SEO en Affiliate Marketing: 15 top-tips om je blog op nr. 1 te krijgen!

19/02/2022

minuten leestijd

Door:

Affiliate marketing is een bloeiende industrie, steeds meer mensen starten een side hustle met dit verdienmodel, maar soms is het lastig hoe jij dan je website kunt optimaliseren voor SEO.

Als je niet weet hoe u SEO moet toepassen voor je affiliate marketing project kun je maanden of zelfs jaren van uw tijd en geld verspillen zonder ooit een goed resultaat te krijgen

Weet je niet waar je starten? In deze blog ga ik ik je helpen om SEO toe te passen met affiliate marketing. 

Wat is SEO voor affiliate marketing? 

SEO, oftewel zoekmachine optimalisatie is een techniek om je online content te verbeteren zodat je hoger in de zoekresultaten terechtkomt. 

SEO kan worden gedaan door het optimaliseren van je on-page inhoud, linkbuilding en off-page optimalisatie.

Affiliate marketing is een vorm van marketing waarbij je het product of de dienst van iemand anders promoot met je eigen links zodat je commissies ontvangt als iemand doorklikt en de product of dienst aanschaft. 

Wanneer je SEO op de juiste manier gaat toepassen met affiliate marketing dan is de kans op slagen veel groter!


Hoe Krijg je meer bezoekers op je affiliate marketing website door SEO op de juiste manier toe te passen?

Hoe meer je weet over SEO, hoe groter de kans dat je hoog scoort in zoekmachines.

SEO is het meest kritische element in het huidige digitale marketinglandschap. Het is wat de best presterende websites onderscheidt van de rest. Hoe meer je weet over SEO, hoe groter de kans dat je hoog scoort in zoekmachines.

SEO is een effectieve manier om bezoekers naar je website te krijgen. Het kan op verschillende manieren worden gedaan, maar de meest gebruikelijke praktijk is door de inhoud op je website te optimaliseren voor trefwoorden en woordgroepen waarnaar mensen zoeken.

Er zijn veel verschillende elementen die in SEO worden gebruikt, maar er zijn enkele basisprincipes die je moet kennen.


seo en affiliate marketing

Hoe je social media kunt gebruiken voor uw SEO-strategie

Social media marketing is het proces van het verkrijgen van verkeer of aandacht via sociale-media sites.

Sociale media heeft de manier veranderd waarop mensen met elkaar communiceren en met elkaar omgaan, en ook de manier waarop bedrijven werken. 

Social media marketing is een geweldige manier voor bedrijven om hun doelgroep te bereiken en heeft een groter bereik dan traditionele marketingmethoden.

Probeer je content dan ook op zoveel mogelijk manieren te promoten. Facebook, pinterest, instagram, twitteren de vele andere kanalen. 

Vergeet niet om de #hashtags toe te passen waar jij je belangrijkste zoekwoorden in heb vermeld. 

Affiliate marketing voor beginners

Affiliate marketing is een van de gemakkelijkste manieren om een online bedrijf te starten. Dit komt omdat je alleen het product van andere mensen promoot en commissie krijgt voor elke verkoop die u doet.

Er zijn veel affiliate marketing strategieën die je kunt gebruiken om online geld te verdienen. U kunt elk van deze strategieën kiezen op basis van je eigen vaardigheden en interesses.

Als je op zoek bent naar een manier om een online bedrijf te starten, is affiliate marketing misschien wel de beste manier voor je. 

Moeite met bloggen?

Met deze AI Writer kun je eindeloos waardevolle content schrijven. Bereik nr #1 in Google

SEO voor affiliate marketing: De juiste zoekwoorden is KING!

Het zoekwoord waarop jij  je website op wilt laten scoren is je doel zoekwoord. Het is belangrijk dat je dit trefwoord gebruikt bij het schrijven van inhoud en bij het publiceren ervan op uw site.

Een goede manier om te zien of u de juiste zoekwoorden in uw inhoud gebruikt, is door het Hulpprogramma voor zoekwoorden van Google te gebruiken. Deze laat je zien hoeveel mensen naar dat woord zoeken en wat hun gemiddelde kosten per klik (CPC) zijn.

U kunt ook zien hoe concurrerend het zoekwoord is en hoeveel verkeer het krijgt door te kijken naar het maandelijkse zoekvolume en de wereldwijde maandelijkse zoekopdrachten.

Ga altijd op zoek naar longtail zoekwoorden, waar veel naar gezocht wordt en weinig concurrentie heeft!

10 snelle tips voor het verbeteren van je SEO

In dit artikel bespreken we vijf snelle tips voor het verbeteren van je SEO. Dit zijn de belangrijkste dingen om in gedachten te houden wanneer u aan uw site werkt.

1) Gebruik longtail zoekwoorden ( ‘rode schoenen’ is niet goed / ‘rode schoenen voor kinderen’ is beter)

2) Optimaliseer je afbeeldingen: Zet altijd je focus zoekwoord in de alt tekst van je afbeelding

3) Zorg voor een responsief ontwerp: 

4) Creëer kwaliteitsinhoud: Zorg er voor dat je teksten beter zijn dan de concurrent. 

5) Optimaliseer je website voor mobiele apparaten

6)  Maak een blog en publiceer regelmatig artikelen 

7) Optimaliseer je website voor verschillende zoekwoorden

8) Gebruik sociale media om je website te promoten

9) Vind influencers in je  niche en zorg ervoor dat ze je inhoud delen

10) Ga in gesprek met andere bloggers in dezelfde branche om te gaan samenwerken (linkbuilding)


seo en affilioate marketing linkbuilding

SEO en Affiliate Marketing: 15 top-tips om je blog op nummer 1 te krijgen!

Nou….. Hier komen ze dan: de 15 tips om je blog op nummer 1 te krijgen van Google. Ik weet bijna 100% zeker dat deze tips je gaan helpen!

#1 Schrijf minimaal 1.500 Woorden

Geheime tip - Stop NOOIT met schrijven omdat je het aantal woorden hebt bereikt. Schrijf tot de bedoeling van de gebruiker is gediend.

Een van de beste manieren om mensen actie te laten ondernemen op uw website, is door een call-to-action-knop te gebruiken. Je moet echter wel weten welke actie je wilt dat de gebruiker onderneemt. 

Zorg ervoor dat deze op een strategische plek staat in je blog. 

#2 Zet je zoekwoorden in de eerste alinea

Je focus zoekwoord moet in de openingsalinea staan. Schrijf daarna verder op een natuurlijke manier zonder aan het trefwoord te denken. 

Dit zorgt voor een natuurlijke flow zonder "keyword stuffing". Denk niet na over hoe vaak je het moet gebruiken of "gebruik ik het trefwoord te vaak". Schrijf natuurlijk en je gaat dan een super mooie blog schrijven! 

#3 Maak kleine alinea’s

Het toevoegen van veel kleine alinea's is de sleutel naar succes. Niemand ziet graag een grote lap tekst. 

Kleine alinea's zijn belangrijk voor een leesbaar en boeiend artikel. Lezers bladeren vaak artikelen door, op zoek naar het algemene idee of de onderwerpzin. 

Als een zin te lang is en veel complexe informatie bevat die niet uit de eerste paar woorden kan worden onderscheiden, zal de lezer deze waarschijnlijk overslaan. 

Bijvoorbeeld: "Dit is een heel ingewikkelde zin met veel complexe ideeën." Lezers kunnen deze paragraaf overslaan omdat het moeilijk is om.


SEO en AFFILIATE MARKETING

Robert Jansen gaat hier uitgebreid op in met de cursus "Affiliate Marketing Meesterschap"

#4 Koppen & Subkoppen

Gebruik H1, H2 en H3 tags om je inhoud te scheiden. Dit maakt het meer georganiseerd en stuurt positieve signalen naar Google.

Google verandert voortdurend hun algoritme om rekening te houden met de nieuwste trends en technieken op het gebied van SEO. Het schrijven van een goede introductie voor je blogpost is een goede manier om te beginnen. Het kan het verschil maken tussen op de eerste pagina van Google worden gerangschikt of helemaal niet gevonden worden.

#5 Bulletpoints en lijsten

Opsommingstekens zijn een geweldige manier om informatie over te brengen (zoals onderstaande) :

 • Ze maken het voor lezers gemakkelijk om de inhoud te scannen en belangrijke punten in zich op te nemen.
 • Het aantal woorden per regel in opsommingstekens moet worden beperkt tot 2 of 3 woorden.
 • Opsommingstekens zijn een geweldige manier om items op te sommen, zoals functies en voordelen, redenen of stappen.
 • Lijsten kunnen genummerde of lijsten met opsommingstekens zijn.

Heb je opsommingstekens, lijsten en interne navigatiemenu's opgenomen om de inhoud op te splitsen en deze gestructureerder en gemakkelijker verteerbaar te maken?

#6 Meta beschrijving

Je metabeschrijving is een van de eerste dingen die een persoon leest wanneer ze uw site in een organisch Google-zoekresultaat zien. Zorg ervoor dat je metabeschrijving relevant en beknopt is, zodat het lezers verleidt om door te klikken naar uw site.

#7 Mobiel responsief

Het is belangrijk om te controleren of uw blog mobiel responsief is of niet. Mobiele responsiviteit betekent dat de website wordt opgemaakt om te passen bij de afmetingen van een mobiel scherm, zodat deze gemakkelijk kan worden gelezen op een kleiner apparaat. 

Als je blog niet mobiel reageert, moet jij je blogberichten zo opmaken dat ze gemakkelijk te lezen zijn voor mensen.

#8 Gerelateerde zoekwoorden

Het gebruik van zoekwoorden gerelateerd aan je hoofd zoekwoord is erg belangrijk.

Bij SEO zijn zoekwoorden belangrijk om context te bieden aan de inhoud. Begrijpen welke woorden de lezers gebruiken en hoe ze worden gebruikt, is een integraal onderdeel van een succesvolle SEO-campagne. 

Zoekwoorden zijn ook erg belangrijk in social media marketing. Hier helpen ze je om te verschijnen in relevante zoekresultaten en in de feed van gebruikers.

#9 Afbeelding Optimalisatie

Je afbeeldingen moeten titels + alt beschrijvingen hebben. Verder moeten je afbeeldingen moeten ook zo klein mogelijk zijn in bestandsgrootte.

Afbeeldingen zijn goed voor bijvoorbeeld infographics, maar ze kunnen ook worden gebruikt als aanvulling op een artikel. Je kunt bijvoorbeeld een reeks afbeeldingen gebruiken om visueel te demonstreren welke stappen u moet nemen om iets te doen. 

Als je op zoek bent naar ideeën, bekijk dan sites als Pixabay of Unsplash. Afbeeldingen moeten altijd een titel en een alternatieve beschrijving hebben (of klein genoeg zijn om niet nodig te hebben)

Verkleinen gaat super met het online programma picresize. Werkt super goed!


#10 Externe links

Heb je ook externe links opgenomen om je beweringen te onderbouwen? Heb je iemand geciteerd en zijn of haar blogberichten gebruikt om je eigen mening te onderbouwen? 

Heb je een bepaald feit over iets, zet dan altijd de bronvermelding erbij waar je dit hebt gevonden. 

#11 Interne links

Interne links zijn ongelooflijk belangrijk voor SEO-doeleinden. Als een bezoeker rondkijkt op je blog of website, fungeren interne links als broodkruimels die hen terug kunnen leiden naar waar ze zijn begonnen of die hen kunnen helpen gerelateerde inhoud te vinden waarin ze mogelijk geïnteresseerd zijn.

#12 Zorg voor een geweldige gebruikerservaring

Ben je klaar met schrijven? Neem even pauze en open je blogbericht in een nieuw venster en lees het nog even met een frisse blik. 

Denk na over de gebruikersintentie. Heb je het gevoel dat je inhoud een comfortabele gebruikerservaring geeft:

 • De lay-out
 • De kleuren
 • Het lettertype... vind je het mooi? leest het lekker?, niet te groot of te klein?
 • Zie je iets dat ontbreekt?
 • Leest het gemakkelijk? 
 • Voldoende witruimtes?
 • Typefouten of spellingsfouten?

#13 Focus zoekwoorden in de tussenkopjes. 

Zorg altijd er voor dat je ook je zoekwoord zet in je H2 en H3 kopjes. Google gaat dit ook opmerken. Voor je SEO en je affiliate marketing website is dit natuurlijk super mooi! 

Conclusie hoe je SEO moet toepassen voor affiliate marketing

Er zijn veel manieren om je website op de eerste pagina van Google te krijgen. 

De beste manier om hoog te scoren in Google is door middel van SEO op de juiste manier toe te passen voor je  affiliate marketing website. SEO is een langetermijnstrategie die veel tijd kan kosten. Affiliate Marketing daarentegen kan snel en efficiënt worden uitgevoerd door enkele eenvoudige stappen te volgen.

Starten met affiliate marketing?

Wil je graag een zakcentje bijverdienen? Nu je meer weet over hoe je SEO moet toepassen voor affiliate marketing sta je eigenlijk al met 1-0 voor op de concurrentie. 

…..Helaas ben je er dan nog niet. Een goede training van iemand die zijn strategie met je deelt is dan een must.

Robert Jansen van ‘Succes voor het oprapen’ deelt je geheimen met je in de training Affiliate marketing meesterschap. Hij gaat nog dieper erop in hoe je SEO moet toepassen voor je affiliate marketing website. 

Bekijk hier de website van Affiliate marketing meesterschap>

Of laat je inspireren door het boek “Voor altijd vrij'“ van Robert Jansen. Voor maar liefs 17,- ken jij straks al zijn geheimen over affiliate marketing. 

Je kunt het aanschaffen via deze link>

SEO en AFFILIATE MARKETING

Robert Jansen gaat hier uitgebreid op in met de cursus "Affiliate Marketing Meesterschap"Geert Louters

Hi, Geert Hier!

Geert Louters is de eigenaar van verdienwijzer.nl. Een paar jaar terug was ik nieuwsgierig of het mogelijk is om een passief inkomen op te bouwen via internet.

Ik ben er achter gekomen dat dit absoluut mogelijk is. Ik wil jou graag leren hoe je geld kunt verdienen via internet en hoe je jaarlijks heel veel geld kunt besparen.

Geld verdienen en geld besparen, alles op één plek!

Anderen bekeken ook:

Internetmiljonairs verwerven hun rijkdom en succes niet door het  geluk van een

6 geheimen van internet miljonairs. Waarom zijn ze zo succesvol?

Welkom bij mijn uitgebreide en kritische review over IMU+.  Een review waar

IMU+ review en ervaringen. Ben je klaar om nog meer te groeien?

Ben je het zat om van loonstrookje tot loonstrookje te leven? Wil

Geld verdienen met bloggen? 30+ Tips en trucs voor winstgevend bloggen in 2022

pagina [tcb_pagination_current_page] van [tcb_pagination_total_pages]

Ontdek in deze korte video hoe Jacko meer dan 10K per maand verdiend

>