Wie is Jorik Vermeulen? Kan hij voor Financiële vrijheid zorgen?

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Wie is Jorik Vermeulen? Kan hij voor Financiële vrijheid zorgen?

Laatste update: 19/11/2023   gemiddelde leestijd:  minuten 

wie is jorik vermeulen
Insert Image

Een interview deze keer! Ik kreeg de eer om Jorik Vermeulen van het Happy Investors Mindset platform te interviewen. Jorik is dè persoon die je leven kan veranderen in financiële vrijheid.

Na het lezen van deze blog weet je dus precies wie Jorik Vermeulen is en hoe hij je eventueel kan ondersteunen om:

 • De ultieme tip om Financiele vrijheid te bereiken
 • Hoe je meer geld in minder tijd kunt verdienen
 • Hoe je slimmer om kunt gaan met geld
 • Geweldige beleggingstips (Amzon of Netflix aandelen?)
 • Waarom je beter kunt beleggen in aandelen dan in crypto
 • … en nog veel meer

Wie is Jorik Vermeulen?

Ik zie mijzelf als een gedreven persoon die continue de lat hoger legt om het maximale resultaat te behalen. Zo haal ik veel plezier uit ondernemen, sporten, de wereld zien, en anderen helpen naar een (financieel) gelukkiger leven.

Ik ben inmiddels al vele jaren samen met mijn lieve vriendin Rosalie. Zij houdt mij meer in balans, door niet alleen focus op vooruitgang te leggen maar ook op het samenzijn (met vrienden)en genieten van het moment.

Tot slot hecht ik veel waarde aan mijn gezin. Met twee liefhebbende ouders, vier zussen, twee kleine nichtjes, aanhang en huisdieren (niet per se in deze volgorde 😉), hebben we een warme familie waar ik veel liefde en vertrouwen ontvang (en tracht te geven).

Wat is je missie met De Happy Investors

Het leven is al complex genoeg. Ik vind daarbij dat je makkelijkere zaken moet aanpakken in jouw voordeel. Zoals bijvoorbeeld geld.

Mijn persoonlijke missie is om mensen te helpen naar financiële vrijheid en zelfs onafhankelijkheid.

Ik wil graag mensen helpen begrijpen dat geld een middel is om meer vrijheid te krijgen. Door geld voor jou te laten werken, in plaats van andersom, kan je vermogen groeien.

Geld is dan niet langer meer een obstakel of limitatie, maar wordt juist een bron van mogelijkheden.

Hebzucht

Het gaat niet om miljonair worden. Sterker nog, we moeten waken voor hebzucht. Waar het wel om gaat is gelukkiger worden.

En ik ben ervan overtuigd dat als mensen wat ruimer in haar jasje zitten qua financiën, dat zij meer ruimte krijgen om meer te genieten van het leven.

Om meer tijd te spenderen aan dingen die er daadwerkelijk toe doen (want geld is pure bijzaak). Denk hierbij aan minder werken, zodat je meer tijd kan spenderen met familie en aan je passie.

En wie de Happy Investors Mindset serieus oppakt, kan ook financieel onafhankelijk worden binnen 10 tot 20 jaar. Dit betekent dat je zelfs eerder zou kunnen stoppen met werken, mocht je dat willen.

Hetzelfde geldt voor mijzelf. Ik werk hard en investeer veel geld. Daarbij helpt het dat ik zeer dankbaar ben voor alles wat ik heb. Mijn verlangen naar materialisme is klein, noch hecht ik daar veel waarde aan. Ik ben nu 29 jaar en heb een mooi vermogen. Ook verdien ik veel geld, maar dat is niet mijn drijfveer.

Fulltime bezig om voor anderen financiële vrijheid te laten bereiken

Daarom heb ik recentelijk ook besloten om mijn loondienstfunctie op te zeggen, en mij fulltime te gaan richten op de Happy Investors Mindset.

Financieel gezien ga ik er flink op achteruit. Maar hoe wil je jouw leven leiden? Zo geeft het mij enorm veel plezier en energie om de community-leden te helpen naar financiële vrijheid.

Zeker wanneer zij haar eerste resultaten boeken en mij hier dankbaar voor zijn (terwijl ze het zelf doen 😉). Samen maken we het leven letterlijk leuker en makkelijker!

Wat belangrijk is: ik leer mensen hoe zij financiële vrijheid kunnen behalen. Maar ik geef ook aan dat geld niet belangrijk is. Je hebt een bepaalde basis nodig, en dat basisinkomen kan je behalen uit passief beleggen.

Als je dat doel eenmaal hebt bereikt, besef je ook dat geld slechts een middels is. Je vrije tijd en je geluksgevoel zijn veel belangrijker. Dat moet altijd in de 1ste plaats komen 😊

Hoe wil jij je leven leiden? Wat vind jij belangrijk? Dat zou de prioriteit moeten hebben.

Kan iedereen financieel vrij worden?

Iedereen die minimaal 200 euro per maand kan vrijmaken en dit voor de komende twintig jaar kan volhouden, kan financieel vrij worden. De inhoud is makkelijk, maar de voorwaarde is dat je doorzettingsvermogen nodig hebt.

Als jij dit hebt, durf ik zelfs te garanderen dat ook jij financieel vrij kan worden (en ik besef volledig dat dit een gedurfde uitspraak is met veel verantwoordelijkheid).

Mijn bewezen strategie, die ik vanaf mijn 23e toepas, is volledig gericht op lange termijn beleggen met mooi rendement tegen lager risico. Op de Happy Investors Community kunnen leden de theorie zich eigen maken.

Ook krijgen ze praktische tools en geef ik persoonlijke coaching waar nodig. Alles is gereed om je op de juiste weg te helpen. En zodra je dat ben, is het aan jou om van de reis te genieten en te voltooien.

Als het aankomt op beleggen kan ik noch iemand anders een garantie geven. Wel vind ik dat je moet leven in optimisme en denkende in kansen. Persoonlijk vind ik het aannemelijk om op een lange termijn positieve resultaten te kunnen behalen met beleggen.

Alles draait om de juiste balans tussen rendement en risico. De nadruk ligt hier wel op de lange termijn. Mijn methode werkt en is gebaseerd op andere bewezen methoden. Het is niet revolutionair. De kracht zit hem in de lange termijn.

Nu klinkt dat wellicht lang, maar wie de juiste Mindset heeft zal dit als vanzelfsprekend zien.

Waarom is de juiste mindset zo ontzettend belangrijk voor financiële vrijheid?

Alles begint met gedachten. Door het trainen van je Mindset, zorg je ervoor dat je (on)bewust meer gedachten krijg van hetgeen jij wilt. Wie een ijzersterke Mindset heeft, zal gemakkelijk haar doel bereiken omdat zij het doel aantrekt met haar gedachten.

Ik heb het hier niet over “spirituele” krachten zoals je dit wel eens leest in boeken zoals Think & Grow Rich. Waar ik het over heb is dat je vaak dezelfde gedachten hebt.

En als jouw gedachten gaan over het bereiken van jouw doel, zal je (on)bewust vaker, langer en meer werken aan je doelen.

Alles draait erom hoe jij denkt. Zie jij tegenslagen als een bevestiging dat je niks waard bent? Of zie je het als een uitdaging om van te groeien.

Financiele vrijheid bereiken

Iedereen kan financiële vrijheid bereiken. Dat is wat ik mensen op de HIM community leer. De theorie is simpel. De stappen ook. Maar het begint wel met jou gedachten.

Ben je ervan overtuigd dat ook jij, net als miljoenen anderen, ook financiële vrijheid kan bereiken?

Het unieke hieraan is dat op een gegeven moment je jezelf gaat zien zoals hoe je denkt. Dit is zo bij een negatief zelfbeeld, maar kan juist ook in je voordeel werken.

Definieer jezelf als een persoon die financieel vrij is, en als je daar 100% in gelooft zal jij ook financieel vrij worden. En zo werkt Mindset voor alles wat je wilt bereiken. Dat is de kracht van Mindset.

Waarom is ikigai zo ontzettend belangrijk voor financiële vrijheid

Het leven draait niet om geld. Financiële vrijheid is slechts een middel om het hogere doel te bereiken. Ikigai is een concept dat helpt om het hogere doel te bereiken.

Wat als je nooit meer een dag hoeft te werken omdat je iedere dag voldoening en geluk ervaart? Ikigai leidt mensen naar die positie, en financiële vrijheid maakt het alleen maar makkelijker om te genieten van het leven.

Ikigai is niet belangrijk voor financiële vrijheid. Ikigai ligt hoger. Wie zich in Ikigai bevindt, zal in feite geen financiële rijkdom nodig hebben. Derhalve is financiële vrijheid slechts een middel om eerder en sneller in Ikigai te komen.

Dit klinkt vaag, maar dat is het niet. In een praktische videoles binnen de community leg ik heel helder uit hoe dit werkt en hoe je er voordeel mee kan behalen. En bij die ene les blijft het dan ook, de andere 70+ uur aan cursussen gaan over het bereiken van financiële vrijheid en lange termijn beleggen.

Op welke pijlers is je training financiële vrijheid gebaseerd?

Belangrijke elementen die elkaar versterken zijn:

 • Mindset
 • Ikigai
 • Dankbaarheid
 • Hard werken (in de eerste jaren) en vooral het succesvol lange termijn beleggen met acceptabel risico en hoger rendement

Financiele vrijheid begint bij jezelf. Hoe zie je jezelf en ga je er 100% voor. Maar het materiele resultaat komt voort uit het succesvol lange termijn beleggen. Wie 2% hoger rendement per jaar haalt, zal op de lange termijn tienduizenden euro’s extra geld genereren.

Binnen de HIM community streven we naar 4 – 8% hoger rendement. Dit leer je niet alleen uit de cursussen, maar ook uit de maandelijkse beleggingsrapporten met daarin tips voor unieke aandelen.

Het risico en de verantwoordelijkheid ligt bij jezelf omtrent het wel/niet investeren in deze aandelentips. Maar natuurlijk ga ik geen onzin publiceren, en in veel van deze aandelen zet ik ook zelf geld in.

Wat hierbij heel belangrijk is, is dat je te allen tijde een beleggingsportefeuille aanhoudt voor voldoende spreiding.

Dat je alleen belegd met geld dat je kan missen (voor altijd). En dat je alleen beleggingen doet die overeenkomen met jouw risicoprofiel (sommigen willen minder risico dan anderen).

Kun je beter in crypto investeren of in aandelen?

Jorik: “Een van mijn eerste investeringen van jaren geleden was Ethereum (en wat andere cryptomunten). De blockchain-technologie is revolutionair. Alleen leerde ik ook dat crypto an sich geen waarde heeft”.

Misschien wel 99% van alle cryptomunten creëert geen economische waarde. Er zit geen bedrijf achter die daadwerkelijk winst boekt dankzij haar cryptomunt of -diensten. Omwille dit feit kan je niet inschatten of een cryptomunt op de lange termijn gaat stijgen

Leestip: Hoe werkt beleggen? 7 punten wat je moet weten als je gaat starten

Aandelen werken anders. Hier zitten echte bedrijven achter waarvan je kan berekenen of zij in de toekomst meer of minder winstgevend worden. De beste aandelen zijn van bedrijven die uiterst winstgevend worden.

Crypto is speculeren (heel gaaf, maar uiterst risicovol). Een ervaren belegger daarentegen kan aandelen dusdanig analyseren om zijn winstkans te verhogen. Het gaat hier om kansberekeningen.

Aandelen geven een hogere kans tot succes, en ook daar kan je hoge rendementen halen.

En aangezien ik meer zekerheid tot financiële vrijheid wilt, gaat mijn voorkeur uit naar aandelen.

Kan iedereen succesvol worden als je gaat beleggen?

Nee. Er zijn veel risico’s waarvan de grootste bij de mens zelf liggen. Angst, hebzucht, luiheid en verschillende biases leiden tot slechte keuzen. En slechte keuzen leiden tot verlies.

Alhoewel het soms een spelletje lijkt, zijn de gevaren reëel. Ik heb nog nooit iemand zien lachen die 50% van haar vermogen heeft verloren. Niemand wilt zijn zuurverdiende centen verliezen. Het is daarom van groot belang dat je begrijpt hoe beleggen werkt en dat je begrijpt hoe je risico’s kan inschatten. Je moet alleen beleggen volgens jouw risicoprofiel.

Bekijk hier mijn grootste fout die ik heb gemaakt toen ik begon met beleggen in aandelen

Hoe weet je of je de juiste selectie aandelen hebt gekocht? Wat is je gouden tip?

Je kan je winstkans verhogen door rigoureus onderzoek te doen. Uit dat onderzoek zou je de beste aandelen ter wereld moeten selecteren.

Er is alleen een probleem. Er zijn tienduizenden aandelen wereldwijd. Een enkele mens kan deze complexiteit niet bevatten.

En daarom is spreiding van groot belang. Je geld verspreiden over 20 – 30 uitstekende aandelen, en waar nodig aanvullen met minder-risicovolle investeringen.

Lees straks ook even: Financiële vrijheid bereiken? Deze 10 hacks kunnen je absoluut helpen!

Wat zijn de resultaten van je cursisten?

Qua financiële resultaten ga ik geen bedragen noemen. Ook is dit erg verschillend. Ik spreek jonge studenten die net beginnen tot aan volwassenen met een groot vermogen.

Waar ik over het algemeen trots op ben, is dat alle leden meer vertrouwen krijgen tot financiële vrijheid en beleggen. Ze weten exact wat ze moeten doen en hoe ze kunnen denken om het resultaat te behalen.

Tevens krijgen ze meer kennis over het beleggen zodat ze bewust kunnen sturen in de balans van risico en rendement.

Aandelen: Netflix of Amazon

Goede vraag! Beide hebben een duurzaam competitief voordeel. Kijkende naar waardering heeft Amazon momenteel een gunstigere prijs. Kijkende naar toekomstpotentie zou ik een lichte voorkeur voor Amazon hebben 

Aandelen: Ahold of Heineken

Beide bedrijven hebben een interessante positionering. Alhoewel ik nauwelijks in Nederlandse aandelen zit, en ik Ahold noch Heineken heb onderzocht, zou mijn intuïtie uitgaan naar Heineken. De reden is omdat Heineken een uniek bedrijf is met een duurzaam competitief voordeel.

Uiteindelijk leidt dit tot het opbouwen van duurzame resultaten en hogere winstgevendheid. Ahold doet hier tevens een goede poging tot, al bevindt zij zich wel in markten met hevige concurrentie die de winstmarge drukken.

Aandelen: Nio of Tesla

Geen van beide. Een paar maanden geleden schreef ik een artikel over Nio vs. Tesla. Daarin heb ik aangeven dat beide aandelen bijzonder overgewaardeerd zijn. Rond die tijd is ook de koersdaling in gang gezet, waarbij beide aandelen met meer dan 30% zijn gezakt.

Voor hoog rendement is het belangrijk om vroeg in te stappen, nog voor de menigte. Dat is ook de essentie van het aandelen abonnement op de Happy Investors Community.

Op mijn platform deel ik maandelijks nieuwe beleggingsrapporten met daarin unieke aandelen om relatief vroegtijdig in te stappen. Dit moment is voor zowel Tesla als Nio voorbij.

Wat is je ultieme tip wanneer je gaat starten met beleggen

Begin met gediversifieerde ETFs zoals een VWRL en/of VHYL.

Geloof mij, je tijd met grote rendementen komt nog wel. Maar daarvoor is het belangrijk dat je eerst veel kennis opdoet.

Wie nog weinig kennis heeft, doet er beter aan om met lager risico te starten. In de loop der tijd zal je meer kennis vergaren, en zo ook beter begrijpen hoe je hoger rendement kan behalen (tegen minder risico)

Wat is de grootste fout van beginnende beleggers?

Er zijn veel fouten die we kunnen maken. Uit ervaring weet ik dat een van de grootste fouten is dat mensen handelen op basis van gevoel en emotie. Dan geven ze aan “ik denk dat dit aandeel wel gaat stijgen”. Als ik dan vraag waarom ze dat denken, dan is dit vaak op gevoel. Natuurlijk kan je gevoel juist zijn, al maak je een betere kans als je iets zeker weet. Beleggen doe je op basis van data en feiten.

Een andere grote fout is om direct al je geld op een handvol aandelen zetten zonder te begrijpen waarom. Een goed voorbeeld hiervan is de crypto-hype. Mensen raken verslaafd en denken dat crypto’s hetzelfde zijn als aandelen, maar dat zijn ze niet.

Ze stappen in op basis van Fear-of-Missing-Out (FOMO). Vervolgens kopen ze heel hoog, terwijl de intelligente belegger al vroegtijdig is ingestapt. Deze laatste verkopen vervolgens massaal, waardoor de beginnende belegger achterblijft met gebakken lucht.

Wat wil je verder nog kwijt?

Wanneer het aankomt op beleggen: Beleg alleen met geld dat je kan missen en kies voor de lange termijn. Wees bereidt om een aandeel voor zelfs 10 jaar vast te houden als dat nodig is. Hoe langer je geduld en vastberadenheid, hoe hoger de kans op positief rendement.

Wanneer het aankomt op het leven: de beste investering is in jezelf. Blijf continue leren en beleef daar plezier aan. En soms betekent dit dat je even helemaal niks moet doen, maar juist tijd spenderen aan waardevolle relaties zoals je vriend/vriendin.

Het leven wordt makkelijker met meer geld, maar dit moet niet het doel zijn. Het doel zou moeten zijn om gelukkig te zijn en anderen gelukkig maken, en dat is voor iedereen verschillend.

En nu ben jij aan de beurt!

Jorik Vermeulen kan je dus ondersteunen om financiële vrijheid voor jezelf te bereiken. Wil jij je eigen pad bewandelen of kies je voor een ervaringsdeskundige die weet hoe je dit doel kunt bereiken.

Op de Happy investors mindset community vindt je verschillende waardevolle trainingen die je gaan ondersteunen. Ook ik ben er momenteel druk mee bezig en het heeft me tot dusver bizar veel nieuwe inzichten gegeven.

…. en Echt, Net als Jorik zegt. Het is helemaal niet zo moeilijk om financiele vrijheid te bereiken. Je moet het wel zelf doen met de juiste mindset. Hoe je de juiste mindset kunt krijgen dat wordt je allemaal geleerd. De tips om een passief inkomen op te bouwen leer je ook allemaal in de community.

Ga ervoor dus!

Happy Investors: De beste keuze voor lange termijn beleggers.

Waarom is in mijn ogen en die van andere de beste keuze voor lange termijn beleggers? Happy Investors unieke voordelen biedt, namelijk:

 1. Grootste online cursus met 75+ video uren (!) 2. Van beginnend tot gevorderd beleggen in aandelen en ETF’s
 2. Iedere maand exclusief onderzoek naar de beste aandelen voor potentieel x5 – x10 rendement
 3. Community én persoonlijke coaching 5. Bewezen strategie om hoger rendement én lager risico met beleggen te halen
 4. Leden beoordelen Happy investors met een 4.9 uit 5.
 5. 98% van alle nieuwe leden blijft lid.

Alle trainingen van Jorik Vermeulen ( Happy Investors Mindset platform) op een rijtje.

Ik heb alle trainingen van Jorik voor je op een rijtje gezet. Bekijk het op z’n gemak en als je verder nog vragen hebt dan Beantwoord Jorik ze vanzelfsprekend voor je.

Hi, Geert Hier!

Geert Louters is de eigenaar van verdienwijzer.nl. Een paar jaar terug was ik nieuwsgierig of het mogelijk is om een passief inkomen op te bouwen via internet.

Ik ben er achter gekomen dat dit absoluut mogelijk is. Ik wil jou graag leren hoe je geld kunt verdienen via internet en hoe je jaarlijks heel veel geld kunt besparen.

Geld verdienen en geld besparen, alles op één plek!

Geert Louters

Anderen vonden dit ook interessant

January 12, 2024

Zo ga je met affiliate marketing op TikTok viral (stappenplan)

January 6, 2024

Geld verdienen met PLR: Ontdek het geheim voor passief inkomen via Etsy

December 28, 2023

Systeme.io review en mijn ervaring: De oplossing voor jouw gepruts?

November 12, 2023

Money Mastermind Review 2023 van Jelline Brands: Is dit de moeite waard?

© Copyright 2024. verdienwijzer.nl

Privacy policy          

>