Hoe voorkom je beginnersfouten met beleggen?

22/01/2022

minuten leestijd

Door:

Als beleggen nieuw voor je is, is het gemakkelijk om fouten te maken. Je kunt kansen missen omdat je de basis niet kent, of je neemt te veel risico voor je portefeuille.

De aandelenmarkt is een enorm, gecompliceerd systeem en het is soms ontworpen voor mensen die net beginnen in verwarring te brengen. Het gaat niet alleen om geld! Er is psychologie, wiskunde en informatica voor nodig.

Investeringsfouten maken kost je op de lange termijn geld. Ontdek wat je moet weten om beginnersfouten bij het beleggen te voorkomen door dit artikel te lezen.

Ontdek hoe je in deze training de beginnersfouten van beleggers kunt voorkomen

Wat zijn de veelvoorkomende fouten bij beginnende beleggers?

Als beginner ben je je misschien niet bewust van de fouten die je kunt maken bij het beleggen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende fouten die beginners maken:

1) Niet begrijpen waar ze in investeren.

2) Hoog kopen en laag verkopen.

3) Je portefeuille niet diversifiëren.

4) Geen duidelijke investeringsstrategie hebben.

5) Investeren in iets dat wat je niet begrijpt.

6) Van te voren genoeg onderzoek te hebben gedaan.

beginnersfouten met beleggen

Beginnersfouten van beleggers: Wat zijn de risico’s?

De eerste fout die beginners maken, is dat ze hun risicotolerantie niet kennen. Ze beleggen vaak in risicovolle aandelen of hebben geen gediversifieerde portefeuille.

Als beginner moet je het risicotolerantie begrijpen. Beleggen in risicovolle aandelen of je portefeuille niet diversifiëren zijn veelgemaakte fouten die beginners vaak maken.

Een andere veelgemaakte fout is dat ze niet leren over het bedrijf waarin ze investeren. Ze concentreren zich alleen op de aandelenkoers en doen geen onderzoek naar het bedrijf zelf.

Een derde fout die beginners maken, is dat ze niet weten naar welk type investering ze op zoek zijn. Ze beleggen in aandelen zonder te begrijpen waarin ze beleggen of waarom ze überhaupt beleggen.

Misschien heb je het gevoel dat je achterblijft in de wereld van beleggen omdat je niet weet hoe je moet beleggen. Dan is het belangrijk om eerst een cursus te gaan volgen. 

Maar de waarheid is dat het niet jouw schuld is. Het is eigenlijk moeilijker dan ooit om erachter te komen wat voor soort investering je moet doen en waarom.

Geen aandacht besteden aan bedrijfsevenementen en nieuws

Om een succesvolle belegger te zijn, moet je op de hoogte zijn van de laatste bedrijfs- en marktontwikkelingen. Dit komt omdat deze gebeurtenissen een aanzienlijke impact kunnen hebben op de prijs van een aandeel. 

Wanneer een bedrijf bijvoorbeeld zijn kwartaalresultaten rapporteert, kan het de verwachtingen van analisten overtreffen of mislopen.

Als ze de verwachtingen overtreffen, zal de aandelenkoers waarschijnlijk stijgen; als ze de verwachtingen missen, zal de aandelenkoers waarschijnlijk dalen.

We moeten onszelf op de hoogte houden van de laatste zakelijke en marktgebeurtenissen om betere investeringsbeslissingen te nemen en voorop te blijven lopen in deze competitieve markt.

beginnersfouten met beleggen

Beleggen met geld dat je niet kunt missen

Investeer nooit geld dat je niet kunt veroorloven te verliezen, omdat je het uiteindelijk zou kunnen verliezen. 

Het is een basisprincipe van beleggen. 

Het is niet zo verwonderlijk dat mensen bereid zijn een stap extra te doen om deel te nemen aan grote evenementen. Een voorbeeld is wanneer mensen aandelen van WorldOnline kochten voordat de internet-aandelenzeepbel barstte. 

Tegenwoordig kan het ook crypto of zelfs onroerend goed zijn.

Gebruik geld dat je niet nodig hebt of niet van plan bent snel weer te gebruiken, zodat je kunt profiteren van het "rente-op-rente-effect". 

Dit betekent dat elke rente die je beleggingen opleveren, rente zal opleveren en nog meer winst zal opleveren.

De toewijzing van je portefeuille niet kennen

Dit is een veel voorkomende vraag die veel mensen hebben wanneer ze beginnen met beleggen. Het antwoord op deze vraag is niet zo eenvoudig als het lijkt.

Allereerst moet je weten hoeveel risico je bereid bent te nemen. Dit zal je helpen bepalen hoeveel van je  belegging in aandelen moet zijn in vergelijking met andere activaklassen zoals obligaties of kasequivalenten.

Niet leren van historische gebeurtenissen en cycli

De aandelenmarkt is onvoorspelbaar en het is belangrijk om te weten waar we aan beginnen voordat we investeringen doen.

De geschiedenis leert ons dat de aandelenmarkt niet altijd omhoog gaat. 

Het gaat meestal door cycli van hoogte- en dieptepunten. Door te leren beleggen in de markt kunnen we ons voorbereiden op deze schommelingen, zodat we na een crash niet met niets achterblijven.

beginnersfouten met beleggen

Sommige mensen denken dat ze niets kunnen leren van historische gebeurtenissen omdat ze niet dezelfde ervaring hebben als degenen die ze hebben meegemaakt. 

Maar de waarheid is dat er veel lessen kunnen worden getrokken uit de fouten van andere mensen, net zoals er lessen kunnen worden getrokken uit onze eigen fouten.

Mensen maken voortdurend fouten, en elke fout dwingt ons om meer over onszelf en de wereld te leren. 


Een van mijn favoriete citaten van Maya Angelou is "Fouten horen bij het leven. Het is de reactie op de fout die telt."


Begin klein met beleggen 

Het is belangrijk om klein te beginnen als je net begint met beleggen. Je kunt je beleggingen in de loop der tijd altijd gaan uitbreiden. 

Investeren in de juiste aandelen en obligaties is een goede manier om je vermogen in de loop van de tijd te laten groeien.

De voordelen van vroeg beginnen met beleggen

Het beste moment om te beginnen met beleggen is zo snel mogelijk. Hoe eerder je begint, hoe meer tijd je geld heeft om te groeien en hoe minder je er omkijken naar heeft.

Beleggen kan in het begin intimiderend zijn, maar er zijn veel manieren om aan de slag te gaan en meer te weten te komen over beleggen, zoals:

  • Boeken en blogs lezen over beleggen in aandelen voor beginners
  • Praten met een financieel adviseur
  • Online lid worden van een beursclub of -groep
  • YouTube-video's bekijken over beleggen in aandelen voor beginners
  • starten met een cursus

Voorkom beginnersfouten met beleggen door een training te volgen

Investeren is geen gemakkelijke opgave. Er zijn veel dingen om rekening mee te houden en er kunnen fouten worden gemaakt, wat tot veel stress kan leiden. 

Ik weet 100% zeker dat je het kunstje onder de knie krijgt met de training van Jorik Vermeulen. Hij kent de klappen van de zweep en kan dus de beginnersfouten die ik heb benoemd voorkomen. 

Jorik belegd al meer dan 10 jaar en weet dus als geen ander hoe je het op de juiste manier moet doen.

De Happy Investors trainingen zijn de meest gekozen beleggerscursus van Nederland. Het is een geweldige manier voor beginners om te leren beleggen zonder fouten te maken.

Lees straks ook:

Conclusie: hoe kun je beginnersfouten met beleggen voorkomen?

Beleggen is een van de meest populaire manieren om geld te verdienen. Dit kan jij dus ook als je het trucje door hebt!

Ga echter niet zelf het wiel uitvinden! Ga daarom starten met het volgen van deze cursus waarin je alle basisbeginselen leert. Je leert er alles wat je moet weten over aandelen, obligaties en andere soorten beleggingen.

Beleggen is een proces van lange adem dat geduld vereist. Om succesvol te kunnen beleggen heeft een mens goede kennis van de markten, de economie en een gezonde dosis scepsis nodig. Na verloop van tijd kan beleggen je meer financiële stabiliteit en zekerheid bieden.

Ontdek de Aller beste cursus over beleggen

De meest uitgebreide cursus van Nederland en België met ongelofelijke goede reviewsGeert Louters

Hi, Geert Hier!

Geert Louters is de eigenaar van verdienwijzer.nl. Een paar jaar terug was ik nieuwsgierig of het mogelijk is om een passief inkomen op te bouwen via internet.

Ik ben er achter gekomen dat dit absoluut mogelijk is. Ik wil jou graag leren hoe je geld kunt verdienen via internet en hoe je jaarlijks heel veel geld kunt besparen.

Geld verdienen en geld besparen, alles op één plek!

Anderen bekeken ook:

Wil je veel geld besparen voor je vakantie? Gefeliciteerd, want op verdienwijzer hebben we

De verdienwijzer.nl vakantie vergelijker! Ontdek de beste deals voor je vakantie!

Betaal je niet teveel voor je autoverzekering? In dit artikel kun je

Autoverzekering vergelijken? 60% betaalt veel te veel!

Er zijn veel manieren om geld te verdienen op het web, en

Veel geld verdienen met Pokeren: De complete startgids

pagina [tcb_pagination_current_page] van [tcb_pagination_total_pages]

Ontdek in deze korte video hoe Jacko meer dan 10K per maand verdiend

>