Beginnen met affiliate marketing? Bekijk hier de affiliate marketing checklist.

11/10/2020

minuten leestijd

Door:

Wil je beginnen met affiliate marketing? Ik heb een hele mooie checklist voor je in dit artikel! Stel je voor, je hebt voor jezelf de keuze gemaakt om te starten. Je ziet dan in het begin door de bomen het bos niet meer.

Ik ga je daarmee dus een handje helpen. Je hoeft zelf het wiel dus niet uit te vinden. Ik ben een paar jaar geleden ook begonnen met affiliate marketing dus kan ik je behoeden voor de valkuilen.

Een handige affiliate checklist dus!

1- Zorg voor kennis van affiliate marketing

Alles moet je leren! Ook affiliate marketing. Ga je starten zonder voorkennis dan ben ik bang dat het helemaal niets wordt. Gelukkig hebben we internet en een aantal hele goede trainingen.

Trainingen gegeven door experts. Marketeers die nu meer dan 10.000,- per maand verdienen. In deze trainingen leer je de basis en alle valkuilen die je tegen kunt komen. Hoe maak je een goed converterende website? Waarschijnlijk weet je dat nu nog niet. Deze skills moet je dus eerst nog even leren.

Affiliate marketing revolutie

De ultieme training van Jacko Meijaard. Meer dan 9000 mensen zijn je al voorgegaan. Ik heb zelf deze training ook gevolgd en ben er zeer content mee. Ook het forum waar je altijd terecht kunt met al je vragen.

Tornado Masterclass

De internet marketing universiteit heeft een belachelijke goedkope training waar je alle facetten leert van internet marketing. Ik ben er ook mee bezig momenteel en er gaat een nieuwe wereld voor me open.

beginnen met affiliate marketing

2 – Inschrijven bij de kamer van koophandel

Wanneer je wilt beginnen met affiliate marketing heb je waarschijnlijk een doel. Ik denk dat je heel veel geld ermee wilt gaan verdienen. Wat mij heel erg goed heeft geholpen is me in te laten schrijven bij de kamer van koophandel. In het begin hoeft dat nog niet, maar het heeft mijn mindset wel verandert.

Ik was ineens ondernemer. Ik begon toen ook gelijk harder en serieuzer te werken. Je hoeft in het begin nog geen belasting te betaling.

Waarschijnlijk verdien je niet zoveel als je net start en dan val je in de KOR (kleine ondernemers regeling) Je hoeft dan nog geen belasting te betalen, maar je krijgt ook nog geen belasting terug.

Stappenplan:

 • Bedenk alvast een bedrijfsnaam. Ik heb gekozen voor Yite media ( YIP en TESS zijn de namen van mijn kinderen, Daarom Yite media)
 • Als rechtsvorm kun je het beste kiezen voor eenmanszaak
 • meld je online aan en maak een afspraak bij de KvK in de buurt
 • Tijdens de afspraak worden er wat dingen met je doorgenomen en mag je een handtekening zetten
 • Inschrijven bij de KvK kost je eenmalig 50,-

Inschrijven bij de kamer van Koophandel is in het begin nog niet echt een must. Eventueel kan dit later ook nog.

Download –> handig stappenplan inschrijven bij de Kamer van Koophandel

3 – Bepaal je niche

OK…..We hebben nu een affiliate marketing training gehad, inschrijven bij de Kamer van Koophandel is besproken en nu komt alweer een belangrijk punt. Je niche bepalen.

 • Waar gaat je website over?
 • Welke producten ga je promoten?

De niche waar je in gaat werken kan een hobby van je zijn of iets waar je zelf nog meer over wil leren. Onthoud dat ELKE niche winstgevend te maken is. Als je eenmaal een goede niche gevonden hebt dan ga je op zoek naar producten die je kunt gaan promoten in deze niche.

beginnen met affiliate marketing

Maak eens voor jezelf een lijst met niches, Een top 10 lijst ofzo. Zet dit daarna op volgorde met de niche wat jou het beste aanspreekt. De eerste drie hou je en de rest ga je eerst nog even niets mee doen. Dat komt later wel.

Ga eerst zorgen dat nr. 1 winstgevend wordt en werk dan je lijstje af. Wie weet, heb je na een tijdje alweer nieuwe niches gevonden.

Laat je niet afschrikken als er veel concurrentie is. Ik  neem aan dat je ervoor gaat om al je concurrenten te verslaan? Niches die momenteel veel gekozen worden zijn:

 • Gezondheid (afvallen, gezonde leefstijl)
 • Financieel( forex, aandelen, crypto)
 • Huisdieren (honden, katten paarden)
 • Doe het zelf (klussen, bouwtekeningen, gereedschap)
 • Adult (sexartikelen, dating)
 • Geld verdienen en geld besparen ( Deze website! verdienwijzer.nl dus)
 • Vakanties

Wanneer je het echt goed wilt doen moet je ervoor zorgen dat je niet te breed in je niche gaat zitten. Kies je voor gezondheid bijvoorbeeld, beperk je dan tot KETO of koolhydraatarm.

Kies je voor doe het zelf? Beperk je dan bijvoorbeeld tot alleen bouwtekeningen. Een heel goed converterend programma is Fred’s bouwtekeningen. Daar past uiteraard ook wel weer gereedschap bij. Dus dit is prima te combineren.

Samengevat: Zoek dus eerst een niche uit en ga dan op zoek naar een microniche!

4 – Een goede domeinnaam

Dit is best een lastige. Als het goed is kies je jouw domeinnaam maar één keer. Ik heb al heel veel domeinnamen gehad. Soms was iets te enthousiast. Gelijk een domeinnaam claimen en na een tijdje deed ik er helemaal niets meer mee.

Een goede domeinnaam is

 • kort
 • zoekmachine vriendelijk
 • uniek
 • eenvoudig
 • specifiek

Ik heb een tijd geleden de domeinnaam www.goedkopesneakersbestellen.nl gehad. Achteraf een domeinnaam wat totaal niet aan de vijf punten voldoet. ik heb deze aangeschaft omdat de domain rate (waarde) behoorlijk hoog was.

Qua zoekmachine vriendelijk is het wel weer een goede naam. als je op zoekt ben naar goedkope sneakers kom je dit als één van de eerste websites tegen.

Inmiddels heb ik deze domeinnaam alweer weg gedaan.

5 – Hoe vind je een domeinnaam met waarde en lage spamscore?

Je kunt kiezen voor een domeinnaam die je helemaal zelf hebt bedacht maar je kunt ook kiezen voor een domeinnaam die al een beetje waarde heeft. Dit noemen ze domain rate. Hier heb ik een handig stappenplan voor hoe je dit het beste kunt uitzoeken.

Op de website staan https://www.expireddomains.net staan allemaal domeinnamen die pas geleden (of al langer ) zijn vrijgegeven.

 • Ga naar de website https://www.expireddomains.net/
 • Maak hier een account aan en log in.
 •  Ga naar ccTLD.mno en klik op deleted nl domains. Jre komt nu op alle domeinnamen met .nl op het eind
 • Je bent er nu nog niet, je moet nu een domeinnaam hebben met waarde en een lage spamscore
 • klik op show filter. Je komt nu in een nieuw menu.
 • Klik op adwords & SEO en stel hier als cijfer een 9 of 1o in . dit is de domeinwaarde
 • wanneer je nu gaat zoeken krijg je een hele grote lijst met heel veel domeinnamen met een redelijke hoge score. Het kan zijn dat je toekomstige naam er niet bij staat. Kijk dan iedere dag even weer.

Dit zijn dus namen die opgeheven zijn en in de loop der tijd een hoge waarde hebben gekregen en veel backlinks. Het kan ook zijn dat het een hoge spamscore heeft. Hier hebben we ook een mooie tool voor. De website https://checkpagerank.net/ kan je hiermee helpen.

Als voorbeeld heb ik alles-is-liefde.nl gevonden op expireddomains. Dit heb ik in checkpagerank gezet en daar komt een score uit.

beginnen met affiliate marketing

op zich is dit een hele mooie domeinnaam. Ontzettend veel domain rate (waarde dus) Een spamscore van nul! heel veel backlinks dus. een naam die je prima kunt gaan gebruiken, afgezien van die streepjes die er tussen staan. Daar ben ik zelf niet zón fan van.

Deze naam kun je heel goed gebruiken voor een datingsite, Misschien is het nog vrij, sla je slag! 

Wil je dan ook nog weten wat er vroeger op deze website heeft gestaan? Ga dan naar https://web.archive.org. dit is een zogenaamde wayback machine en heeft ‘foto’s gemaakt van momenten in het verleden

Je domeinnaam vastleggen

Heb je een naam voor je website? Nu komt eindelijk het moment om je naam vast te leggen. Dit kost minder van 5,- bij Neostrada. Neostrada heeft tevens ook een ontzettende goede klantenservice. Ik zit er zelf al jaren bij!

Nog een leuke: Als je op deze website gaat zoeken komen er honderden voorbeeldnamen naar voren. Bekijk onderstaande voorbeeld met het zoekwoord computer. 9035 voorbeelden!

Ook deze namen kun je controleren op spam en domain rate in checkpagerank.

Samengevat: 

 • denk er goed over na welke domeinnaam je gaat beginnen
 • registreer je domeinnaam bij Neostrada (goedkoop, top service, snelle hosting)

6 – Hosting regelen:  Betrouwbaar en snel

Om een website live te krijgen dien je een domeinnaam te kopen en deze te laten hosten. Ik doe dit zelf bij Neostrada. Webhosting is niets anders dan  het huren van een stukje webruimte op een server waarop je de bestanden van je toekomstige website op gaat zetten.

beginnnen met affiliate marketing

Een server is een computer die 24/7 in verbinding staat met het internet en in een datacenter staat die daar speciaal voor is gemaakt. De server maakt het dus mogelijk voor bezoekers om je website te bekijken.

Hosting is niet echt duur. het kost Bij Neostrada maar 0.99 cent per maand. Je kunt op één hostingpakket meerdere websites plaatsen.

7 – Je affiliate website maken

Om je website te kunnen bewerken moet je WordPress installeren. Handmatig is dit erg lastig. Daarom hebben hosting providers zoals Neostrada een WordPress hosting. WordPress is een systeem om een website, webshop of blog te maken.  Via Neostrada kun je dus WordPress krijgen, en het leuke is ook nog, kom je er niet uit, ze hebben een uitstekende helpdesk waart domme vragen niet bestaan.

8 – Welk thema ga je gebruiken?

Nu ben je bij het punt aangekomen om je website er flitsend uit te laten zien. Oftewel, je moet een thema uit gaan kiezen. Eén geluk, je hebt tegenwoordig gigantisch veel keuze uit een thema. Gratis en betaald. Het nadeel aan gratis thema’s is dat deze vaak slechte broncode’s bevatten en niet goed samenwerken met andere plug-ins. Hierdoor rank je automatisch lager in Google.

Kies altijd voor een thema die conversieverhogend  is. Ben je een starter? dan zijn de thema’s van Thrive Themes perfect om mee te starten.  Super gebruiksvriendelijk zodat je niet teveel werk hebt om alles goed te zetten. 

Deze website is ook een echte Thrive website!

klik hier om naar de website van Thrive Themes te gaan

Wil je Nederlandse support? Kies dan voor een Phoenix website, van de internetmarketing universiteit. Van Hollandse bodem dus.

Ik moet eerlijk toegeven, het is duur, maar als je kijkt wat je er allemaal voor terugkrijgt, dan heb je dat snel weer terug verdiend. Je hoeft nooit geen plugins meer te installeren. Plugins maken je website alleen maar instabiel.

Verder heeft een Phoenix website standaard:

 • Builder voor effectieve  landingspagina’s & funnels
 • 70+ conversie geoptimaliseerde templates
 • Koppelingen met e-mail marketing providers
 • Pop-ups, aftellers en unieke conversietriggers
 • Productlanceringen module
 • Phoenix SEO tools inclusief blogmodule
 • Smart content (automatische interne links)
 • Content kanon (kennisbanken)
 • Razendsnel op mobiel met AMP

9 – Een logo die er echt uitspringt.

Je wilt uiteindelijk een merk opbouwen. Daar hoort uiteraard een flitsend logo bij toch? Je kunt ervoor kiezen om een logo zelf te maken, maar heb je zelf die kennis wel?

Kies je hiervoor dan kan het programma Canva je heel erg goed ondersteunen. Canva is beperkt gratis, voor de uitgebreide toepassingen moet je voor betalen.

Wanneer je een professioneel logo wilt maken dan adviseer ik je om een een kijkje te gaan nemen op Fiverr.  Daarnaast staat dit ook veel professioneler.

beginnen met affiliate marketing

10 – Wat is Fiverr?

Fiverr is eigenlijk een soort marktplaats waar mensen uit de hele wereld diensten aanbieden. De diensten zijn heel erg divers, zo divers dat ik ze allemaal niet kan uitwerken voor je. Ik adviseer je om zelf een keer een kijkje te gaan nemen op fiverr

Ik heb zelf hele goede ervaringen met Fiverr. Ik had een keer heel veel fouten zitten in Google search console. een man uit Bangladesh heeft me toen geholpen voor maar een paar tientjes. Ongelofelijk goedkoop, ik voelde me zelf een beetje schuldig. Ik heb hem maar een fooi gegeven uiteindelijk.

Ook eventuele teksten kun je uitbesteden door een tekstschrijver op Fiverr. Spotgoedkoop en goed!

Samengevat: Wil je een mooi en goed logo die je niet zelf kunt maken, ga dan naar Fiverr

11 – Meld je aan bij affiliate netwerken

Voordat je gaat bloggen moet jij je aanmelden bij de verschillende affiliate netwerken. Via deze netwerken gaat straks je affiliate link en ontvang jij je commissie. Let op bij sommige moet je eerst worden goedgekeurd.

12 – Ga consistent bloggen

Nu komt het moment om te gaan bloggen. Ga dit consequent doen, en plaats in je blog affiliatelinks. Wanneer je gaat bloggen kun je eigenlijk gratis beoekers naar je website toe sturen. Hoe je bovenaan komt in Google leer je in de training van Jacko Meijaard. 

Iedere blog die je maakt moet eigenlijk beter zijn als de rest die je kunt vinden over het onderwerp waar je overschrijft. Ik noem dit altijd killer content!

beginnen met affiliate marketing

Ben je niet echt een goede schrijver? voor een paar tientjes kun je een blog laten schrijven. Er zijn verschillende tekstschrijvers te vinden. Zelf heb ik goede ervaringen met tekstschrijvers die je kunt vinden op Fiverr

13 – Email marketing

Wanneer jij op een website komt, hoe groot is dan de kans dat je op de website terugkomt? Je wilt geld verdienen met affiliate marketing en dan is email marketing een hele goede manier om ze nogmaals te laten kennismaken met de producten die je aanbied.

The money is in the list

Emailadressen verzamelen dus! Wat tegenwoordig absoluut niet meer werkt is bezoekers in te laten schrijven op een nieuwsbrief. Je moet de bezoekers triggeren met een gratis product.

Een gratis product kunnen verschillende dingen zijn:

 • Een E-book
 • Een kortingscode
 • Een download naar een podcast
 • Een waardevolle video
 • een gratis proefles van een cursus
 • een audiobestand

Nadat de bezoekers zich hebben aangemeld laten ze hun emailadres achter in ruil voor gratis waarde. Hierna kun je de e-mailadressen in je funnel zetten. Een funnel is een reeks e-mails die uiteindelijk leiden naar één doel———-Een verkoop!

beginnen met affiliate marketing

Stuur geregeld een email naar je leads, hou het persoonlijk en maak het niet te spammerig. Er hoeft echt niet iedere keer een affiliate link in te staan. Zorg ervoor dat je een relatie opbouwt met je bezoekers!

14 – De juiste mindset

Wat een verhaal he. Wanneer je nu nog steeds aan het lezen bent dan ben je waarschijnlijk ook geïnteresseerd om een Online affiliate business op te gaan bouwen. Ik hoop niet dat ik je heb afgeschrikt met dit stappenplan om te beginnen met affiliate marketing. Het lijkt meer dan in de werkelijkheid.

Eigenlijk kun je met heel erg weinig start kapitaal een eigen bedrijf opstarten met dit verdienmodel. Maar waar de meeste starters de fout mee ingaan dat is hun mindset.

Wanneer je voldoet aan onderstaande punten dan is affiliate marketing niets voor jou

 1. Ik wil niet iedere dag bouwen aan mijn toekomst en iedere dag minimaal 1% beter worden
 2. Ik wil binnen een maand veel geld verdienen
 3. Ik heb weinig geduld
 4. Ik ben tevreden met mijn huidige financiële situatie
 5. Ik wil iet in mezelf investeren, ik denk dat ik wel weet hoe het allemaal werkt

Toen ik begon met affiliate marketing in 2018 heb ik meerdere keren bijna de handdoek in de ring gegooid. Af en toe was ik best wel jaloers dat iemand dat er personen waren op het forum van Jacko Meijaard die binnen een half jaar een mooi extra salaris hadden via affiliate marketing.

Ik ben blijven investeren in mezelf. Iedere dag bouwen aan mijn business, ook al was het soms maar 15 minuten. Dit heeft me wel gebracht op het level waar ik nu op zit.

Ik weet zeker dat ik binnenkort geen loonslaaf meer ben. Een passief inkomen opbouwen, dat moment komt steeds dichterbij!

Begin vandaag en kijk eens waar je over een jaar staat. Ga consequent bouwen aan je business en je zult echt verbaasd zijn op welk niveau je dan staat

15 – Beginnen met affiliate marketing? Hier is de affiliate marketing checklist (verkorte versie).

Als slot van dit artikel heb ik alle aanmeldlinks voor je op een rijtje gezet. Lekker handig dus. Ik heb er ook een handige PDF van gemaakt die je gratis kunt downloaden

Start met een online training

Algehele kennis over online marketing

Kamer van koophandel

Domeinnaam

Starten met je website

Logo ontwerpen

tekstschrijvers

E-mail marketing

De juiste mindset

Affiliate netwerken:

Overige handige links:

Gratis download: affiliate marketing startgids

Dit was het dan. Ik hoop dat je nu weet hoe je moet beginnen met affiliate marketing. Ik heb zoveel mogelijk tips voor je geprobeerd te verzamelen. Er zijn een hoop blogs te vinden waar je verteld wordt dat het allemaal heel erg gemakkelijk is om te starten met affiliate marketing.

Dat is dus absoluut niet zo. De personen die dat soort artikelen hebben geschreven vindt ik niet eerlijk.  Als het zo makkelijk was dan deed iedereen dit wel!

Feit is wel dat als je het eenmaal doorhebt en door blijft zetten dat er dan hele mooie dingen, niet kunnen, maar gaan gebeuren. De kracht van consistentie is zo ontzettend groot. Dat besef je misschien nu nog niet, maar geloof me maar op mijn woord.

Eén onderdeel heb ik nog niet behandeld in dit artikel. Namelijk hoe je moet aanmelden bij Google analytics en Google search console. Dit leer je in de training van Jacko Meijaard

 

See you at the top!Geert Louters

Hi, Geert Hier!

Geert Louters is de eigenaar van verdienwijzer.nl. Een paar jaar terug was ik nieuwsgierig of het mogelijk is om een passief inkomen op te bouwen via internet.

Ik ben er achter gekomen dat dit absoluut mogelijk is. Ik wil jou graag leren hoe je geld kunt verdienen via internet en hoe je jaarlijks heel veel geld kunt besparen.

Geld verdienen en geld besparen, alles op één plek!

Anderen bekeken ook:

Het maken van een product omschrijving is moeilijk. Het is zeer tijdrovend en als

Een unieke en de beste product beschrijving maken? Gebruik deze AI content tool!

Eén miljoen euro in bezit hebben zou een geweldig doel en levensprestatie

12 manieren om in een mum van tijd miljonair te worden.

Voel jij je soms een mislukkeling omdat je teveel geld aan het

Hoe kun je stoppen met teveel geld uitgeven? 7 tips en tricks!

pagina [tcb_pagination_current_page] van [tcb_pagination_total_pages]

Ontdek in deze korte video hoe Jacko meer dan 10K per maand verdiend

>