Hoe werkt beleggen? 7 punten wat je moet weten als je gaat starten

11/04/2021

minuten leestijd

Door:

Hoe werkt beleggen nu eigenlijk? Wil je graag starten met beleggen? In deze blog heb ik 7 belangrijke punten voor je als je wilt hoe beleggen.

Allemaal punten die nuttig voor je kunnen zijn zodat je niet een valse start gaat maken.

Hoe moet je beginnen met beleggen en hoe werkt het eigenlijk?

Het allerbelangrijkste is: zorg er voor dat je niet gaat beleggen met geld wat je niet kunt missen. Ga je van te voren goed voorbereiden zodat je niet een valse start gaat maken.

Ga op zoek naar informatie en leer het van iemand die de klappen van de zweep kent. Een ervaren persoon dus, iemand met kennis en kunde.

Ik raad je aan om met een goede cursus te starten. Zodoende maak je niet de valse start wat ik in het verleden heb gemaakt.

Mijn valse start kun je lezen in mijn blog die gaat over een speciale blog die ik hier over heb geschreven: Beleggen in aandelen? Maak nooit de fout die ik ooit heb gemaakt!

Hoe werkt beleggen?

Er zijn eigenlijk twee opties:

 • zelf gaan beleggen
 • Je beleggingen laten doen door een externe partij

Wanneer je zelf gaart beleggen zet je zelf je koop of verkooporders in het systeem van de broker of  bank. Zij voeren dan de orders voor je uit. Je vindt er ook vaak een stappenplan zodat dit uiteindelijk de keuze kan maken voor je order.

Wanneer je de beleggingen laat doen door een externe partij dan maak je een beleggersprofiel aan bij een externe partij. Je hoeft alleen maar aan te geven hoeveel je wilt inleggen, wat je doel is en hoeveel risico je bereid bent om te lopen.

1- Wat is beter? Zelf beleggen of je beleggingen laten doen.

Uiteraard zijn de kosten wel veel hoger als je de beleggingen laat doen door een externe partij. Wanneer je het beleggen laat doen door een externe partij heb je zelf helemaal geen inzicht in je beleggingen.

Wat als je nu de kennis hebt om zelf te gaan beleggen?

 • Met de juiste kennis kun je een hoger rendement halen omdat je minder kosten hebt.
 • Je bepaald zelf het risico
 • Je kunt met een lager bedrag starten
 • Je bent veel meer betrokken bij je beleggingen. Het gaat zelfs leuk worden!

Tip: Ontdek hier de cursus die momenteel spotgoedkoop is om te starten met zelf beleggen

2- Is beleggen hetzelfde als gokken?

Beleggen is niet hetzelfde als gokken. Beleggen is een methode om goede aandelen te selecteren. “Goede aandelen” kunnen je rendementen opleveren die ver boven het marktgemiddelde liggen.

Het is vergelijkbaar met het behalen van een goed resultaat in een kansspel. Goede aandelen kunnen u een rendement opleveren dat ver boven het marktgemiddelde ligt.

hoe werkt beleggen

Er is een gezegde dat “elke investering een gok is”. Feit is dat gokken op de beurs onmogelijk te vermijden is, omdat er altijd onbekenden zijn en onbekenden altijd groter kunnen zijn dan bekenden.

Toch heeft het ook wel weer overeenkomsten. Wanneer je in aandelen belegt, neemt je een risico. Er zit een element van gokken aan vast, want je koopt het geloof dat aandelen in waarde zullen stijgen.

William O’Neil: “U koopt het geloof dat de toekomstige winsten hoger zullen zijn dan de huidige winsten.” U wedt dat de toekomstige winsten hoger zullen zijn dan de huidige winsten.

3- Wat is beter, Beleggen of sparen?

Tja, We weten allemaal inmiddels dat sparen momenteel niets meer oplevert bij de bank. Ik denk zelf dat de banken ook nooit geen rente meer gaat geven op de spaarrekeningen. Ik hoop dat ik het fout heb.

Wanneer je gaat beleggen levert dit meer op dan geld op een spaarrekening. Echter als je heit niet op de juiste manier doet kun je wel een hoger risico hebben dat je geld kwijtraakt.

De beste optie is daarom ook om te sparen en te beleggen. Beleggen voor de lange termijn en sparen voor de korte termijn.

4- De kracht van compounden met aandelen

Compounden is niet anders dan herinvesteren. Warren Buffet is door deze manier van werken miljardair geworden. Hoe werkt compounden? Compounden is eigenlijk het effect van rente op rente.

hoe werkt beleggen

Stel je krijgt 10% rente op 100,- per maand dan heb je na een maand 110,-. Ga je nu herinvesteren dan ontvang je 10% over de 110,-? In het begin gaat compounden iet echt hard maar als je dit een langere tijd volhoud dan zijnde resultaten verbluffend.

Bekijk deze rekentool

5- Start nooit met te weinig kennis

Dit is één van de meest gemaakte fouten voor als je gaat starten met beleggen. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: Bereid je goed voor! Wanneer je start met belggen en je hebt geen kennis dan ga je overhaaste beslissingen nemen. Als je van te voren een goede cursus gaat volgen dan kun je uiteindelijk beslissingen nemen op gevoel.

Ga zoveel mogelijk kennisbronnen gebruiken zoals:

6- Vergeet nooit dat er risico’s zijn met beleggen

Je leest het altijd bij de disclaimer. Beleggen kan risico’s opleveren. Beurskoersen gaan altijd omhoog en omlaag. Dit zal ook altijd zo blijven. Risico’s kun je verlagen door een goede mix van aandelen in je mandje te hebben. Veelal hebben de aandelen die je hebt voor langere termijn veel minder risico’s

Heb je zelf deze kennis hoe je dit moet doen? Gefeliciteerd! Weet je echt niet hoe je kunt beleggen met minder risico? Dan raad ik je aan om de training te gaan volgen van Jorik Vermeulen. Door deze manier is de kans groter dat je minder risico gaat hebben met beleggen.

hoe werkt beleggen

7- hoe werkt beleggen? Start met een goede cursus voor een flitsende start

Je bent er nu waarschijnlijk wel achter gekomen dat je beter niet zomaar moet gaan starten met aandelen. Ik raad je echt aan om het te leren van een mentor. Jorik Vermeulen is in mijn ogen de beste persoon die je kan helpen om een flitsende start te gaan maken, om je te leren hoe beleggen werkt.

Wat leer je van Jorik Vermeulen?

Je leert van Jorik uiteraard alles over aandelen. Het is echt een starterscursus, beleggen met aandelen voor dummy’s, zeg maar. Gaandeweg ga je steeds meer begrijpen en dan is de kans om er dieper op in te gaan. Tijdens dit stadium leer je van Jorik zijn strategie waar hij veel succes mee heeft.

Martin:

“Ook ik heb een lidmaatschap afgesloten bij de HIM en tot volle tevredenheid. De vele modules en trainingen spraken mij erg aan. Met name het enthousiasme en de openheid van Jorik vind ik super! 

Jorik was zelfs bereid tot een 1 to 1 online meeting om kennis te maken en zijn kennis met mij te delen. Kortom ik ben super tevreden en enthousiast. Het maakt niet uit of je net begint of al verder gevorderd bent! (bron)

Happy Investors: De beste keuze voor lange termijn beleggers.

Waarom is in mijn ogen en die van andere de beste keuze voor lange termijn beleggers?  Happy Investors unieke voordelen biedt, namelijk: 

 1.  Grootste online cursus met 75+ video uren (!) 2. Van beginnend tot gevorderd beleggen in aandelen en ETF's  
 2. Iedere maand exclusief onderzoek naar de beste aandelen voor potentieel x5 - x10 rendement 
 3. Community én persoonlijke coaching 5. Bewezen strategie om hoger rendement én lager risico met beleggen te halen
 4. Leden beoordelen Happy investors met een 4.9 uit 5.
 5. 98% van alle nieuwe leden blijft lid.

Conclusie: Hoe werkt beleggen

Ik kan je in deze conclusie maar één wijze les geven: Ga goed voorbereid van start. Ik ga ervan uit dat je veel wilt gaan verdienen met aandelen. Een goede training is dan een absolute must, Eerst even kijken of het iets voor je is? Bekijk hier een gratis proefles van The Happy investors


Ontdek de BESTE beleggingscursus van Nederland

Jorik Vermeulen kan en gaat jou helpen, Gegarandeerd!Geert Louters

Hi, Geert Hier!

Geert Louters is de eigenaar van verdienwijzer.nl. Een paar jaar terug was ik nieuwsgierig of het mogelijk is om een passief inkomen op te bouwen via internet.

Ik ben er achter gekomen dat dit absoluut mogelijk is. Ik wil jou graag leren hoe je geld kunt verdienen via internet en hoe je jaarlijks heel veel geld kunt besparen.

Geld verdienen en geld besparen, alles op één plek!

Anderen bekeken ook:

Wanneer je zorgtoeslag wilt aanvragen raad ik je aan om eerst je

Zorgtoeslag berekenen? Altijd doen, want dit bespaart je veel geld!

Een interessante blog voor diegene die wil gaan starten met affiliate marketing. Ik

4 overlevings tactieken voor affiliate marketing

Starten met affiliate marketing en je weet niet hoe je dit moet

Starten met Affiliate marketing. Leer het in 10 dagen!

pagina [tcb_pagination_current_page] van [tcb_pagination_total_pages]

Ontdek in deze korte video hoe Jacko meer dan 10K per maand verdiend

>