Financiële vrijheid bereiken? Deze 10 hacks kunnen je absoluut helpen!
17 april 2021 
13 min. leestijd

Financiële vrijheid bereiken? Deze 10 hacks kunnen je absoluut helpen!

Financiele vrijheid bereiken is echt niet zo moeilijk dan je denkt. Je hebt het zelf in handen! Heb je zelf wel eens het gevoel dat JIJ nooit financiële vrijheid gaat bereiken?

Zie je alleen maar anderen succesvol worden? Ik hoop dat je dan iets gaat hebben aan deze blog.

In deze blog vindt je 10 (simpele) hacks die je kunnen helpen om financiële vrijheid te bereiken. Het bereiken van financiële vrijheid is een doel voor veel mensen. Wanneer je er echt 100% voor gaat ben ik er van overtuigd dat dit jou ook gaat lukken.

Wat is financiële vrijheid?

 Financiele vrijheid is niets anders dan dat je voldoende spaargeld, investeringen en contanten bij de hand hebt om de levensstijl te hebben die je voor jezelf en je gezin wilt hebben. Nergens zorgen over maken en doen en laten wat je zelf wilt. 

financiele-vrijheid-creeren

Denk niet dat dit je de enige bent die altijd financiële tegenslagen heeft. Absoluut niet! Iedereen heeft dit wel een keer. Wanneer je weinig geld hebt lijkt het alleen maar vaker voor te komen bij jou en lijkt het net of een ander hier geen last van heeft.

De 10 technieken in deze blog kunnen je op het goede pad brengen.

  • Maak doelen voor jezelf, zowel groot als klein, financieel en leefstijl, en creëer voor jezelf een blauwdruk om die doelen te bereiken.
  • Maak een budget om al uw financiële behoeften te dekken en houd u eraan. (TIP: Start met het programma Money-game)
  • Gebruik zo weinig mogelijk je creditcard, zodat je zo weinig mogelijk schulden hebt.
  • Zorg ervoor dat je een buffer hebt. Zie het als een soort noodfonds.
  • Zorg goed voor je spullen in en om het huis. Goed onderhoud is goedkoper dan vervanging.
  • Het belangrijkste: Zorg voor jezelf en je naasten en blijf gezond!

TIP: Jorik Vermeulen heeft een low budget cursus die je 100% gaat helpen om financiële vrijheid te bereiken

1. Stel levensdoelen

Wat is financiële vrijheid eigenlijk voor jou? Wanneer je ernaar verlangt dan is dat een vaag begrip. Ik heb huiswerk voor je!

Pak eens een vel papier en schrijf eens 25 punten op hoe je dit kunt bereiken. Vergeet niet hoeveel geld je op je bankrekening moet hebben staan. Welke levenstijl ga je voor jezelf opbouwen als je financieel vrij bent?

Op welke leeftijd wil je dit bereiken?  Hoe specifieker je doelen, hoe groter de kans is dat je deze gaat bereiken.

Tel vervolgens terug naar uw huidige leeftijd en stel met regelmatige tussenpozen financiële mijlpalen vast. Schrijf het allemaal netjes op en Ga met dit plan aan de slag. Anders ben ik bang dat je over 10 jaar nog steeds in de rat-race zit.

2. Maak eens een begroting voor jezelf

Wanneer je een begroting voor jezelf op gaat stellen – en je eraan gaat houden – dan is dit de beste manier om er voor te zorgen dat alle rekeningen worden betaald en dat de besparingen op koers liggen.

Zelf ben ik enige tijd geleden begonnen met het boek/spel “Money Game”. Dit was voor mij een eyeopener. Ik dacht dat ik het altijd aardig goed deed, maar Money Game heeft me wel even met de neus op de feiten gedrukt.

financiële vrijheid creëren

Wanneer je uiteindelijk met Money Game bent gestart worden je persoonlijke doelen versterkt en wordt je minder verleid om meer geld uit te geven.

Meer informatie over Money Game:

3. Betaal creditcards volledig af of stop ermee!

Creditcards en soortgelijke consumentenleningen met hoge rente zijn de bottleneck voor het opbouwen van rijkdom. Stop ermee, of los het gelijk af!

Studieleningen, hypotheken en soortgelijke leningen hebben doorgaans veel lagere rentetarieven. Probeer eigenlijk helemaal niets te lenen.

Een wijze les van mijn moeder: “Je koopt pas iets als je er geld voor hebt!”

4. Ga starten met beleggen 

Er is heel veel twijfel wanneer het woord beleggen valt. Het zit nog steeds in een verdoemhoekje. Vaak is het angst, maar in 9 van de 10 keer is het een gebrek aan kennis over de aandelenmarkt.

Ik snap dit volkomen.

Hoeveel rente ontvang je bij de bank? Waarom  zou je niet met een gedeelte van je spaargeld gaan starten met beleggen? Historisch gezien is er geen betere manier om je geld te laten groeien met beleggen.

De magie van samengestelde rente, oftewel compounden gaat in de toekomst alleen nog maar meer toenemen. Geef je beleggingen echter wel de tijd. En ga er niet van uit dat je de volgende Warren Buffet gaat worden.

Ga goed voorbereid van slag en leer beleggen van een expert die de klappen van de zweep kent. Anders ga je onherroepelijk een valse start maken!

TIP: Jorik Vermeulen heeft naast de financiële vrijheid cursus ook een uitgebreide starten met beleggen training

5. Ga eens onderhandelen over je contracten

Heb jij wel eens met je energie maatschappij onderhandelt over een fikse korting? Wanneer je al langere tijd een contract hebt met een verzekeringsmaatschappij of energieleverancier betaal je eigenlijk veel te veel. Je kunt hierover onderhandelen maar het grootste gedeelte van de maatschappij doet dit helemaal niet. En daar zijn de grote bedrijven blij mee!

Waarom betalen nieuwe instappers veel minder? Hier heb jij ook recht op. Je kunt zelf gaan onderhandelen maar je kunt dit ook laten doen. Ik maak voor het onderhandelen gebruik van Dyme.

Dyme heeft voor mij inmiddels een korting weten te realiseren op:

Meer weten over de GRATIS app van Dyme: Lees de review>>>>>

6. Zorg voor zelfontwikkeling

Zelf ben ik bezig om me iedere dag te ontwikkelen. Ik ben continu op zoek naar middelen om geld te verdienen en het belangrijkste is: “passen deze verdienmodellen wel bij me?”

Door veel podcasts te beluisteren, vooral in de auto, krijg ik iedere dag weer nieuwe inzichten die me in verloop der tijd geld gaan opleveren. Een heel mooi voorbeeld is de cashback robot van AI Marketing.

In het begin dacht ik dat het een scam was, maar nu verdien ik er meer dan 1000,- per maand mee. Zo kan het dus lopen. Ook ben ik ontzettend blij dat anderen ook happy zijn met AI marketing.

Pas op voor het ‘Shiny object syndrom’

In het begin van mijn zoektocht om financiële vrijheid bereiken stapte ik in alle programma’s waar je geld mee kon verdienen. Sommige waren hartstikke nep en hebben me veel geld gekost. Dit noem je ook wel het ‘shiny object syndrom’. Alles lijkt leuk maar niet alles past bij je.

Ga iets doen waar je een goed gevoel bij hebt. Wordt de expert in dart vakgebied en ik weet dan zeker dat je door jouw gekozen manier veel geld gaat verdienen.

Bekijk elk jaar alle toepasselijke wijzigingen in de belastingwetgeving om ervoor te zorgen dat alle aanpassingen en inhoudingen worden gemaximaliseerd. Blijf op de hoogte van financieel nieuws en beursontwikkelingen en aarzel niet om uw beleggingsportefeuille hierop aan te passen.

Kennis is ook de beste verdediging tegen degenen die jagen op ongekunstelde investeerders om snel geld te verdienen.

7. Wees zuinig op je spullen

Zorg goed voor je eigendommen zoals je auto, fiets , grasmaaiers tot aan je schoenen en kleding. Wanneer je er goed voor zorgt gaat alles ook veel langer mee. Je onderhoudskosten zijn altijd nog lager dan de vervangingskosten.
Ik weet zeker dat je op deze manier heel veel geld kunt besparen per jaar. Bedenk maar eens wat je met dat geld kunt gaan doen!

Leer het verschil kennen tussen de dingen die je wilt en de dingen die je nodig hebt.

8. Ga wat zuiniger leven

Het is niet zo moeilijk om wat zuiniger te gaan leven. Het is in het begin even wennen maar wanneer je de mentaliteit hebt om dit te beheersen ben je eigenlijk al een winnaar! Zelfs de rijken der aarde hebben deze mentaliteit en sommige zijn er zelfs gierig door geworden.

Dit terwijl ze zoveel geld hebben te besteden dat ze alles kunnen kopen wat ze maar willen. 

Maak ook eens de balans voor jezelf om eens onderscheid te gaan maken tussen de dingen die je echt nodig hebt en de dingen die je graag zou willen.

9. Laat je begeleiden op je weg naar financiële vrijheid

Heb je zelf kennis om je weg naar financiële vrijheid zelf te bereiken? Gefeliciteerd! Ik en vele anderen hebben het niet! Ik laat mezelf graag adviseren door iemand die deze weg al heeft behandeld. Hij of zij heeft deze stappen al voltooid en weten hoe het moet!

Wanneer je voor deze stap kiest kun je leren van de fouten die hij of zij heeft gemaakt en weet je uiteindelijk welke stappen je nu juist WEL moet gaan volgen.

Uiteindelijk kom je op het punt die je mentor zelf ook heeft gehaald: Financiele vrijheid

10. Het allerbelangrijkste: Je gezondheid! 

Hoe staat het ervoor met je eigen gezondheid? Eet je gezond? Leef je gezond? Leef je stressvrij?

Een financiële vrijheid bereiken kan nog zo mooi zijn maar als je geen goede gezondheid hebt kun je er ook niet van genieten. Een goede gezondheid maakt je ook helderder van geest. Hierdoor kun je gemakkelijker de juiste beslissingen nemen om (veel) geld te gaan verdienen.

Niet voor niets zijn de meeste miljardairs en miljonairs heel veel bezig met gezond voeding en voldoende beweging. Waarom? Omdat ze hierdoor nog meer kunne genieten van hun rijkdom.

Kijk anders even een keer op mijn andere website: 24taste.nl. Hier staan voldoende tips op om jouw Taste van het leven een fikse boost te geven!

Jorik Vermeulen kan je helpen! Ontdek hier wie Jorik Vermeulen is

Conclusie: hoe kun je financiële vrijheid bereiken

Deze 10 stappen gaan niet in één keer al je geldproblemen oplossen. Ze kunnen je gelukkig wel helpen om je alvast een grote stap te geven naar je doel: Financiele vrijheid! 

Je kunt vandaag al beginnen om met je doel te gaan beginnen. Stel het niet uit, want dan heb je morgen of overmorgen alweer andere prioriteiten.

Focus is the key to succes!

Net als ik al eerder zie kun je het waarschijnlijk niet alleen. Ik ook niet! Laat je begeleiden op je reis naar de vrijheid. Ik heb alle belangrijke links nog even op een rijtje gezet voor je. Neem vrijblijvend even een kijkje en ik ben benieuwd wat je ervan vindt:

Over de schrijver
Geert Louters is de auteur van verdienwijzer.nl. Een paar jaar terug was ik nieuwsgierig of het mogelijk is om een passief inkomen op te bouwen via internet.Ik ben er achter gekomen dat dit absoluut mogelijk is. Ik wil jou graag leren hoe je geld kunt verdienen via internet en hoe je jaarlijks heel veel geld kunt besparen.Geld verdienen en geld besparen, alles op één plek!See you at the top!
Reactie plaatsen

Binnen 5 minuten toegang tot de volledige affiliate marketing cursus van Jacko Meijaard!