopen te halen en hun eigen schoonmaakproducten te maken. 

Het verdient de voorkeur om milieuvriendelijke ingrediënten te gebruiken waarvan bekend is dat ze veilig zijn voor zowel mens als huisdier, terwijl ook alle agressieve chemicaliën worden verwijderd die vaak worden aangetroffen in reinigingsmiddelen die in de winkel worden gekocht.. 

Kijk eens rond in je huis en je ziet de schoonmaakspullen die je al hebt.

 • Citroenen als bleekmiddel,
 • Maizena als meubelpoets,
 • Azijn als allesreiniger
 • Zuiveringszout als niet-schurend schoonmaakmiddel.

17- Koop in bulk

U zult merken dat u kunt besparen op uw boodschappen, toiletartikelen en schoonmaakproducten door in het groot in te kopen. 

Als je in bulk gaat kopen, zorg er dan voor dat je alleen koopt wat je zeker weet te gebruiken, vooral als het om voeding gaat. 

Die enorme pot mayonaise kost je niet minder als je hem normaal niet eet en je zult je waarschijnlijk haasten om alles op te eten voordat het bederft. 

Producten met een zeer lange houdbaarheid zoals pasta, rijst en gedroogde bonen kun je het beste in bulk kopen. 

Ook als u grotere pakketten gaat kopen, moet u even de tijd nemen om te controleren hoeveel u per eenheid betaalt - dus per gram of per kilogram - om er zeker van te zijn dat u een betere deal krijgt.  

Enkele nuttige ideeën om u te helpen uw huishoudelijke kosten laag te houden. We zijn hier om je veel geld besparende tips te geven, dus zorg ervoor dat je de rest van de geld bespaar blogs straks ook even leest. 


Conclusie: hoe je geld kunt besparen op je boodschappen 

In dit artikel hebben we de top 17 manieren besproken om geld te besparen op boodschappen. We hebben ook een paar tips en trucs gegeven waarmee je geld kunt besparen op je boodschappen.

Ben je klaar om geld te besparen op je boodschappen? Hou het voor de gein eens een maand bij hoeveel je hebt uitgegeven aan je boodschappen. Wedden dat je na het toepassen van deze tips minimaal 30% minder hebt uitgegeven?

Succes!

Ontdek de goedkoopste boodschappen van Nederland

Hi, Geert Hier!

Geert Louters is de eigenaar van verdienwijzer.nl. Een paar jaar terug was ik nieuwsgierig of het mogelijk is om een passief inkomen op te bouwen via internet.

Ik ben er achter gekomen dat dit absoluut mogelijk is. Ik wil jou graag leren hoe je geld kunt verdienen via internet en hoe je jaarlijks heel veel geld kunt besparen.

Geld verdienen en geld besparen, alles op één plek!

Geert Louters

Anderen vonden dit ook interessant

January 12, 2024

Zo ga je met affiliate marketing op TikTok viral (stappenplan)

January 6, 2024

Geld verdienen met PLR: Ontdek het geheim voor passief inkomen via Etsy

December 28, 2023

Systeme.io review en mijn ervaring: De oplossing voor jouw gepruts?

November 12, 2023

Money Mastermind Review 2023 van Jelline Brands: Is dit de moeite waard?

© Copyright 2024. verdienwijzer.nl

Privacy policy          

>