Geld verdienen met Pinterest? 5 winstgevende tips voor Pinterest!

28/03/2021

minuten leestijd

Door:

Ben je een blogger of ondernemer en wil je Pinterest inzetten om geld te verdienen? Stop met scrollen want dan kan dit artikel wel eens ontzettend belangrijk voor je zijn.

Ik ga hopelijk je twijfels wegnemen over geld verdienen met Pinterest.

Wat is Pinterest?

Pinterest is een gigantisch groot digitaal prikbord waar iedereen zijn Pins (foto’s)  kan delen met alle gebruikers. Je kunt het vergelijken met een ouderwets prikbord waar je met punaises je favoriete foto’s en briefjes aan vast kon zetten.

Bloggers, bedrijven en particulieren maken steeds meer gebruik van Pinterest. Het aantal gebruikers stijgt ieder jaar gigantisch.

Pinterest en de cijfers

Het aantal gebruikers op Pinterest stijgt ieder jaar. Pinterest telt 416 miljoen maandelijks actieve gebruikers.  Dat is een toename van 38,7 procent in een jaar tijd. Halverwege 2019 telde het sociale medium 300 miljoen gebruikers. (bron)

Hoe is Pinterest ontstaan?

Pinterest is gelanceerd in 2010. Het idee kwam van Ben Silbermann. Hij wou graag één plek hebben op internet waar hij afbeeldingen op kon plaatsen waar hij inspiratie uit haalt.

Een soort gigantisch groot moodboard eigenlijk. Die in het begin eigenlijk alleen maar door mensen werd gebruikt die in de DIY niche aanwezig waren. Twee jaar later werd Pinterest ook gebruikt door andere gebruikers en was het de snelst groeiende website ooit.

Is Pinterest social media?

Pinterest ziet zichzelf niet als social media. Net als bij Facebook en Instagram kun je reageren op elkaars berichten maar er is veel minder interactie aanwezig. Je kunt het eigenlijk meer zien als een gigantische zoekmachine waar je heel erg veel inspiratie uit kunt halen.

geld verdienen met pinterest

hoe kun je Pinterest gebruiken

Pinterest werkt dus met afbeeldingen die pins worden genoemd. Als gebruiker kun je deze binnen je eigen account verzamelen op zogenaamde mappen (borden).

Deze borden kun je privé of openbaar maken voor alle gebruikers van Pinterest.

Je kunt mensen volgen, maar mensen kunnen jou ook gaan volgen als ze je pins leuk vinden. Bij Pinterest word je ook zelf flink gestimuleerd om op zoek te gaan naar pinideeën door middel van de zoekfunctie.

Door bij de omschrijvingen van je pins SEO toe te passen met belangrijke zoekwoorden, heb je zelf meer kans om gevonden te worden.

Gebruik je dan een affiliate link in je pin of een link naar je artikel dan kun je dus extra verkeer krijgen en begint het geld verdienen met Pinterest.

Geld verdienen met Pinterest

Zelf zet ik Pinterest ook in als een manier om een extraatje bij te verdienen. In het begin ging dit gigantisch fout. Ik was als een malle pins gaan maken en die op Pinterest te gaan zetten.

  • Pins die een verkeerd formaat hadden
  • Geen zoekwoorden toevoegen zodat mijn pins niet gevonden konden worden
  • Geen waarde meegeven
  • Geen omschrijvingen toevoegen

Kortom, ik had een valse start gemaakt en het was een zooitje. Ik ben opnieuw begonnen en met een zeer waardevolle training gestart. Toen zag ik het licht en begonnen mijn pins ook daadwerkelijk geld op te leveren!

geld verdienen met pinterest

Ik ben er nog lang niet, maar weet inmiddels wel hoe het allemaal werkt. Bovenstaande pin heb ik gemaakt in Canva en die wordt doorgestuurd naar dit artikel. Deze pin is inmiddels 1,28K bekeken en levert inmiddels geld voor me op. Het werkt dus! Meer dan 1500,- heeft deze pin me opgeleverd!

Hoe kun  je geld verdienen met Pinterest?

Ik had je 5 winstgevende tips beloofd over hoe je geld kunt verdienen op Pinterest. Nou, hier komen ze! Zorg er wel voor dat je een goede basis hebt als je met één van onderstaande punten aan de slag wilt gaan.

1. Verdien geld door Pinterest te gebruiken om meer bezoekers naar uw website te leiden

Kun je wel wat meer bezoekers gebruiken op je website? Pinterest een geweldige manier is om meer bezoekers naar uw blog te leiden. Uiteindelijk zorgen website bezoekers voor meer omzet toch?

2. Verdien geld door Affiliate links aan je pins toe te voegen. 

Er zijn een aantal manieren waarop u geld kunt verdienen met aangesloten links op Pinterest:

Stap 1: Maak een geweldige blogpost met ten minste één affiliate-link erin. Zet vervolgens een in het oog springende afbeelding op je Pinterest-borden vast die naar je  blogpost leidt.

TIP: Ik gebruik Canva.com graag om al mijn pinnen te maken. Het is gratis te gebruiken en ze hebben zelfs een Pinterest-sjabloon om je op weg te helpen.

Stap 2: Maak een opvallende afbeelding die rechtstreeks naar je affiliate-link leidt. Dit betekent dat je in plaats van je  blogbericht je affiliate link in de URL van de pin moet zetten. Houd er rekening mee dat je ALTIJD je affiliate-link moet vermelden in de beschrijving van de pin.

Je kunt dit doen door “affiliate” of “affiliate link” te zeggen in de pinbeschrijving.

Uit mijn persoonlijke ervaring heb ik de BESTE resultaten behaald met pinnen die naar mijn blogposts leiden (in plaats van rechtstreeks naar mijn affiliate links). Ik ken echter iemand die veel succes heeft gehad door directe affiliate-links vast te zetten.

Ik raad aan om met beide opties te experimenteren om te zien welke voor jou het beste werkt.

Om meer te weten te komen over hoe je geld kunt verdienen met Pinterest, raad ik je aan om je op te geven voor de Online Pinterest training. 

3. Verdien geld door Pinterest Virtual Assistent-services aan te bieden

Je hoeft geen expert te zijn om geld te verdienen als virtuele assistent . Met meer dan een miljoen blogs en online bedrijven is het geen verrassing dat er veel vraag is naar virtuele assistenten van Pinterest. Dit kan een geweldige manier zijn om thuis geld te verdienen.

Wat doet een Pinterest virtuele assistent?

Als virtuele Pinterest-assistent kunt u het bereik van een klant op Pinterest helpen vergroten en zijn aanwezigheid op het sociale mediaplatform behouden. Dit betekent dat je pins maakt om te delen op het Pinterest-account van je klant om meer bezoekers naar hun website of verkooppagina te trekken.

Hoe moet je beginnen als Pinterest Virtual assistent?

Als je denkt dat het goed voor je klinkt om een virtuele Pinterest-assistent te worden, dan raad ik je aan je aan te melden voor de online Pinterest training van Arlette. Dit is de meest uitgebreide Pinterest training die er momenteel te vinden is.

Hier leer je dan ook alles van A tot Z om een Pinterest expert te worden en een succesvolle Pinterest VA kunt worden.

4. Verdien geld door je eigen producten op Pinterest te verkopen

Pinterest is een slimme manier om geld te verdienen door je eigen producten of diensten te verkopen. Je kunt een pin maken die linkt naar je eigen producten die je te koop hebt.

Je kunt de pins laten verwijzen naar je:

  • digitale producten (eBooks, trainingen en handouts),
  • fysieke producten (kleding , woninginrichting, boeken, supplementen)
  • diensten (consulting, online coaching, virtuele assistent)

5. Verdien geld door Pinterest-adviesdiensten aan te bieden

Als je uiteindelijk de expert bent in het gebruik van Pinterest, kun je geld verdienen door adviesdiensten aan te bieden aan andere mensen of bedrijven. Je kunt zelfs een fulltime  inkomen verdienen via Pinterest-consultancy.

Deze diensten omvatten het verstrekken van een diepgaande evaluatie van het Pinterest-profiel, de website en de analyses van je klant. Je stelt vervolgens een lijst met voorgestelde aanbevelingen op om uw klant te helpen zijn doel te bereiken.

Pinterest-advies wordt steeds populairder en kan een geweldige manier zijn om geld te verdienen met je eigen social media  vaardigheden.

Zoals je kunt zien, zijn er veel manieren waarop je geld kunt verdienen of zelfs een voltijds leven kunt verdienen op Pinterest.

Er is nog nooit een beter moment geweest om aan de slag te gaan dan NU met het veranderen van je Pinterest-profiel in een machine om geld te verdienen!

geld verdienen met pinterest

Waar wacht je op?

De online Pinterest training van Arlette kan je helpen en ondersteunen om geld te gaan verdienen op Pinterest. Zodoende maak je een flitsende start. Ga dus niet zelf aanklooien en de fouten maken die ik en  andere ondernemers hebben gemaakt.

Er zijn gewoon heel veel mensen die een valse start hebben gemaakt door niet de juiste strategie toe te passen. Ik was zelf ook eigenwijs in het begin. Door het volgen van de Online Pinterest training verdien ik mijn geld via Pinterest.

Van mijn fouten heb ik geleerd en door de tactiek toe te passen uit de training zijn mijn pins nu winstgevend!

Geld verdienen met pinterest? Neem snel een kijkjeGeert Louters

Hi, Geert Hier!

Geert Louters is de eigenaar van verdienwijzer.nl. Een paar jaar terug was ik nieuwsgierig of het mogelijk is om een passief inkomen op te bouwen via internet.

Ik ben er achter gekomen dat dit absoluut mogelijk is. Ik wil jou graag leren hoe je geld kunt verdienen via internet en hoe je jaarlijks heel veel geld kunt besparen.

Geld verdienen en geld besparen, alles op één plek!

Anderen bekeken ook:

Wil je graag beleggen en ben je op zoek naar een broker die lage

DEGIRO review, Lange termijn beleggen met lage kosten

Als je meer volgers op TikTok wilt krijgen, dan is dit de

Hoe krijg je meer volgers op TikTok? 13 tips om razendsnel viral te gaan!

Slimmer omgaan met je geld kan de sleutel naar financiële vrijheid voor

Slimmer omgaan met je geld? 5 geweldige tips hoe je dit kunt bereiken!

pagina [tcb_pagination_current_page] van [tcb_pagination_total_pages]

Ontdek in deze korte video hoe Jacko meer dan 10K per maand verdiend

>