Slimmer omgaan met je geld? 5 geweldige tips hoe je dit kunt bereiken!

19/10/2020

minuten leestijd

Door:

Slimmer omgaan met je geld kan de sleutel naar financiële vrijheid voor je betekenen!

Financieel vrijheid behalen is niet iets dat zomaar ineens kan gebeuren. Misschien als je de loterij wint of zoiets, maar voor de gemiddelde persoon zoals jij of ik komt het uit een reeks kleine stappen die je gedurende een lange periode moet gaan nemen.

Deze blog gaat over slimmer omgaan met je geld. Met elke stap in dit artikel kom je weer een puntje verder om slimmer om te gaan met je geld,  En met elke slimme geld gewoonte bouw je aan financiële onafhankelijkheid.

Dus wat voor soort gewoontes kun je ontwikkelen om op dat pad te komen?  Met onderstaande tips kun  je eigenlijk direct al mee beginnen. dit zijn alvast een paar stappen om jou dichter bij een financieel onafhankelijke toekomst te brengen.

Met alle geld verdien tips op onze website bereik jij je doel nog sneller

1. Zorg ervoor dat je verstandiger geld gaat uitgeven

Wanneer je iets wilt aanschaffen is het natuurlijk hartstikke goed als je een paar euro kunt besparen. Maar met een paar euro wordt er jammer genoeg nog niet het echte geld bespaard.

Je doet extra moeite voor iets dat de naald niet beweegt.

Wanneer je de hogere kosten kunt verlagen zoals een grote aanschaf of je vaste lasten, dan ga je het pas echt merken.  Een heel mooi voorbeeld is een lagere rente op he hypotheek. In sommige gevallen kan dit een maandelijkse besparing opleveren van meer dan 100,-!

Het verlagen van je reiskosten door een goedkopere auto te kopen of het openbaar vervoer te nemen, kan ook grote voordelen opleveren.

Kijk dus goed naar je terugkerende uitgaven, zoals huisvesting, transport en verzekering, en kijk waar er speelruimte is. Je gaat het gelijk merken dat je hierdoor veel meer geld gaat overhouden.

Tip: Bespaar geld op je vaste lasten. 

2. Wacht met kopen als je iets ‘groots’ wilt aanschaffen

Impulsief koopgedrag is iets waar je later altijd spijt van kunt krijgen. Impulsief koopgedrag zit gewoon in de mens, daar kun je niets aan doen. Het is eigenlijk bij iedereen al begonnen als kind.

Je hebt vast wel een keer meegemaakt dat je bij de kassa komt en daar liggen die lekkere snoepjes. Ben je ouder dan gaat heel erg vaak dit gevoel gewoon door. Het wordt dan wel wat minder gelukkig.

Een goed voorbeeld is het willen van een nieuwe auto. Misschien heb jij je auto al meerdere jaren. Misschien is er onderhoud nodig en vind je het vervelend dat je de distributieriem moet vervangen of nieuwe banden moet kopen.

Dus je krijgt de jeuk om een andere aan te schaffen

Je gaat zoeken op internet en je realiseert je dat je  huidige auto wel eens zou kunnen inruilen voor iets nieuws en moois. Je zit dan in een obsessie en weet eigenlijk dat je nu met impulsief gedrag bezig bent.

Je weet drommels goed dat dit een beste smak geld gaat kosten.

Mijn tip:

  • Stel een tijdschema voor jezelf in. Misschien kom je drie maanden later terug op de beslissing. Kijk of de obsessie  nog langer duurt. Er kan zomaar iets gebeuren wat ontzettend lollig is. Vaak vergeet je jouw obsessie voor een nieuwe auto. De impuls is vervaagd, je hebt jezelf zojuist een hoop geld bespaard.

3. Leef kleiner dan jij je kunt veroorloven

Stel je eens voor, Je hebt een nieuwe baan met meer salaris of je krijgt bij je huidige baas meer salaris. Hartstikke mooi toch en ik begrijp dan best dat je dit wilt gaan vieren.

Je hebt hier altijd al naar uitgekeken. En het was tenslotte allemaal te danken aan je eigen harde werken.  Dat is prima, een beetje uitgeven. Maak er echter een eenmalige deal van en klaar. Laat je niet in de val lokken dat je , alleen omdat je nu meer geld verdient, meer gaat uitgeven.

slimmer omgaan met je geld

Te vaak gebeurd het dat als mensen meer geld hebben ze gelijk het gevoel hebben dat ze daardoor de middelen hebben  om een groter huis, een grotere auto te kopen… je kent het wel. Het feit is dat kleiner leven dan wat jij je kunt veroorloven een van de snelste manieren is om besparingen op te bouwen.

voorkom onderstaande:

  • Als je voortdurend upgradet naarmate je meer gaat verdienen, komt je nooit vooruit. Je bouwt gaandeweg gewoon meer schulden op en hebt net zo weinig bewegingsruimte als voorheen.

Leer hier hoe je een passief inkomen kunt opbouwen

4. Slimmer omgaan met je geld: Slim boodschappen doen

Boodschappen doen, Bij heel veel mensen is dit een beste kostenpost per maand. Ik heb gelukkig een paar goede tips die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je slim blijft met je geld bij het kopen van boodschappen.

Budgetboodschappen

Stel een strikt wekelijks boodschappenbudget in. Als je weet hoeveel je aan boodschappen kunt besteden, kun je daar je weekmenu omheen plannen. Als je eenmaal weet wat je allemaal nodig hebt, kun je gaan winkelen en tijdens het winkelen het lijstje bijhouden om ervoor te zorgen dat je op het goede spoor zit.

Wijk niet meer af van je boodschappenlijstje

Ga nooit naar de supermarkt zonder een boodschappenlijstje . Als je naar de winkel gaat en je weet niet van te voren wat je moet kopen dan koop je vaak veel te veel. Zonder boodschappenlijstje boodschappen doen resulteert vaak in impulsieve beslissingen. Dit gaat gegarandeerd leiden tot hogere uitgaven.

slimmer omgaan met je geld

Ga nooit met honger naar de winkel

Het is ook belangrijk om iets te eten voordat je naar de supermarkt gaat. Honger is een sterke kracht. Als je op een lege maag winkelt, ziet alles er lekker uit. Vooral veel kant-en-klare, bewerkte snacks zullen er verleidelijk uitzien. En die kosten vaak veel geld.  Je hebt tenslotte honger en dat eten is gemakkelijk verkrijgbaar. Dus onbewust leun je misschien naar die producten.

Helaas zijn die producten niet alleen doorgaans minder gezond, maar ze zijn waarschijnlijk ook duurder. Je betaalt voor het gemak.

Als je niet met honger de  boodschappen gaat halen kun je winkelen u met een heldere geest. Je honger zal je oordeel niet vertroebelen en je beïnvloeden om slechte beslissingen te nemen.

Bovenstaande punten maken het veel gemakkelijker om boodschappen te halen. Je gaat dit echt merken in je portemonnee.

5. Je lidmaatschap van de sportschool annuleren

Je hebt nu geleerd om geld te besparen met het boodschappen halen.  Nu is het tijd om slimmer te worden met het beheren van je budget om te sporten.

Wil je graag sporten? vermijd dan de sportschool. klinkt gek, maar ik ga je dit uitleggen.

Het gemiddelde lidmaatschap van een sportschool kost ongeveer 60.- per maand. Dat is 720.- per jaar.

Toch blijven twee van de drie sportschool lidmaatschappen ongebruikt. Dat betekent dat 2/3 van de mensen met een sportschool lidmaatschap letterlijk bijna duizend dollar per jaar weggeeft.

Ik raad aan om een alternatief te zoeken . Een goed alternatief is om te kijken naar een online fitness programma. Er zijn zogenaamde streamingsdiensten te vinden op internet daarvoor. Waar  je ongeveer 20,- per maand voor betaald. Dit is behoorlijk minder dan de sportschool!

Uiteraard is er ook gratis optie. Het internet staat vol met gratis trainingen (op YouTube onder andere) die je alleen kunt doen met minimale of geen apparatuur.

Tips om thuis te sporten:

  1. Droogtrainen protocol voor mannen
  2. Droogtrainen protocol voor vrouwen
  3. Spiermassa protocol
  4. Strakke buikspieren kettlebell workout
  5. De Vetkiller workout serie

Di zijn maar een paar voorbeelden hoe je gewoon thuis kunt sporten met een eenmalige aanschaf. Een besparing van ruim 700.- per jaar!

Slimmer omgaan met je geld, begin vandaag nog!

Ik heb nog nooit iemand ontmoet die slim omgaat met zijn geld. Ondanks dat ik een website heb over geld verdienen en geld besparen maak ik ook wel eens de fout om niet goed met geld om te gaan.

En aan de andere kant, iedereen kan slimmer met je geld omgaan. Oftewel met het bestrijden van je impulsen. Wees slim in de winkel, en verlaag de maandelijkse uitgaven, zoals het lidmaatschap van een sportschool die te duur is en waar je waarschijnlijk toch niet waar voor maakt.

De duivel zit echt in de details. De details kunnen je leven veranderen en je voorbereiden op een financieel onafhankelijke toekomst.Geert Louters

Hi, Geert Hier!

Geert Louters is de eigenaar van verdienwijzer.nl. Een paar jaar terug was ik nieuwsgierig of het mogelijk is om een passief inkomen op te bouwen via internet.

Ik ben er achter gekomen dat dit absoluut mogelijk is. Ik wil jou graag leren hoe je geld kunt verdienen via internet en hoe je jaarlijks heel veel geld kunt besparen.

Geld verdienen en geld besparen, alles op één plek!

Anderen bekeken ook:

Vandaag kwam DHL langs: Ik heb een Refurbished Iphone x gekocht! Mijn huidige

Refurbished IPhone X kopen? ik heb 48% bespaard op de aanschaf!

Ben je het zat om van loonstrookje tot loonstrookje te leven? Wil

Geld verdienen met bloggen? 30+ Tips en trucs voor winstgevend bloggen in 2022

Ben je een blogger of ondernemer en wil je Pinterest inzetten om

Geld verdienen met Pinterest? 5 winstgevende tips voor Pinterest!

pagina [tcb_pagination_current_page] van [tcb_pagination_total_pages]

Ontdek in deze korte video hoe Jacko meer dan 10K per maand verdiend

>