Peaks review en mijn persoonlijke ervaring. Je digitale piekpijp!

12/09/2020

minuten leestijd

Door:

Ken je de piekpijp nog van vroeger? De piekpijp kun je volgens mij niet meer kopen. Het was altijd een doorzichtige buis waar de 1 gulden munt precies inpast. Er stonden streepjes op zodat je kon zien hoeveel geld je had gespaard.

Nu bestaat er Peaks. Peaks is een soort digitale piekpijp. Ik zit er sinds enkele jaren ook bij en ben tot dusver super tevreden. Vandaar deze grote Peaks review + mijn persoonlijke ervaring.

Wat is Peaks?

Peaks is een app waarbij je kunt beleggen met je wisselgeld. Met je wisselgeld? Ik zal het even voor je uitleggen. Wanneer je een betaling gaat pinnen, bijvoorbeeld een kopje koffie bij de Hema dan rond Peaks dit naar boven voor je af. Kost een kopje koffie €2,40, dan zet Peaks €0,60 opzij. Dit wordt op je beleggingsrekening gezet.

Alle pin transacties rond Peaks het bedrag dus naar boven af, en dit wordt automatisch voor je belegd. Sparen zonder dat je het zelf door hebt. Daarom vergelijk ik Peaks dus eigenlijk een beetje met die ouderwetse piekpijp. Als je kleingeld had dan stopte je het in de piekpijp en zo kon je lekker gaan sparen.

Aan het einde van deze blog heb ik nog een actiecode voor je (5.- gratis in je Peaks account!)

Je kan ook periodiek een vast bedrag overmaken of eenmalig inleggen. Je kunt al met €1 beginnen met beleggen.

peaks review en ervaringen

Hoe werkt Peaks precies?

Met Peaks beleg je in duurzame indexfondsen. Je geld gaat naar bedrijven die voorop lopen in duurzaamheid. Je belegt expliciet niet in  de tabaksindustrie, wapenhandel, en kernenergie.

Maar ook bedrijven die op grove wijze mensenrechten schenden, betrokken zijn bij kinderarbeid of corruptie of ernstige milieu- en ecosysteemschade veroorzaken, worden niet in de indexfondsen opgenomen.

Duurzaam, eerlijk en verantwoord beleggen bij Peaks

Alle indexfondsen waar Peaks mee samenwerkt bestaan uit honderden aandelen en obligaties. Deze zijn over de hele wereld verspreid, in verschillende sectoren en bedrijven. Op deze manier vermijd je de risico’s – die nu eenmaal bij beleggen horen – zo veel mogelijk.

Je kan met Peaks kiezen uit vier verschillende portfolio’s, met meer of minder aandelen en obligaties. Bij elk portfolio hoort een ander risico en verwacht rendement.

De beleggingspakketten waar je tussen kunt kiezen

Wanneer je gaat starten met Peaks dan kun je kiezen tussen verschillende portfolio’s:

 • Mild
 • Pittig
 • Scherp
 • Heet
peaks review en ervaringen

Ieder portfolio heeft een eigen rendement, risico en een verwacht bruto jaar rendement. Je kunt op de website van Peaks precies de inhoud zien van de portfolio’s. Ook waar je in gaat beleggen.

Je kiest dus zelf het portfolio dat het beste bij jouw doel past. Welke dat is, kun je het beste zelf inschatten. Bij Peaks zet je je geld niet vast, maar de ‘looptijd’ kan je wel helpen met kiezen.

Leestip: Slimme tips om super snel geld te besparen op je vaste lasten.

Ben je dertig en ga je voor een aanvulling op je pensioen beleggen? Dan hebben je beleggingen nog wel even de tijd om moeilijke periodes door te komen. Wil je over een paar jaar op wereldreis? Misschien is het dan verstandig iets minder risico te nemen.

Zelf heb ik voor de korte termijn strategie gekozen en heb voor de portfolio scherp gekozen. Ik gebruik Peaks meer om mezelf en mijn gezin af en toe eens te trakteren op een lekker etentje of uitstapje.

peaks review en ervaringen

Loop je ook risico’s met Peaks?

Zoals je inmiddels vast wel weet brengt beleggen risico’s met zich mee. Begin 2020 ging het allemaal ook niet zo goed. Ik weet nog goed dat ik mijn app van Peaks opende en zag dat mijn rente op -28.6 % stond. Het gaat dus met pieken en dalen.

Ik zit zelf al enkele jaren bij Peaks en heb gelukkig mijn geld alleen maar zien groeien. Tot dusver altijd een positief rendement dus.

Met beleggen heb je dus kans om (een deel van) je geld te verliezen. Hoeveel risico je precies neemt, dat is lastig te zeggen. Dat hangt van heel veel dingen af zoals de ontwikkelingen op de financiële markten, het instapmoment (wanneer je begint met beleggen) en waar je je geld in belegt.

Bij Peaks kun je je geld op verschillende momenten inleggen, en tegelijk beleg je gespreid in verschillende sectoren en regio’s. Je kiest zelf één van de vier geselecteerde portfolio’s. Bij ieder portfolio hoort dan ook weer een ander risico. Het hangt bij Peaks met de risico’s ook af welk portfolio je kiest.

Kies je voor ‘Mild’, dan neem je zo min mogelijk risico. Daar staat een lager rendement tegenover. Beleg je met portfolio ‘Heet’, dan houdt dat in dat je veel risico neemt, maar ook kans hebt op een hoger rendement. Je kunt dus voor een deel zelf je risico in de hand houden.

Wat zijn de kosten van Peaks?

Je betaald bij Peaks een kleine bijdrage. Gelukkig zijn de rendementen hoger dan de kosten dus dit ga je echt niet merken

 • De eerste drie maanden gratis
 • Zijn je beleggingen minder dan € 2500,- waard dan betaal je € 1.- per maand
 • zijn je beleggingen meer dan 2500,- waard dan betaal je % over de gemiddelde waarde op jaarbasis
 • Geld inleggen, Geld opnemen, Wisselen van portfolio – hier zijn geen kosten aan verbonden

Casestudie: 2,- per dag inleggen bij Peaks

Een mooi voorbeeld. Stel je voor dat je € 2.- per dag gaat inleggen bij Peaks. Dan he je €60 per maand  maar €3.600 in vijf jaar.

In het geval dat je met portfolio Mild belegd, heb je na vijf jaar naar verwachting €3.811 in je Peaks-potje. Je hebt daar in totaal € 88,- aan kosten over betaald, dit is 1,25% per jaar. Dat heb ik in dit voorbeeld er al afgehaald.

Heb je voor portfolio Heet gekozen dan is de verwachting dat je na vijf jaar €4.132 aan beleggingen hebt.

Peaks Review – Mijn eigen ervaringen

Ik ben blij met Peaks. Toen Peaks werd opgericht eind 2016 heb ik me ook meteen aangemeld.  Wat ik zo fijn vindt dat je zelf niet doorhebt dat je geld aan het sparen bent.

peaks review en ervaringen

Peaks is ontzettend transparant. Als je in een periode zit dat het met de beleggingen even niet goed gaat dan krijg je daar een keurige nette uitleg over. Zoals ik eerder al had verteld gebruik ik het als een leuk spaarpotje waar ik leuke dingen mee ga doen. Als ik op vakantie ga dan breek ik vaak mijn Peaks potje weer even aan.

Hieronder een screenshot van mijn rendementen tot dusver.

peaks review en ervaringen

Wat zijn de ervaringen van anderen?

Wil je starten met Peaks? Ga dan niet alleen op mijn ervaringen af. Op Google vindt je de ervaringen van anderen. Wanneer je de ervaringen leest van anderen zie je alleen maar positieve berichten. Allemaal 5 sterren

Hoe moet je starten met Peaks?

Wil je ook sparen zonder dat je het zelf door hebt? Ik ga je uitleggen hoe je moet starten met Peaks. Aangezien Peaks de eerste drie maanden gratis is kun je altijd voor jezelf bekijken of het iets voor je is

 • Ga naar de website van Peaks en download de app.  -> klik hier om naar de website van Peaks te gaan
 • Installeer de App en vul je gegevens in
 • Zorg ervoor dat je een paspoort of I.D. bij de hand hebt
 • Na het invullen van je gegevens bepaal je je manier van geld inleggen:  Wisselgeld beleggen –  Een vast bedrag per dag beleggen -Eenmalig en/of een vast bedrag per maand beleggen.

De app van Peaks is al meer dan 400.000 keer gedownload!

Gratis 5,- start tegoed voor jou en voor mij! Leuk toch….

Nog iets leuks bij Peaks. Wanneer jij je hebt aangemeld kun je ook nog 5.- starttegoed gratis en voor niets ontvangen. Wanneer je in je App de actiecode GEERTGPPB invult ontvang jij (en ik) 5.- in het Peaks account. Doe dit wel binnen 48 uur nadat jij je hebt aangemeld. anders werkt de code niet meer.

Zo help ik jou en help jij mij. Een win-win situatie dus! Wanneer jij straks anderen ook enthousiast gaat maken kun je ook je eigen actiecode delen.

Veel succes met Peaks. Laat je even een rectie achter met je eigen ervaringen? Ik ben benieuwd of je net zo enthousiast bent als ik.

peaks review en ervaringen


Geert Louters

Hi, Geert Hier!

Geert Louters is de eigenaar van verdienwijzer.nl. Een paar jaar terug was ik nieuwsgierig of het mogelijk is om een passief inkomen op te bouwen via internet.

Ik ben er achter gekomen dat dit absoluut mogelijk is. Ik wil jou graag leren hoe je geld kunt verdienen via internet en hoe je jaarlijks heel veel geld kunt besparen.

Geld verdienen en geld besparen, alles op één plek!

Anderen bekeken ook:

Wil je weten hoe je geld kunt verdienen met TikTok? In deze

Hoe verdien je geld op TikTok? 10.000 euro schijnt een makkie te zijn!

Ken je Fiverr al? Heb je al een keer gebruik gemaakt van dit

Mijn positieve ervaring met Fiverr. Giga tijdbesparing en geen frustraties meer

Sinds enige tijd heb ik me aangesloten bij de Happy Investors Mindset/Community. Dit is

Happy investors mindset review. Financieel vrij door succesvol beleggen.

pagina [tcb_pagination_current_page] van [tcb_pagination_total_pages]

Ontdek in deze korte video hoe Jacko meer dan 10K per maand verdiend

>