25 ideeën om iedere maand (VEEL) geld te besparen

22/09/2021

minuten leestijd

Door:

.....Het klinkt best wel gek eigenlijk. 

Maar wist je wel dat het ongelofelijk simpel is dat een paar eenvoudige wijzigingen in je financiën kan leiden tot zeer grote besparingen?

Door je gewoonten te veranderen en waar mogelijk je uitgaven te verminderen, wordt het veel gemakkelijker om iedere maand geld te besparen. 

Je denkt misschien dat al die kleine aankopen niet zoveel uit maakt, maar in werkelijkheid is het best wel bizar hoeveel geld je uiteindelijk uitgeeft aan dingen die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. 

Als je bijvoorbeeld een jaar lang 3,- per dag bespaart, komt dit neer op 1092,-!

Dus je ziet, als je leert hoe je iedere maand geld kunt besparen op zelfs kleine items, ga je dat zeer snel merken aan je banksaldo.

Voordelen van maandelijks geld besparen

Ieder doel is gemakkelijker te bereiken als je het opsplitst in kleinere haalbare doelen. 

Daardoor ga ik je leren hoe je iedere maand geld kunt besparen en je helpen bij je grotere spaardoelen. 

Laten we als voorbeeld nemen dat je als doel hebt om 10.000,- te willen besparen.

 Dat kan een behoorlijk overweldigend doel zijn als je naar dat grote bedrag kijkt! 

Door het echter op te splitsen in maandelijkse doelen, is het minder intimiderend en kun je in plaats daarvan concentreren op het maandelijkse bedrag. 

Dus in plaats van je te concentreren op 10.000,- deel je dat bedrag door 12 om het maandelijkse bedrag te krijgen dat je moet sparen. 

10.000 gedeeld door 12 is gelijk aan 833,33 per maand. Om het verder te vereenvoudigen, kun je het per week opsplitsen, wat 208,33 per week zal zijn. 

Dit laat zien hoe je door te focussen op kleinere doelen je kunt leren hoe je maandelijks geld kunt besparen .

25 ideeën om iedere maand (VEEL) geld te besparen

25 geweldige ideeën om elke maand geld te besparen

Wil je gelijk al beginnen om iedere maand geld te besparen? Dan zitten er in onderstaande 25 tips vast wel een paar goede tussen. 

1. Verlaag je hypotheeklasten

Een van de grootste maandelijkse uitgaven is je hypotheek of huur. In feite heeft de gemiddelde Nederlander een hypotheek van 210.000,- (bron) 

Je kunt flink wat geld besparen door je hypotheeklasten te verlagen. 

De gemakkelijkste manier om dit te doen, is door eventueel samen te gaan wonen als je alleenstaand bent, zodat je de betaling met je huisgenoot kunt delen en je kosten van het levensonderhoud drastisch kunt verlagen.

Een andere manier om je hypotheeklasten te verlagen, is door je bestaande hypotheek tegen een beter tarief te herfinancieren, wat resulteert in een lagere betaling. 

Via deze link kom je gelijk in contact bij een hypotheek adviseur bij je in de buurt>>>>

Overweeg echter alleen een herfinanciering als je enkele jaren in je woning blijft wonen om de sluitingskosten te dekken. Anders verspil je alleen maar geld.

2. Ga je woonruimte verkleinen

Je kunt ook maandelijks geld besparen door je woonruimte te verkleinen. Bedenk eens goed of je alle ruimte in je huis eigenlijk wel nodig hebt. Wanneer je gaat kiezen voor een kleiner huis of appartement resulteert dit gelijk in lagere maandelijkse betalingen en minder energiekosten. 

De kleinere ruimte betekent minder elektriciteitsverbruik , gas en onderhoud. 

25 ideeën om iedere maand (VEEL) geld te besparen

3. Abonnementen opzeggen

Hoeveel betaalde abonnementen heb je? Laten we zeggen dat je er drie hebt die elk ongeveer 10.- kosten. Dat is ongeveer 30,- per maand, wat neerkomt op ongeveer 360,- in een jaar. 

Het zijn de kleine uitgaven die misschien niet zo belangrijk lijken, maar dat is extra geld dat kan helpen bij het opbouwen van je noodpotje of spaardoel. 

De sleutel tot hoe je iedere maand geld kunt besparen, is je budget waar mogelijk te verlagen, hoe klein het bedrag ook is.

4. Ga winkelen bij goedkope supermarkten

Als winkelen je hobby is, kun je ook iedere maand geld besparen. Winkelen bij goedkopere supermarkten kan aanzienlijke besparingen opleveren. 

Als je super zuinig bent, kun je bij verschillende discountwinkels artikelen kopen in bulk of met een giga korting om je spaargeld verder te maximaliseren!

5. Wissel van verzekeringsmaatschappij

Hoor en zie  je altijd verzekeringscommercials die zichzelf aanbieden zodat  te besparen? Nou, rondkijken voor de beste verzekeringstarieven kan u een hoop geld besparen. 

Bekijk een paar verschillende opties om te zien welk bedrijf het beste type verzekering biedt dat je nodig hebt tegen het beste tarief.

Vergelijk hier alle verzekeringen en ga gelijk besparen>>>

6. Ga georganiseerd leven

Heb je ooit een rekening te laat betaald omdat hij ergens was weg gepropt waar het niet hoorde te zijn? Met georganiseerd leven kan je veel geld besparen, omdat het voorkomt dat jij je rekeningen te laat betaalt. 

Betalingen die je te laat betaald kunnen duurder uitvallen. Ook al is het maar één keer per maand, dat is er eentje teveel. 

25 ideeën om iedere maand (VEEL) geld te besparen

Het kan ook enorm veel tijd besparen omdat je niet constant op zoek bent naar verloren voorwerpen, en je kent het gezegde 'tijd is geld' toch wel?

7. Schulden afbetalen

Schulden zijn kostbaar, vooral creditcardschulden met een hoge rente . De rente kan honderden tot duizenden dollars per jaar opleveren! 

Het aflossen van schulden kan je veel geld besparen omdat je geen geld verspilt aan rente. Een van de gemakkelijkste manieren om je eventuele creditcardschulden aan te pakken, is door de schuldsneeuwbalmethode te gebruiken .

Dit geld alleen als je meerdere creditcards hebt. Deze methode helpt je om de creditcard met het minste saldo eerst af te betalen, zodat je een goed gevoel krijgt als je een van je doelen bereikt! 

Dan ga je door naar de volgende kaart en ga je door tot je schuldenvrij bent!

8. Vind gratis dingen om te doen om elke maand geld te besparen

Het lijkt alsof alles steeds duurder wordt, zelfs met simpele dingen als een avondje uitgaan. Naar de bioscoop gaan kan ongeveer 25,- kosten voor twee personen, en dat is slechts de prijs voor kaartjes!  Dan heb ik het drinken en de popcorn nog niet eens meegerekend. 

Het vinden van leuke, budgetvriendelijke dingen om iets leuks te doen kan je behoorlijk wat geld besparen.

Denk aan parken, musea, en andere leuke dingen die je kunt doen. Als je wat ideeën nodig hebt, Google dan gratis dingen om te doen en voer in in welke stad je ook bent, en je zult allerlei suggesties krijgen

Ontdek De leukste manier om geld te besparen (inclusief kortingscode)


9. Gebruik een uitgavendagboek

Heb je je ooit afgevraagd waar al je zuurverdiende geld naartoe gaat? Start met behulp van een uitgaven dagboek om je uitgaven in te zien en te helpen om erachter te komen waar je geld naar toe gaat. 

Dit gaat je helpen erachter te komen waar en waarom jij je geld uitgeeft en je te helpen om overtollige uitgaven te voorkomen, omdat je iedere transactie documenteert. 

Hierdoor bespaar je iedere maand geld!

10. Koop tweedehands

Wist je dat je tot 50% korting kunt krijgen op de winkelprijzen door simpelweg tweedehands te shoppen? 

Kleding, elektronica, sieraden en andere items zijn te vinden tegen een fractie van de kosten bij pandjeshuizen en tweedehandswinkels. 

Je kunt ook items vinden op E-Bay en marktplaats. Of sla je slag bij de kringloopwinkel. Je zult versteld staan wat je daar allemaal voor leuke dingen kunt vinden. Koop echter alleen iets wat je ook echt nodig hebt.  

11. Koop in bulk

Een andere eenvoudige manier om te besparen, is door bepaalde artikelen in bulk te kopen. Dingen zoals toiletpapier, papieren handdoeken, schoonmaakmiddelen en ingeblikt voedsel kunnen in bulk worden gekocht, waardoor ze goedkoper zijn. 

Wees natuurlijk voorzichtig als je bederfelijke artikelen in bulk probeert te kopen, omdat ze snel zullen bederven. Je kunt sommige voedingsmiddelen ook invriezen om ze ook langer te bewaren. 

12. Bespaar iedere maand geld door zelf en 'gepland' je maaltijden te bereiden

Bestel je afhaalmaaltijden omdat je geen zin hebt om te koken? 

Per jaar worden er in Nederland 315 miljoen complete maaltijden bij mensen thuisbezorgd. Ook afhalen blijft populair; jaarlijks worden er 650 miljoen maaltijden afgehaald. Gemiddeld komt dat neer op één maaltijd per Nederlander per week. (bron)

Mensen die uit eten gaan zijn daar niet bij gerekend. een goede maaltijd planning kan voorkomen dat je iedere maand geld verspilt aan bedorven boodschappen, omdat je maaltijden van tevoren worden bereid.

25 ideeën om iedere maand (VEEL) geld te besparen

Je maaltijden maken in bulk bespaart tijd en helpt je ook om binnen je maandbudget te blijven. Kies één dag in de week om gelijk al je maaltijden voor de hele week te gaan bereiden. 

13. Betaal contant

Het kan als een verrassing komen, maar contant betalen kan je  helpen je uitgaven te verminderen.  

'De pijn van het betalen' begint bij het overhandigen van contant geld, meer dan bij het gebruik van een bankpas of creditcard. 

Zo veel zelfs, dat sommigen hebben besloten hun budget onder de knie te krijgen met het geld envelop systeem om nog meer geld te besparen!

14. Gebruik minder brandstof

In plaats van de hele week rond te rijden in je auto, kunt u al je boodschappen op dezelfde dag plannen om brandstof te besparen. 

Dit resulteert in minder geld dat in je benzinetank gaat en minder slijtage aan uw voertuig.

15. Verlaag je elektriciteitsrekening

Er zijn verschillende manieren waarop je kunt besparen op je elektriciteitsrekening. 

Door de stekker uit het stopcontact te halen, kan lek stroom worden gestopt, waar elektriciteit nog steeds wordt gebruikt, zelfs als deze is uitgeschakeld. 

Natuurlijk is het ook een groot plezier om lampen en apparaten uit te doen als je ze niet gebruikt.

 Een andere manier om nog meer te besparen, is door waar mogelijk over te schakelen op ventilatoren in plaats van airconditioning te gebruiken. 

Dit zijn eenvoudige aanpassingen die u kunt doen om geld te besparen.

TIP: Heb je al een keer nagedacht over zonnepanelen

Bekijk hier mijn blog over de goedkoopste zonnepanelen>>>

16. Drink minder frisdrank

Door iedere week frisdrank te kopen, worden je boodschappenkosten drastisch verhoogd. Waarom iedere dag eigenlijk frisdrank drinken?

Limonadesiroop kan toch ook of gewoon water? Het is ook nog eens veel gezonder!

17. Opruimen

Als je teveel rommel in je huis hebt dan is dat vaak ergerlijk. Maar het kost je ook veel geld!

Of je nu een opslagruimte huurt of ongebruikte spullen in je huis opbergt, het kost je geld om het te bewaren. De gemiddelde kosten om rommel in je huis te verzamelen, bedraagt ongeveer 10,- per vierkante meter.

Je kunt geld besparen door jezelf te ontdoen van al die overtollige spullen. U kunt uw artikelen ook verkopen op marktplaats om je bankrekening nog meer te verruimen.  

18. Automatisch sparen

Het is te gemakkelijk om excuses te verzinnen om niet te gaan sparen, en een van de grootste fouten is dat we gewoon 'vergeten' geld op onze spaarrekening te storten. 

Daarom is het automatisch sparen een gemakkelijke manier om iedere maand geld te besparen. Stel een automatische overboeking in van een bepaald bedrag dat wekelijks of maandelijks wordt overgeschreven naar je spaarrekening.  

19. Gebruik cashback programma's

Wees een slimme shopper en gebruik cashback-apps om geld te besparen. een hele mooie manier om geld te verdienen is AI. Marketing. Bekijk de review maar eens. Je kunt met AI Marketing ook cashback verdienen met bepaalde aankopen op websites en winkels. 

20. Thuis trainen in plaats van de sportschool

Je kunt nog steeds in topvorm komen en het sportschoollidmaatschap overslaan. Thuis trainen is gemakkelijker dan ooit en je kunt zelfs een online trainer vinden met een beperkt budget . 

Er zijn talloze trainingsvideo's op YouTube die je ook gratis kunt doen! 

21. Bespaar op je zorgverzekering

Als het goed is heeft iedere Nederlander een zorgverzekering. Ga eens goed kijken naar je pakket om te beoordelen wat je nu echt nodig hebt en wat niet. 

Vaak kun je via je werkgever ook een korting krijgen bij een bepaalde zorgverzekering. Dit noemt men ook wel een collectiviteitskorting.  

Vergelijk hier de BESTE en GOEDKOOPSTE zorgverzekeringen>>>

22. Verander je mobiele abonnement

Als je een duur telefoon abonnement hebt dan ga je dit zeker merken in je portemonnee. Ga eens op onderzoek uit en ga op zoek naar een leuke aanbieding. Er zit vast wel iets tussen. 

Het veranderen van je mobiele abonnement kan grote maandelijkse besparingen opleveren!

23. Prijsvergelijking bij het winkelen

Dankzij de smartphone is het gemakkelijker dan ooit om prijzen te vergelijken tijdens het winkelen, vooral als je online winkelt. In plaats van op die 'koop nu' knop te drukken, kijk je eerst even rond voor de beste deal om veel geld te besparen. 

Zorg ervoor dat je dit ook doet voor het traditionele winkelen, vooral voor grotere aankopen. Het eenvoudigweg checken van verschillende winkels kan tot enorme besparingen leiden.

24. Gebruik een boodschappenlijstje

Heb je ooit gehoord dat je niet moet gaan winkelen als je honger hebt? Nou, hetzelfde geldt voor winkelen zonder boodschappenlijstje, omdat het te gemakkelijk is om impulsief te winkelen als je geen lijst hebt om je aan te houden. 

Dit kan leiden tot te hoge uitgaven. Het maken van een boodschappenlijstje kan een enorme impact hebben als het gaat om hoe je iedere maand geld kunt besparen.

25. Ga op zoek naar kortingsbonnen

Werken met kortingsbonnen is een eenvoudige manier om geld te besparen. Als je geen zin hebt in traditionele kortingsbonnen, kun je digitale kortingsbonnen knippen en ze op je winkelkortingskaart laden. 

Als je dit doet, verdubbel je iedere maand een besparing op je boodschappen, omdat u de winkelkaartkorting en de extra besparingen van je kortingsbonnen krijgt.  

Meer tips over iedere maand geld besparen:

Conclusie: Hoe je iedere maand geld kunt besparen

Door te leren hoe je iedere maandelijks geld kunt besparen, kun je dus je bankrekening vergroten. Het gaat  ook voorkomen dat je te veel geld uitgeeft en schulden opbouwt, omdat jij je kunt  concentreren op sparen en werken aan je financiële doelen. 

Krijg grip op je financiën. 

Wist je wel dat je dit op een hele leuke manier kunt doen? Ik heb een tijd geleden meer grip op mijn financiën gekregen door het boek/spel Money Game aan te schaffen. 

...Tja is het nu een boek of is het nu een spel? Bekijk het maar eens en ik ben benieuwd wat je ervan vindt. 

Wat ik er zelf van vind kun je lezen in mijn review die ik over Money Game heb geschreven.

Succes met deze 25 tips. Wat is voor jou de meest waardevolle tip die ik je heb gegeven? Laat een comment achter onder deze blog

Succes!

Ontdek De leukste manier om geld te besparen (inclusief kortingscode)
Geert Louters

Hi, Geert Hier!

Geert Louters is de eigenaar van verdienwijzer.nl. Een paar jaar terug was ik nieuwsgierig of het mogelijk is om een passief inkomen op te bouwen via internet.

Ik ben er achter gekomen dat dit absoluut mogelijk is. Ik wil jou graag leren hoe je geld kunt verdienen via internet en hoe je jaarlijks heel veel geld kunt besparen.

Geld verdienen en geld besparen, alles op één plek!

Anderen bekeken ook:

Als je op zoek bent naar een manier om online geld te

Wie is Jacko Meijaard? Dankzij Jacko bakken met geld verdienen?

Welkom bij deze Bitvavo review. Na het lezen van deze review kun je

Bitvavo review. Waarom moet je kiezen voor deze exchange?

Honderden euro’s per jaar besparen? Wie wil dat niet. Vorig jaar stapten

Makkelijk en snel geld besparen zonder iets daarvoor te hoeven doen!

pagina [tcb_pagination_current_page] van [tcb_pagination_total_pages]

Ontdek in deze korte video hoe Jacko meer dan 10K per maand verdiend

>