Op zoek naar een goede en goedkope advocaat? Bespaar tot 40%!

05/09/2020

minuten leestijd

Door:

De meesten zullen waarschijnlijk wel nooit in aanraking komen om een advocaat in te schakelen. Mooi! Houden zo! Maar soms kom je in een situatie terecht dat je er toch eentje nodig hebt.

 • Hoe vindt je een goede en (goedkope) advocaat?
 • Hoe gaat dit in zijn werk?
 • Wat kost een goede advocaat tegenwoordig?

Allemaal vragen die we in dit artikel gaan behandelen. Ook heb ik een aanmeldlink voor je hoe je tot 40% kunt besparen op een advocaat.

Bestaat er wel een goedkope advocaat?

Tja, wat is goedkoop. Een beetje uurtarief zit tegenwoordig op 60,-. Een advocaat krijg je echt niet voor dat geld, Het tarief van een advocaat begint vaak op 200,- per uur. Voor vele onder ons een gigantisch bedrag. Dat vind ik zelf eigenlijk ook.

Ik moet je wel vertellen dat tarieven van advocaten niet veel hoger zijn dan van andere professionals met een vergelijkbaar opleidingsniveau. Er zijn ook maar weinig mensen die lang gaan studeren om vervolgens voor een paar tientjes per uur te gaan werken.

Alles hangt voor een groot gedeelte af of je zelf ook een rechtsbijstand verzekering hebt. Als je niet in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand, moet je de advocaat zelf betalen.

Chrissy Teigen Judge GIF by Quibi - Find & Share on GIPHY

Ohjee! Er komen vaak nog meer kosten bij!

Er kunnen ook andere kosten bijkomen, zoals kosten van de rechtbank. Het kan zijn dat uw rechtsbijstandverzekering de kosten dekt, als je een rechtsbijstandverzekering hebt.

De griffierechten zijn de kosten die je moet betalen voor het starten van een procedure bij de rechtbank. Betaal je deze kosten niet, dan kan het zijn dat de rechtbank jouw zaak niet in behandeling neemt.

GOEDKOPE ADVOCAAT VINDENZoeken naar een goedkope(re) advocaat

Je kunt heel internet af gaan struinen om een goede en goedkope advocaat op te gaan zoeken. Zit je daar zelf op te wachten? Het kan allemaal veel simpeler! Ik ga je het straks allemaal uitleggen hoe je dit het beste kunt doen, en ook nog een met kortingen tot 40%!

Wanneer je de eerste afspraak hebt gemaakt met een advocaat is heel vaak het kennismakingsgesprek gratis. Een advocaat kan daarna meestal een inschatting van de kosten maken. Bij complexe zaken ligt dat natuurlijk anders.

Is een goedkope advocaat ook een goede advocaat?

Ga niet alleen voor de laagste prijs: het is belangrijk dat je er ook  een goed gevoel bij hebt. De gekozen advocaat vertegenwoordigd wel jouw belangen.

Wanner je geld wilt besparen op een advocaat is ook de vestigingsplaats belangrijk. Wanneer het kantoor aan de andere kant van het land ligt en persoonlijk overleg noodzakelijk is, spelen ook reiskosten en reistijd een rol.

Wanneer je gaat zoeken naar een goedkope advocaat dan is het ook belangrijk om in de gaten te houden om te kijken wat voor soort advocaat je nodig hebt. Je probleem kan een algemeen onderwerp betreffen maar ook eentje  waarvoor specialistische kennis een vereiste is.

Wat voor soorten advocaten zijn er allemaal?

Er zijn verschillende advocaten. Iedere advocaat is gespecialiseerd in een bepaalde richting. Dit maakt je zoektocht naar een advocaat alleen maar gemakkelijker. De verschillende specialisaties zijn:

 • Strafrecht
 • Familierecht
 • echtscheiding
 • arbeidsrecht
 • ontslag
 • huurrecht
 • burenrecht
 • erfrecht
 • letselschade
 • bestuursrecht
 • belasting
 • onvermogen

Wanneer heb je echt geen advocaat nodig?

Niet in alle gevallen heb je een advocaat nodig. Dus op deze manier kun je alvast geld besparen. Bekijk dus van te voren goed wanneer je overgaat tot een advocaat. Wanneer je zaak wordt voorgeleid bij de kantonrechter, zal een advocaat niet altijd direct nodig zijn. Zoals civiele zaken over eventuele conflicten op de werkvloer, met de woningstichting of lichte straffen die worden gevraagd voor straffeiten in het verkeer.

Ook financiële zaken met een aandeel van een bedrag onder de 25.000 euro worden hier voorgeleid.

Wat is een prodeo advocaat?

Wanner je een laag inkomen hebt, zo laag dat je geen advocaat kunt betalen kun je een beroep doen op een prodeo advocaat. In dit geval wordt een groot deel van de koten betaald door de overheid. Let op! Een prodeo advocaat is niet 100% gratis. Je betaald altijd een eigen bijdrage die kan variëren van 200,- tot 950,-!

Verder betaal je ook altijd het griffierecht. Een gratis advocaat bestaat dus niet.

Hoe vind ik een goede en de goedkoopste advocaat?

Je kunt natuurlijk google gebruiken, maar dan weet je nog niet wat je hebt en wat je krijgt. Wanneer je een bezoek brengt aan de website www.advocatuurnederland.nl kan je dit heel veel geld en tijd besparen.

Met één druk op de knop ontvang je gelijk meerdere offertes. Dit bedrijf claimt ook nog eens dat er een korting wordt gegeven tot 40%. Er wordt door de zoekmachine gezocht, ook regionaal.

Van te voren vul je jouw gegevens in: welk soort strafrecht, persoonlijke gegevens en de wijze van declareren.

goedkope advocaat zoeken

Ik heb de ervaringen opgezocht van andere gebruikers die ook een offerte hebben aangevraagd via deze website. Tot dusver ben ik nog geen negatieve ervaringen tegengekomen. Dus dat zit wel goed!

-> Bezoek de website van advocatuurnederland.nl. Ontvang meerdere offertes en een korting tot 40%

GOEDKOPE ADVOCAAT ZOEKEN

 Geert Louters

Hi, Geert Hier!

Geert Louters is de eigenaar van verdienwijzer.nl. Een paar jaar terug was ik nieuwsgierig of het mogelijk is om een passief inkomen op te bouwen via internet.

Ik ben er achter gekomen dat dit absoluut mogelijk is. Ik wil jou graag leren hoe je geld kunt verdienen via internet en hoe je jaarlijks heel veel geld kunt besparen.

Geld verdienen en geld besparen, alles op één plek!

Anderen bekeken ook:

Hoe zou het zijn als je van je blog een video kunt

Vidnami review. Maak in no-time van je blog een video!

Internetmiljonairs verwerven hun rijkdom en succes niet door het  geluk van een

6 geheimen van internet miljonairs. Waarom zijn ze zo succesvol?

Als je op zoek bent naar een manier om online geld te

Wie is Jacko Meijaard? De grootste Affiliate marketing expert?

pagina [tcb_pagination_current_page] van [tcb_pagination_total_pages]

Ontdek in deze korte video hoe Jacko meer dan 10K per maand verdiend

>